Uitslag PVV onderzoek gulden: wij van WC-eend…..

Wat een verrassing. De eurosceptische PVV die de gulden terug wil, laat een onderzoek doen naar een eventuele terugkeer naar de gulden bij een eurosceptisch bureau dat vindt dat we terug moeten naar de gulden, en het eurosceptische bureau dat vindt dat we terug moeten naar de gulden concludeert dat………. tromgeroffel………. we terug moeten naar de gulden.

Niemand, echt niemand, had deze uitkomst van dit onderzoek verwacht.

61 gedachten over “Uitslag PVV onderzoek gulden: wij van WC-eend…..”

 1. Jhim van Bemmel op een briefje van 18 bijvoorbeeld. 😛 (“Nee hoor, is niet vals, kan ik dit hier wisselen?” “Natuurlijk meneer, hoe wilt u het hebben? Drie van zes of twee van negen?”)

 2. @3 Je vraagt je af wie er belang hebben bij het verdwijnen van de euro in dat geval.

 3. Ik las nog een paar wijze opmerkingen:

  Yes : Holland is a local shop for local people…

  Gebruik inches, geen centimeters ! Dat maakt alle afstanden tussen de steden korter.

  🙂

 4. Geen goede photoshop, je had het jaartal even moeten veranderen in 2015. En dan “God zijt met onze aanvoerder!” (Fuhrer om eventjes een godwinnetje te maken ;)) inplaats van God zij met ons :).

 5. Als de hele eurozone overstapt op de gulden dan zijn zelfs de Grieken in twee jaar over alle crisisellende heen.

  Als niet alle landen in de eurozone met Geert op monetair avontuur willen dan zouden we een speciale eurogenezone kunnen instellen als tegenhanger van de eurozone omdat dat in ieder geval beter klinkt dan guldenzone van Geert’s duizendjarige Reich Limburgia

 6. Misschien moeten ze eerst alleen in Limburg de gulden herinvoeren en kijken hoe het werkt? (Ik heb niks tegen Limburgers, maar omdat de PVV daar in de coalitie zit, is het gemakkelijker door te drukken. Bovendien kan Cheert dan meteen uit eerste hand verslag doen.)

  En Maxime heeft echt zo’n hoofd voor achter de balie in een wisselkantoortje, dus die heeft meteen een nieuwe baan. :mrgreen:

 7. Zelfs op Powned zijn bijzonder veel sceptische reacties op het onderzoek. Dat zegt veel.

 8. Maar bij RTL wil een meerderheid de gulden terug nu De Enige Ware Waarheid is onthuld!

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2012/03_maart/03/economie/meerderheid-voor-invoeren-gulden-plan-wilders.xml

  (en maandag in de krant: “Bedrijven hevelen alvast bankzaken over naar Duitsland”, “Kapitaalvlucht naar buitenland”, “Run op Nederlands spaargeld”, “Speculanten scherpen de messen” en “Rutte: ‘Hi hi hi, da’s niet óns plannetje hoor, ha ha ha!'”)
  Rutte = Wammes Waggel. 😆

 9. Maandag wordt het een hijgerige Partij versus Vanalles (PVV) dag. Ik houd mijn hart vast.
  Het wordt wel lachen als pubers ontdekken dat hun blikje energiedrank van EUR 1,50 straks NLG of f 3,30 kost! Of een pakje sigaretten NLG 13,- en nog meer van dergelijke verrassingen.

  Even praktisch gedacht: waarom gaat Nederland aan de hand van Wilders niet meteen helemáál terug in de tijd? Met florijnen, met mannen die hun hoed afnemen en met correcte toepassing van de nederlandse spellingsregels. En met een beetje meer rekening houden met elkaar.

 10. En toen verwachtte na alle polls, tweets & overige publiciteit 75% van de PVV-stemmers dat Wilders a.s. maandag bij de onderhandelingen de herinvoering van de gulden tot serieus breekpunt zou maken.

  Euh, oeps? 😛

  (Bytheway, leuke Kamervraag voor Geert: “Aangezien U er van overtuigd bent dat Nederland bij herinvoering van de gulden in 2 à 3 jaar uit de kosten zal zijn, hoeveel geld bent U bereid daarop in te zetten? Of durft U gewoon àlles in te zetten omdat U weet dat het toch niet gaat gebeuren?”)

