Lege WW-pot was van 10 km afstand aan te zien komen

Hoe kan het dat een pot als voor de WW ineens leeg is? Nou dat is niet zo. Dat hij leeg raakte werd aangegeven door het UWV en het PvdA-Kamerlid Roos Vermeij heeft er ook al jaren over geroepen. Maar kabinet Balkenende en Rutte wilden het niet horen, want koopkracht enzo. Werknemer moest maar niet meer zelf storten in fonds, maar lekker besteden.

Nu gaat die werknemer, of liever de werknemer die geen werknemer meer is, met de gebakken peren zitten. Het is zeer aannemelijk dat dit rabiaatbruine kabinet deze bezuinigingsronde aangrijpt om de mensen die WW krijgen nog maar eens lekker af te knijpen. Want er is toch werk genoeg en willen is kunnen? Wie niet werkt zal niet eten enzo. Want zorgen voor de mensen die het wat minder hebben, daar moet je bij dit stel niet mee aankomen. Zij zorgen wel voor zichzelf, ook straks als ze niet meer in het kabinet zitten.

Maar de oudere, de ongeschoolde of de gehandicapte zonder werk zal het haas zijn. Inleveren maar, want je bent niet rendabel meer.

4 gedachten over “Lege WW-pot was van 10 km afstand aan te zien komen”

  1. Prettig vooruitzicht bij de grote ontslagronde die voortvloeit uit het Accoord van het Casthuis.

  2. In het stukje van de Volkskrant staat dat slechts 13 procent van de arbeidsgehandicapten worden aangenomen. Wat velen niet weten is dat deze gehandicapten straks ook gekort worden of zonder uitkering komen te zitten als het gemeenschappelijk inkomen van het hele gezin wordt getoetst. Valt dit te hoog uit dan kan deze jonggehandicapte wel fluiten naar een uitkering en gwoon thuis blijven zitten want bijna geen enkel bedrijf die er zin in heeft om deze“ onrendabele“ groep mensen in dienst te nemen.

    En ondertussen staan ze gewoon met hun schijnheilige smoelwerken aan het volk te verkondigen dat er zoveel premies worden uitgeloofd om juist deze mensen aan het werk te helpen. Ze helpen zichzelf en geven deze mensen een schop na. Gatverdamme, wat is dit toch voor een land aan het worden?

  3. @2 Inderdaad, mensen die ziek of werkloos worden moeten gewoon door familie en buren worden opgevangen. Waarom zou de overheid overal voor moeten opdraaien?

Reacties zijn gesloten.