PVV zorgt goed voor dansmariekes en fanfares

Aan het eind van vorig jaar heeft de PVV in de Provinciale Staten van Limburg een motie ingediend: Regeling voor behoud toekomst Limburgse Volkscultuur met als doel om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur.

Van mij mag het allemaal hoor, ze marcheren maar een eind weg met die blote beentjes en schieten er maar vrolijk op los in die heuveltjes, maar om daar sinds gister vijf miljoen extra voor uit te gaan trekken? Volkscultuur uit Limburg is natuurlijk heel andere koek dan die linkse ontaarde kunst en cultuur waarover de PVV zich uiteraard nog nooit druk maakte.

Ze mogen van dat geld onder andere voor een miljoen nieuwe uniformen kopen en ook schutterijen delen mee in de poet.

Volkscultuur uit Limburg, die woorden alleen al doen mijn haren te berge rijzen.

13 gedachten over “PVV zorgt goed voor dansmariekes en fanfares”

 1. Bezuinigen op kunst en cultuur had nooit mogen gebeuren.
  Dit is landelijk gebeurd.
  Dat er provinciaal iets wordt gedaan aan de Limburgse cultuur is toch niet fout hoop ik.
  Mijn haren ( voorzover nog aanwezig ) gaan rechtop staan, als je landelijk en provinciaal beleid door elkaar gooit.
  Iedere provincie heeft zijn eigen begroting.

 2. Dit schopt mij als noordeling tegen de schenen. Dat heet Marjorettes, ik hoef die verLimburgisering der Nederlandse taal. Cafetaria moeten we al Friture noemen van die zakken anders kunnen ze het niet vinden, Patat moeten we “Frietjes/Frietekes” noemen anders worden ze boos en nu dit?

  Verdorie nog aan toe. Zij dringen mij meer op dan welke Moslim hier dan ook met hun Vaticaan verheerlijking en hun stealth Papisme.

 3. #2. het is geen tzunami van het Oosten.
  Het is wel een Limburgs tzunami die over Nederland komt.

 4. @2 ja maar hoor eens, ik ga niet naar een cafetaria voor de koffie maar voor de frites hoor. Vreemd genoeg ga je ook al niet naar een coffeeshop voor de koffie 😀

 5. @6: Theo Gerris:

  Nee Theo, ik vind dat marcheren van die schutterijen geen prachtige cultuur, het is een vorm van van militarisme en en daar moet ik helemaal niks van hebben.

  Ook zitten er enge nationalistische elementen in, net als bij de Gilden met hun vendelzwaaiers of bij die Mariaprocessies, welke optochten naar mijjn mening niet “toevallig” zo veel te “bewonderen ” zijn in Limburg.
  Maar wat ik schreef, ze zoeken het maar lekker zelf uit, zullen ze ook vast wel doen, er zal wel veel vraag zijn naar folklore in deze verwarrende tijden waarin veel mensen denken hun identiteit terug te vinden in bijvoorbeeld de Gulden.

 6. @5 Aww, daar is de eerste LUB Lander die op zijn teentjes is getrapt :). Leuk man Politicusje spelen met proefballonetjes. Straks maar eens een LUB Lander meldpunt maken :).

 7. Quote artikel Roi Danse: ` Volkscultuur uit Limburg, die woorden alleen al doen mijn haren te berge rijzen.’

  Precies, doet me denken aan NSB landdagen; en aan fascistisch uniformvertoon bij marsmuziek onder Mussolini, (zoals verfilmd door Fellini & Bertolucci)
  Of aan die zuidduitse biedermaier-bratwurstkultur, met Bierfestspiele.
  Of vooral de Valkenburgse jeneverlucht van vulgair carnaval tijdens welke Paaps celibaat zich wellicht heimelijk vergrijpt aan de jongste dansmariekes.

 8. @11: Abdul:

  Maar ik heb het ook met mensen die “trots”op hun Fries-zijn hoor, of Zeeuwen die vinden dat hun bolussen het smakelijkste eten ter wereld is. Of algemeenTROTS zijn op NL bijvoorbeeld, en dat hun wiegje gotweetwaar ergens stond.

  Als mensen een prestatie leveren, bijvoorbeeld na een beroerte jarenlang knokken om weer een stukje te kunnen lopen, ja, dan kan ik me voorstellen dat iemand zegt: Ik ben eigenlijk best een beetje trots op mezelf..Maar dat zeggen ze meestal niet.

  http://www.zeeuwseklei.nl/index.php

 9. #12 LRD. Mee eens. Vooral: ` knokken om weer een stukje te kunnen lopen, ja, dan kan ik me voorstellen dat iemand zegt: Ik ben eigenlijk best een beetje trots op mezelf..Maar dat zeggen ze meestal niet.’
  Herkenbaar, mijn vriendin heeft MS.

Reacties zijn gesloten.