 11. Mijn god wie neem deze KRAPLUL site serieus? Linkse bange occupiers, blowers, handje ophouders, profiteurs….de linkse angst regeert. I’ve got news for you: PVV zal blijven en zal jullie de stuipen op je lijf blijven jagen. Ik wens jullie heerlijke rechtse jaren toe de komende tijd. Verkiezingen pas in 2015 en Wilders zal winnen qua bezuinigingen. Veel plezier en enjoy!

  p.s. Kom eens wat eerder dat stinknest uit en ga eens werken.

 12. #13 Ene Krpl bralt: `p.s. Kom eens wat eerder dat stinknest uit en ga eens werken.’

  On topic aub. Gebiedende wijs wordt niet op prijs gesteld. Facistoïde mondholte spoelen of opkrassen.

 13. @13: Kraplul:

  Ja, dat valt niet mee hè een kraplul zijn?

  Misschien kan een slager daar wat aan doen? Gewoon even lekker bijsnijden die boel.

 14. @13 wahaha, Wilders mag of extra miljardenbezuinigingen gaan uitleggen aan zijn achterlijke electoraat, waarvan jij me een gaaf specimen lijkt, of de stekker eruit trekken om nooit meer terug te keren in de macht, want zelfs de hypocrieten van het CDA hebben nu genoeg van dat stel NSB-ers. Blijven alleen de neokapitlistische schurken van de VVD over die ermee willen regeren, de rest van Nederland kotst al jaren op de PVV, en over een paar jaar durf jij niet meer te zeggen dat je er ooit op gestemd hebt.

 15. @13
  Waarom maakt dat schelden zonder argumenten nu zo weinig indruk?
  Ik begrijp dat het gezellig is om lekker met z’n allen los te gaan op andere sites. Net zoals het lekker voelt om als ‘voetbalfan’ in een grote groep een stadion te slopen. Maar hier wordt beschaafd gedrag op prijs gesteld.

 16. Links is verleden tijd..deal er gewoon mee! Er zijn trouwens wel pillen hoor die jullie kunnen helpen om het leven wat aangenamer te maken. Gewoon even de apotheek/dokter bellen. Misschien zijn jullie nog te redden..betwijfel het. Suc6!

 17. @17 Maar hier wordt beschaafd gedrag op prijs gesteld

  LOL….Krapuul een beschaafde site? Moet niet gekker worden…

 18. #20 Sinds jij bent langs komen braken

  Ik ben onder de indruk van jouw goede Nederlands…..

 19. Ik denk zelf dat de euro binnen 6 tot 10 jaar niet meer bestaat. Daar zal weer iets voor in de plaats moeten komen, en een terugkeer naar de gulden acht ik niet zeker niet uitgesloten.

  Het europroject heeft gefaald, politici en bankiers willen daar niet aan(het feest moet immers doorgaan!) dus men blijft hun propaganda spuien. Eurosceptisch zijn wordt beschouwd als onwetendheid. Komt een bureau met een ander verhaal over de euro dan roepen de media en de politici die hun europropagande spuien meteen…’maar ja dat bureau is eurosceptisch!…

  Met andere woorden iemand die eurosceptisch is moet je volgens hen niet serieus nemen. Had men maar geluisterd naar eurosceptische economen dan hadden we deze eurocrisis niet. Maar eurosceptici worden de mond gesnoerd, en we hebben die ellende met de euro maar te slikken volgens de politici. Politici zijn meestal niet de meest kritische economen.

 20. @21 ok, speelkwartier is over. We hebben hier regels, en één daarvan is dat je on-topic reageert. Bij herhaaldelijke overtreding ervan volgt een ban.

 21. Ja je moet wel beschaafdheid kunnen herkennen natuurlijk. Als je dat niet kent, tja, dan kunnen we je ook niet verder helpen. Maar ik heb nieuws voor je, de dagen van rechts én van dit bruine kabinet zijn geteld. En verder is dit onderzoek een kulonderzoek en vraag ik me echt af wie Wilders aanstuurt met zijn ideeën, want echt de man kan dit helemaal niet zelf allemaal bedenken. En die fractie met leeghoofden helemaal niet. Niet komen niet verde dan schelden en Huh?
  Lees eerst maar eens wat stukken op onze site zoals dit http://www.krapuul.nl/blog/69661/de-vijfde-colonne-van-geert-wilders/
  Ik weet het veel letters, maar misschien met vingertje erbij en in gedeeltes, dan gaat het misschien wel lukken.

