Sarkozy duikt in rabiaatbruine niche

Het werkt gewoon perfect: minderheden treiteren. Als je een beetje lekker wil scoren bij het electoraat dan kies je gewoon een (niet al te populaire) minderheid uit en daar ga je moeilijk tegen doen. Nou wil Sarkozy bijvoorbeeld ineens immigratie terugdringen, mogelijkheden tot gezinshereniging beperken, is hij tegen het verstrekken van halalmaaltijden op scholen, en tegen gescheiden zwemuurtjes voor moslima’s. Je weet wel typisch het soort maatregelen waarmee je krachtdadig een land door de crisis loodst:

Volgens analisten probeert Sarkozy daarmee stemmen te winnen van de kandidaat van het extreemrechtse Front National, Marine le Pen. Le Pen staat in de peilingen op de derde plaats. Sarkozy is tweede, achter de leider van de Socialistische Partij, François Hollande (NOS).

Als nou die socialist zich óók tegen gescheiden zwemuurtjes voor moslima’s uitspreekt dan is het een gelopen race.

5 gedachten over “Sarkozy duikt in rabiaatbruine niche”

 1. Oorlogen werken ook altijd goed ter maskering van crises of eigen falen, zoals George W. Bush kan vertellen. Maar ophitsen tegen minderheden is wat goedkoper.

 2. Je hoeft niets tegen gescheiden zwemuurtjes voor moslima.s te hebben als je maar alles tegen de verdere privatisering van gemeente zwembaden , afschaf schoolzwemmen dus ook voor de kinderen daarvan in dit waterland hebt.

 3. Symboolpoliziek…meer niet. Dochter (van) Le Pen scoort niet zo best; dus waar zijn mogelijke punten te scoren? http://wikileaks.org/the-gifiles.html 😀

  Oh, nee…’de discussie’ gaat weer eens over hetzelfde. De willekeurige “afkeur” van het vreemde & onbekende. Rode vlag symboliek. *gaap*

  Overigens, als ‘man’ zijnde, pleit ik voor schoolzwemmen en gescheiden (indien gewenst) zwammen. 😀

 4. # 3 Wel zo fijn dat pleiten voor school zwemmen , ik zou zomaar als bevoogdend overkomen terwijl ik in ned. heb geleerd , er werd niets gezwamd 😉 tijden de lessen , om te zwemmen

 5. Bakra en anderen , in onderstaande werd de grote afkeer van het socialisme (hier pvdA) , falende vakbonden en meer toegelicht

  Frankrijk Socialisme/ communisme, Marine Le Pen.

  Ik zag gisteren na middag een m.i. indrukwekkende docu, rapportage w.o. aantal interviews met haar electoraat en optredens van Marine Le Pen.
  Ik kwam daartussen mijn eigen werk bedrijven door in terecht maar kan de link- TV monde – niet geven/terug vinden..
  Mijn weergave: .
  De teleurstelling, het verlaten zijn door de socialisten, communisten vakbonden kwam als onverteerlijk , het waarom van de overstap van oude vertrouwde (extreem) links naar extreem rechts , naar voren. Mede licht op bedrijven , de markt voor afvloeiingen, bedrijven die arbeiders werk in Roemenie uibaten , werkeloosheid , aan bod.
  Een jonge student politicologie , trotse ouders in beeld omdat hij als 1ste UV in de fam. studeerde, lichtte zijn motieven als opstaan voor Frankrijk , Marine Le Pen voor president toe.
  Een trouw aan socialisme, arbeidster aan het woord/ gevolgd; zij ging naar een campagne optreden van Hollande – weinig belangstelling- haar hoop op hem in beeld. Beelden van le Pen die in het openbaar veel belangstelling trok , nep biljetten van 500 euri of francs met op de achter kant progaganda op een markt uitdeelde.
  Fenomeen xenofobie over Le Pens politiek werd in een kort interview door een wetenschapper aan het eind als mede speler verwoord.
  Het kwam bij mij over dat dit nauwelijks of geen motief voor de le Pen geïnterviewden was. Een mate van geheimhouding ,er niet voor uit komen vanwege een sociale spiegel , een ondergronds netwerk dus zoals dit wellicht over communistische bewegingen /partijen als hoop op speelde ? – speelde rol.
  Kortom aan te bevelen …
  Mocht iemand de link vinden , houd ik me aanbevolen..

Reacties zijn gesloten.