Schippers (VVD): Different moet website aanpassen, alleen hoe dat weten we nog niet

De christelijke zorginstelling Different die therapie geeft aan gelovigen die met homoseksuele gevoelens worstelen, moet haar website aanpassen. De instelling moet ook een gedragscode invoeren waarin de bejegening van cliënten aan bod komt, dat schrijft minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een Kamerbrief.

Wat er precies aan de website en de bejegening moet veranderen, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kon ook niet direct duidelijkheid geven, zo meldt persbureau Novum.  (Trouw)

Tja, weer typisch zo’n kabinet Rutte geval, dit kan niet, dit moet anders, maar hoe dat weten we nog even niet, dus doe maar (n)iets.

Ik ben nog eens op die website van Different wezen kijken en weer valt me op dat bij de ‘behandeling’ van homoseksuele mensen staat dat, omdat ze samenwerken met EuroPsyche, de ‘behandeling’ vergoed wordt vanuit de gezondheidszorg. (Verder viel me de slogan links op de website van Different op ‘Tot Heil des Volks’, kreeg ik een beetje koude rillingen van).

Bij alle andere onderwerpen, cursussen en begeleiding, dient alles zelf betaald te worden. Dan ga ik toch het idee krijgen dat Different graag homoseksuelen ‘behandelt’ als geesteszieke mensen en dat zij zoals in de Tweede Kamer is gesteld, homoseksuele geaardheid als een ziekte zien. Dat noem ik zelf ziek, zo’n zienswijze.

Dat er in allerlei boeken staat dat mannen en vrouwen de enige samenlevingsvorm is die toegestaan is omdat dat kinderen voortbrengt, dus zieltjes, doet bijna aan colportage denken. Wat dan met mensen die zich niet willen voortplanten of niet kunnen voortplanten? Gelijk maar euthanaseren? Want zorgen niet voor meer zieltjes?

Ik weet er een die wel blij is met minder mensen, Moeder Aarde, die haalt opgelucht adem als er eens minder mensen op komen om de boel te verkloten.