 22. #21

  Ik heb het dusdanig geformuleerd dat het nog net te bevatten was voor een gemiddelde PVV stemmer.
  We hebben aandacht voor elke nivo en elke groep op deze site. Dus ook voor diegenen die aan de beerput zijn ontsnapt.

 23. @22 nou, in het algemeen gesproken heb je niet helemaal ongelijk dat je voor een bevooroordeeldheid van welke kant dan ook moet uiitkijken, alleen kun je de PVV natuurlijk gewoon helemaal nergens op vertrouwen, na al die leugens over massa-immigratie en de islam, en vertrouw ik dus ook zo’n onderzoek niet dat in hun opdracht is uitgevoerd.

 24. #26 De kiezers met de laagste opleiding zitten toch echt bij de SP en PVDA: zie peiling vd Hond. Wederom een mega linkse faal.

 25. @25 Ah! Een masochist! Je laat je ware aard al snel zien. Negeren dan maar mensen, dat vindt hij het lekkerst.

 26. Sante Brun: http://santebrun2.blogs.com/my_weblog/2012/03/de-schoonheid-van-vuurstenen-vuistbijlen.html:

  En wat de blonde keukenprins betreft, die de komende dagen zijn niet-bestaande partijprogramma te grabbel gooit ten einde een podium te houden om zijn rare ideeën te verspreiden, die kan ik adviseren de Koninklijke Marine de oceaan op te sturen en daar, gelijk wijlen Piet Hein (nee, niet Donner, die leeft nog, hoor ik) schepen met goud en zilver te enteren, waardoor het miljardentekort mitsgaders de staatsschuld zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 27. Dit Grote Bekken offensief zal m.i. weer goed scoren omdat het burgers die zich toch al EU genaaid voelen over Haags weigeren , lees Falen geen 2e ref EU grondwet uit te schrijven of ref. invoer over Euro indertijd , met “zie wel”‘ de hele EU is een fiasco gevoelens zal beantwoorden..
  GW heeft met dit offensief en antwoord m.i. blijvende burger onvrede of twijfel niet gehoord te worden kunnen scheppen.

  Dit PVV onderzoek was allang met naam onderzoeksbureau en datum naar buiten brengen aangekondigd.
  Het is de vraag of Haagse oppositie zich voldoende heeft voorbereid met eigen onderzoek .
  Goed idee , laten we een 2e onderzoek voor de zekerheid afwachten voordat we tot referendum aanpak overgaan als nog optie 😉 ?
  Een munt wissel of referendum zal er hoe dan ook nu niet komen.
  Nederland wacht dit groots media kabaal plus peilingen maar weer af…. .

 28. #32

  Ik weet het niet hoor maar mijn vriend , vrienden en kenissen waaronder liberalen zijn van mening dat het niet of maar wannneer Griekenland failiet gaat is ; wat men daarbij als ware het een geestes infectie moet bedenken doen mijn vriend en ik liever niet.. .

 29. 34
  Katja

  Griekenland is failliet.
  Als dit plan in werking komt , dan is de beste uitkomst , in 2020 een schuld van 129% bbp.
  Bij de eerste hulp had Griekenland een schuld van 120% bbp.
  Gewoon 130 miljard in de put.
  En de Grieken verder in de armoede.
  Portugal zal de volgende zijn.

 30. #35Verkeerd verwoord, het zou niet of maar wannneer Griekenland als failliet uit de Eurozone gaat.

 31. 36
  Katja
  Daar gaan diverse verhalen over de ronde.
  Een ervan is 8 maart.
  Bedenk echter wel dat als Griekenland de Eurozone verlaat, dit een grote klap is voor de Euro.
  Want dan gaan financiele markten zich richten op andere landen oa. Portugal.
  Een uittreden van Griekenland is een groot gevaar voor het kaartenhuis Euro genaamd.

