VVD domineert Big Brother Awards als grootste privacy-schender

Je moet wel lef hebben om jezelf “volkspartij voor vrijheid en democratie” te noemen en ondertussen de grootste privacy-schender te zijn van Nederland:

In de categorie personen: VVD-kamerlid Afke Schaart vanwege haar systematische privacy-onvriendelijke stemgedrag. Minister Edith Schippers (VVD) vanwege het forceren van een private doorstart van het EPD, nadat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer op privacybezwaren was gestrand. En staatssecretaris Fred Teeven (VVD) vanwege zijn niet aflatende inzet om privacywetgeving af te zwakken.(bigbrotherawards))

Hennis-Plasschaert waar iedereen op twitter zo van houdt vanwege al haar inspanningen voor de privacy van de burgers staat er niet bij. Ten onrechte denk ik. Het getuigt best wel van moed om je aan de ene kant te laten bejubelen als voorvechtster voor de privacy en tegelijk deel te nemen aan het bruinste big brother kabinet sinds Seyss-Inquart in de Ridderzaal het Nederlandse volk toesprak over dat we niks te vrezen hadden en zo.

5 gedachten over “VVD domineert Big Brother Awards als grootste privacy-schender”

 1. Niet toevallig dat de laatste 2 letters van VVD overeenkomen met BVD en AIVD.
  Voorspelbaar bijna.
  Vrijheid & Democratie is volgens de hysterisch-xenofobe renteliberalen onlosmakelijk verbonden met een een Veiligheids Dienst, om burgers te bespieden die mogelijk tegen hun `vrijheid en democratie’ zouden kunnen zijn. Oftewel een controlesysteem gebaseerd op angst voor vrijdenkers die door rechtsrabiate elementen voorgebakken `democratie’ zouden kunnen ontkrachten als vals en misleidend.

 2. @2/ Abdul: hoezo, niet toevallig? Ik ga met enige regelmaat naar de V & D, om inkopen te doen. Volgende keer een rol alu-folie voor je meenemen?

  Geen verbazing dat de VVD er meermalen instaat. Iedere partij met “vrijheid” in hun naam, wensen enkel & alleen het tegenovergestelde. Schippers heeft mijn stem. Opzouten met die meer dan ongewenste EPD.

  Zo, dan ga ik nu verder met het eten van mijn appelcomplot. Ook een hapje, Abdul? :mrgreen:

 3. @4, ik heb de volgende 3x gelezen: “Niet toevallig dat de laatste 2 letters van VVD overeenkomen met BVD en AIVD.” 😉

Reacties zijn gesloten.