Nep-liberaal (VVD’er dus) Rhenen: AUFMACHEN UND SCHNELL!!!

Macht corrumpeert. Zelfs bij VVD’ers. Je verwacht het niet. Toch is het zo. Zo wil de burgemeester van Rhenen, VVD’er Joost van Oostrum, huiszoekingen verrichten bij bewoners van Rhenen die in de buurt van de festiviteiten van Koninginnedag wonen. Gewoon. Omdat het kan. Bezwaar? Dan beland je in het cachot, aldus de “liberaal”:

‘Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten. Want als u dat doet, dan denk ik dat u met Koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht, te Houten,’ zegt Van Oostrum op een bijeenkomst voor bewoners (elsevier).

Maar, voor alle zeurpietjes, koninginnedag wordt even feestelijk als altijd. Leve de koningin! Hoera! Hoera! Hoera!

😥

20 gedachten over “Nep-liberaal (VVD’er dus) Rhenen: AUFMACHEN UND SCHNELL!!!”

 1. ..”‘Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te”..

  Waar niet tegen? Wat was de voorliggende vraag? Iemand?

  De toonzetting is typisch VVD te noemen. Machtsmisbruik is binnen de ‘Vereniging Voor Destructie’ gewoonte. Het is alom bekend dat deze partij gruwt van rechten voor de burger. Zie daarvoor enkel maar de zgn. ‘Big Brother Awards’, met de vele VVD genomineerden. O

  Afschaffen dat koninginnedag. Juultje is al een tijdje dood.

 2. De voorliggende vraag was een mededeling: Op koniginnedag mag de politie zomaar je huis binnenstappen om te doorzoeken. En je mag niet eens je eigen auto in je eigen garage parkeren.

 3. Moest mijn Elsvier blokkade even omzeilen…Geenszins wens ik mijn computer te besmetten met leeghoodig gezwam, van de gebruikers alsook de redactie.

  —De burgemeester van Rhenen, VVD’er Joost van Oostrum, antwoordt op een vraag of bewoners ook kunnen weigeren aan huiszoekingen mee te doen dat dit niet mogelijk is. —

  In dit geval, is zijn opmerking meer dan fout te noemen.

  Niet alleen koninginnedag stoppen (breken met tradities ís vooruitgang), maar éérst deze Joost van Oostrum uit zijn functie zetten. Ik blijf bij mijn verdere opmerking @2. Vereniging Voor Destructie.

 4. Ben geen jurist maar volgens mij heb je recht op schadevergoeding als men ten onrechte je woning heeft doorzocht. Dus laat de mensen in Rhenen maar een vette declaratie indienen bij deze burgemeester.

 5. @7: ik zie ook niet waar dit in de wet goed zou kunnen komen. Preventief fouilleren en zo mag wel sinds de wet van Camp als een gemeente een gebied tot risicogebied bombardeerd. In dit geval is daar wel reden toe misschien, maar huiszoekingen mogen dan nog steeds niet. Volgens artikel 49 WWM is bepaald dat “opsporingsambtenaren te allen tijde op plaatsen waar zij redelijkerwijs kunnen vermoeden dat wapens of munitie aanwezig zijn, ter inbeslagneming huiszoeking kunnen doen”.
  Dat redelijkerwijs vermoeden zal ongetwijfeld ontbreken bij deze huiszoekingen, zeker als ze random wat gaan “huiszoeken”.

 6. Je verbaast je elke dag opnieuw weer hoe Nederland een faschostaat is geworden. Oppositie is dus thans compleet gemuilkorfd, voor het eerst sinds `45.

 7. Hoewel ik van de dokter eigenlijk de Elsevier-comments niet mag lezen 😛 stond er deze keer zelfs iets zinnigs bij: wat gaan ze doen met een huis dat doorzocht is? Dichtspijkeren tot na de viering? Zo niet, dan heeft zo’n huiszoeking toch geen enkele zin?

 8. Ah, dan zullen ze dat dus wel doen.

  Natuurlijk niet echt leuk voor Bea om straks tussen afgebrande krotten te moeten doorrijden waar haastig wat oranje slingers overheen zijn gedrapeerd om de schade enigszins aan het oog te onttrekken, maar ’t is vast véél veiliger.

 9. en nog zijn er idioten die geloven dat wij in een democratie leven, de wet wordt niet gehanteerd als het om het koningshuis gaat, ongelooflijk dat alles maar gepikt wordt, de monarchie is echt voor mensen met een sprookjes mentaliteit

 10. Ach, laten we toch dat hele gebeuren af-schaffen. Het is immers alleen maar feest voor de ”Horeca”’

 11. De toon van de heer Joost van Oostrum is prachtig – klinkt als een echte slavendrijver, net uit de slavernij tijd.
  Waar is onze democratie gebleven?

  Joost mag het weten…….;)

 12. Nu worden tweets met een negatief karakter met de woorden rhenen of veenendaal kennelijk weggefilterd. Dit is in strijd met de vrijheid van meningsuiting en discriminerend naar mensen met een andere mening over koninginnedag.

Reacties zijn gesloten.