 32. Ik wil graag reageren maar ik weet ’t ook niet… Ik kan me niet voorstellen dat de terugkeer naar de gulden een weg uit deze crisis biedt.
  Puur economisch gezien denk ik dat het oosten van Europa prima als aanjager zou kunnen fungeren, daar mogen we wel iets voorzichtiger en met tact mee om gaan maar dan laat ik de eindigheid van groei en de rol van instellingen als Goldman Sachs even buiten beschouwing.
  Ik kan me voorstellen dat deze discussie in de USA ten tijde van het marshall plan ook gewoed zal hebben.

 33. @13 wat geeft jou het iedee dat er hier alleen “linkse bange occupiers, blowers, handje ophouders en profiteurs reageren?

  Ten eerste:
  = wat is er fout aan een occupier? Omdat die niet mogen zeggen dat we worden uitgekleed door een handjevol graaiers?
  = wat is er fout aan iemand die de vrijheid neemt een blowtje te roken? Omdat het een maatschappelijk niet geaccepteerde drug zou zijn, zoals het veel gevaarlijker alcohol?
  = wat versta jij onder een “handje ophouder? Iemand die door toedoen van bovengenoemde graaiers op straat is komen staan? Geloof jij dat je voor de lol een uitkering nodig hebt?

  Ten tweede:
  Er komen hier net zo goed mensen die het in jouw ogen wel helemaal gemaakt hebben. Met goedbetaalde banen. En succesvolle ondernemers. En die komen hier omdat ze helemaal genoeg hebben van domme bruine brallertjes zoals jij. En omdat ze niet willen dat bevolkingsgroepen op grond van afkomst tegen elkaar worden uitgespeeld. En omdat ze het strontbeu zijn dat er mensen langzaamaan stinkend rijk worden ten koste van anderen. Daarom dus.

 34. Het volgende PVV onderzoek gaat over de vraag of de typemachine goedkoper is dan de PC.

 35. En een stok-in-de-grond zonnewijzer is goedkoper dan een Rolex.

  (En als je persé met groen wil schrijven, knijp je maar een grasspriet uit.)

  Onderzoek dan iets écht nuttigs, bv. “is het ’s zomers warmer dan in het zuiden?”

 36. #46
  Bij mij is het ’s winters warmer dan buiten, maar dat komt omdat ik de thermostaat lager heb gezet buiten.

 37. Wat ik er tot nu toe over gelezen heb maakt me een beetje onderzoekscepticus.
  Je zou haast zeggen dat het door Lilian Helder is geschreven. Als de Zweden massaal naar Zwitserland op vakantie waren geweest hadden wij veel meer guldens uitgegeven en dan kunnen we dat nu alsnog doen want dat kost dan 50 miljard maar dan krijgen we in 2015 75 miljard terug en als me zussie klootjes had gehad was ’t m’n broertje geweest. En iedereen die het er niet mee eens is doet aan bangmakerij.

 38. Wat Lombard Street volstrekt negeert, is dat Nederland in de jaren 1970 al afscheid heeft genomen van een zelfstandig rentebeleid via de koppeling van de gulden aan de D-Mark.

  Afgezien van een eenmalig experiment in 1983, waarbij Nederland even afweek met een devaluatie die zeer ongelukkig uitpakte, is de koppeling aan de D-Mark, en daarmee een rentebeleid dat Duitsland exact volgde, strak vol gehouden. De consensus onder economen is dat dit beleid economisch zeer succesvol is geweest.

  In het rapport van Lombard Street worden echter consequent grafiekjes getoond met twee vergelijkingsperioden: 1991-2001 en 2001-2011, dus tien jaar zonder en tien jaar met euro. Waarbij de gulden in de tien jaar zonder de euro dus vastgeklonken zat aan de D-Mark.

  Vervolgens volgt op de constatering dat Zweden, Denemarken en Zwitserland het economisch beter hebben gedaan, de stelling dat de euro de boosdoener is.

