Opschuiven richting Wilders uit angst voor stemmenverlies?

Wilders-is-extremistArtikeltje over Ramadan en Buruma die in Groningen debatteerden over politiek en identiteit;

En wat betreft de actualiteit had Buruma nog een voorspelling voor Nederland. “Kijk, Geert Wilders gaat Nederland echt niet overnemen, maar het grote gevaar is wel dat alle grote partijen naar rechts gaan opschuiven uit angst dat ze stemmen aan hem verliezen.” (Nieuwslog)

Dit gevaar is niet ondenkbeeldig maar lijkt mij enigszins overdreven; toen de SP op haar hoogtepunt was schoven de overige partijen ook niet massaal richting SP, dus waarom nu wel?

1 gedachte over “Opschuiven richting Wilders uit angst voor stemmenverlies?”

  1. Nu wel omdat een opschuiven naar minder sociaal en minder verdraagzaam lekker makkelijk is , een opschuiven richting Links populistisch is veel moeilijker .. daarnaast hebben de grote financiers van de partijen er iets tegen ..
    Om eens een vergelijkbare situatie te schetsen , tijdens de opkomst van Hitler waren de communisten succesvol aan het andere eind van het politieke spectrum , toch gingen alle partijen richting rechts ( en de Sociaal democraten deden niets , dat is hun traditie , beetje links beetje rechts , maar zoveel dat het amperan zichtbaar is .. )

Reacties zijn gesloten.