Studiefinanciering: hogere opleiding slechts voor ons soort mensen

De studenten letten wél op, en laten zich niet in slaap sussen door dit kabinet, en voeren dus actie tegen Halbe Zijlstra:

Studentenorganisaties gaan weer actie voeren tegen het beleid van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs).  Het is de organisaties een door in het oog dat de ene na de andere maatregel wordt genomen om studenten meer zelf te laten betalen.

Volgens het ISO en de LSVb gaat dit ten kosten van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs en zorgen voor hogere studieschulden.

De complete verachterlijking van de bevolking is in het belang van rechts, zoals de VS dat al jarenlang laat zien. Rechts is namelijk een simpel verhaal (ieder voor ze eiguh en de rest zoekt het maar uit), en links een ingewikkeld verhaal (solidariteit en zo). Hoe achterlijker, hoe rechtser men er stemt. Goed geïnformeerd zijn ondermijnt het kapitalistische sprookje waarmee rechts de gewone man in slaap sust, namelijk dat zij door hard werken voor de bedrijven van de rechtse machtshebbers ooit ook echt zo rijk zullen worden als een genetisch uitgedaagd type met zijn te dicht bij elkaar staande ogen als George W. Bush.

Het is dus van vitaal belang voor rechts om opleiding en informatie voor te behouden aan ons seurt mensen van wie zij niets te vrezen hebben, die immers dezelfde financiële belangen hebben. Mensen die het niet kunnen betalen kunnen zij daar dan ook beter van onthouden, en de huidige economische crisis biedt daartoe een geweldige kans.

1 gedachte over “Studiefinanciering: hogere opleiding slechts voor ons soort mensen”

  1. Ben een boek aan het lezen en geloof het of niet, maar een uur geleden kom ik daar de volgende cijfers tegen: begin jaren ’50 had 85% van de volwassen alleen maar lagere school. Slechts 1% van de bevolking had een universitaire studie gedaan!

    Wat zei onze nationale lachebek vorig jaar? We gaan niet terug naar de jaren vijftig…….yeah right!

Reacties zijn gesloten.