  Als een gezamenlijke euro-exit van Nederland en Duitsland overwogen moet worden, dan zit daar nog enige logica in. Lombard Street beweert echter ijskoud dat Nederland ook beter af is met een solo-exit. En dat wordt nergens onderbouwd. Immers: dan moet je ook een historische vergelijkingsperiode kiezen waarin de gulden niet gekoppeld was aan de D-Mark. Daar zegt het onderzoeksbureau dat de PVV in de arm heeft genomen niets over.

  http://www.z24.nl/analyse/artikel_296903.z24/Exit_euro__Wat_PVV_rapport_vergat_te_melden_over_gulden.html

 39. @39
  Wel typisch dat de PVV niet aan ontslagrecht – WW etc. wil komen. Hij weet donders goed dat procentueel de meeste “handophouders” zoals Kraplul ze noemt op de PVV stemmen. Zouden die enqueteurs eens naar moeten kijken ……….

 40. Lilian Helder (PVV) is er trouwens nog niet helemaal uit of je periode A wel met periode B en land C met land D kunt vergelijken…

 41. Als tegenstander van de Euro is dit onderzoek ronduit teleurstellend.
  Men kan niet met berekeningen onderbouwen wat uittreden kost.
  Verder is alleen uitgaan van vergelijkingen met Zwitserland en Zweden, is shoppen om maar een zo gustig mogelijk beeld te krijgen.
  Verder zet ik vraagtekens bij enkele economische aannames.
  Toch is dit onderzoek van enige waarde voor mij.
  Maar niet de waarde waar ik op heb gehoopt.

 42. @55: ja, Zweden en Zwitserland. Handig gekozen. Zwitserland zit zelfs niet in de EU. En waarom Engeland niet in het vergelijk betrokken? Dat is ook een niet-euro land, gaat het daar ook zo fantastisch?

 43. Overigens is het bewust weglaten van Engeland een van de vele halve waarheden in het rapport. En een halve waarheid is ook gewoon een leugen.

 44. @54
  neu, ik had misschien moeten schrijven “wilden komen” voordat ronde 2 begon ……..

 45. #55
  “Toch is dit onderzoek van enige waarde voor mij.
  Maar niet de waarde waar ik op heb gehoopt.”

  Kun je aangeven wat je hiermee bedoelt? Ik ben serieus geïnteresseerd

 46. 59
  Henk Veldman

  Heel simpel.
  Het onderzoek legt de zwakke plekken van de Euro duidelijk op tafel.
  Maar dit was ondertussen wel ongeveer bekend.
  Het is goed om dat nogmaals duidelijk te hebben.

  Ik had een onderzoek verwacht wat duidelijk de kosten zou weergeven ,wat terugkeer zou kosten.
  Dat bleek dus onmogelijk.
  Verder ben ik teleurgesteld in de aannames die er gemaakt worden, en dat alleen om maar een zo groot mogelijk verschil te laten zien.
  Dan verliest dit onderzoek veel van zijn geloofwaardigheid.

 47. #60
  Als je hier op Krapuul: http://is.gd/MBxyMo op nummertje 15 kijkt, zul je ontdekken dat je nauwelijks verweer hebt tegen m’n onzin. Alles klopt cijfermatig, is feitelijk te controleren en ik ben samen met miljoenen zo niet miljarden lotgenoten in de wereld de meest gediscrimineerde persoon.
  Waar ik me “schuldig” aan maak is dat ik uit ga van een bewering die voor heel veel mensen gelden. Mensen die te “duur” zijn heb je alleen maar last van. Kosten ons geld. Naarmate je langer leeft kost je de samenleving steeds meer geld.
  Natuurlijk weet ik ook wel dat de meeste mensen niet zo denken.
  De beweringen van Wilders lijken daar op. Alleen de fout die hij maakt in tegenstelling tot wat ik heb gedaan is dat hij cijfermatig wel degelijk de boel aan het manipuleren is.
  Engeland is wel degelijk stukken armer dan wij. Het bureau waar hij het onderzoek heeft laten doen heeft een directeur die gecharmeerd is van Margareth Thatcher. Tijdens haar bewind ging het economisch zo slecht in Engeland dat men er zelfs tot 2000 er last van heeft gehad.
  Anders gezegd. Dat bureau kan en mag je nooit serieus nemen.
  Ik denk haast dat ik beter in staat ben om de terugkeer van de gulden te propageren met minder onzin dan dat bureau/Wilders dat doet.

Reacties zijn gesloten.