PVV’er Geert Wilders perst er weer een druppel verkiezingsprogramma uit

gargageertWilders ziet “een chronisch te kort aan blauw op straat“. Nou dat is mij dus nooit opgevallen; ik zie maar zat blauw op straat. Ik zie alleen maar een tekort aan blauw op straat als ik ze nodig heb. Zo kan ik de plekken zo aanwijzen waar een tekort aan blauw is. En ik kan ook plekken aanwijzen waar een overschot aan blauw is. Zo maar voor bijna 1 miljard euro blauw erbij pompen lost geen enkel probleem op.

Dat is 1 ding. Ding 2 is dat Geert Wilders met dit programmapunt in een eigenaardige spagaat zit; diverse malen heeft hij verkondigd dat Israël de frontlinie is in de oorlog met de islam. Zijn niet mijn woorden maar de zijne.

Maar nu wil hij geen “politieagentje spelen in Afghanistan en Irak maar in de wijken”. Als Israël al de frontlinie is in de oorlog met de Islam, wat zijn Afghanistan en Irak dan? Of wil Geert Wilders soms de frontlinie van zijn oorlog met de islam verplaatsen naar de Nederlandse wijken?

Ziet u? Daar gaan de ideeën van PVV’er Geert Wilders een beetje scheef.

21 gedachten over “PVV’er Geert Wilders perst er weer een druppel verkiezingsprogramma uit”

 1. hier waren er meer dan genoeg bij betrokken. wat een samenwerking.

  “woensdag 7 april 2010 door NRC Handelsblad
  Echte actie

  Centrum Maastricht, een jonge man staat heel aardig te zingen. Een paar uur later passeer ik hetzelfde punt, de jongen staat nu in een portiek met twee stadswachten voor zich. Nog eens vier stadswachten kijken toe. Er komt een agent op de racefiets aan, twee motoragenten en als sluitstuk een politiebusje! De jongen wordt geboeid afgevoerd. Verbaasd vraag ik een Maastrichtenaar om toelichting: als straatmuzikant moet je een vergunning hebben en dat heeft de jongen kennelijk niet. „Voor echte actie kan u beter naar Flikken Maastricht op tv kijken”, adviseert hij vriendelijk.

  M. Schell

  dinsdag 6 april 2010 door NRC Handelsblad “

 2. Dat bedoel ik. Als je nu voor een miljard euro nog meer blauw de straat op schopt krijgen we nog veel meer van dit soort “krachtig ingrijpen”. En ondertussen hoef ik nog steeds niet te proberen om mijn fiets bij het NS station te parkeren.

 3. Dit is nou weer commentaar hebben om maar commentaar te hebben op wilders zijn standpunten.. deze blog slaat werkelijk helemaal nergens op!! Hij geeft toch aan dat hij oa meer blauw wil hebben in de wijken waar mensen niet meer naar buiten durven ’s avonds (en ja ook de allochtonen…) Onzin blog dus.. dit is gewoon een goed punt van Wilders KLAAR!

 4. #3. Sander 😆

  quote
  dit is gewoon een goed punt van Wilders KLAAR!
  unquote

  :mrgreen: dat “KLAAR”, prachtig 😎

 5. Het wordt me uit het artikeltje ook niet helemaal duidelijk of Wilders de oorlogen in Irak en Afghanistan nou ook als “linkse hobby” ziet. Het lijkt erop van wel.

 6. deze ontwikkeling kende ik nog niet
  #3 Sander

  quote
  Hij geeft toch aan dat hij oa meer blauw wil hebben in de wijken waar mensen niet meer naar buiten durven ’s avonds (en ja ook de allochtonen…)
  unquote

  goh, de allochtonen beschermen in die wijken. tja, het is ook een gevaarlijke tijd met eigen rechter spelen nu. toch goed dat die ook hulp krijgen.

  straks gaat zich dat uitbreiden. staat iedereen onder controle van “hulp”. 😆

  als mensen dan nog maar de straat op mogen, of durven.

 7. #6, jvdh hij vindt het in ieder geval “zonde” van het geld.

  verder zijn het Moslims die “geholpen” ofwel “gedood” worden. dat laatste zal hij wel waarderen. maar niet de kosten van het helpen/moorden.

 8. Jonge, jonge,Wilders heeft het over wijken waar het echt nodig is dus waar maken jullie je druk om. Het wordt ook tijd dat hier iets aan gedaan wordt. Dus deze blog slaat nergens op. :mrgreen:

 9. van Zaltbommel tot Culemborg, van Roermond tot Amsterdam.

  Nergens is het meer veilig. Niemand durft de straat meer op als het koopavond is.

  Aldus Wilders. 😆

 10. tja, dat wordt “dag” koopavond. of een “avondklok”.

  ehm woon hier tussen 18 miljoen mensen of meer. een metropool.

  ja. loop ’s nachts ook wel alleen op straat. maar niet overal. gek hè, en nix meegemaakt dat ik zelf niet kon hanteren.

  Nederland, of een gedeelte daarvan, lijdt aan angststoornissen. zeker allemaal opgevoed met “pas op voor zwarte Piet” of de boze Wolf komt je halen. de krokodil onder je bed, die gaat je opvreten en meer van dat moois.

  zielig hoor. maar men kan in therapie.

 11. #10. ja, de onveiligheid van Nederland is bekend geworden door Wilders. men vindt het land niet zo interressant meer. niet om te wonen en niet voor de handel.

  gaat geld kosten.

 12. @ Sander:
  jawol herr Oberst Sander 😆

  maar even serieus, er is genoeg blauw op straat, maar niet op de plekken waar ze wel moeten zijn.
  als ze nu eens beginnen met minder resources beschikbaar te stellen aan verkeers en belasting controles en meer aan de probleem wijken dan heb je al een hele stap in de goederichting gemaakt.
  maar dat levert natuurlijk niets op voor de schatkist van bv nederland.

  wat wilders wil is iets heel anders, hij wil een land creeeren waarin niet westerse allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder tot 2e rangsburgers worden gedegradeerd, dus beperkt toegang tot politiek, beperkte rechten, bij elke misstap de maximale straf of uitzetting en natuurlijk genoeg blauw voor 100% controles van een ieder die er ook maar een beetje verdacht (lees niet-westers) uit ziet.
  waar hebben we dat eerder gezien…… (hint: ik heb het niet over de duitser).

  zo hoopt hij natuurlijk dat deze groep na genoeg gehad te hebben van de pesterijen vanzelf ophoepeld.

 13. @Max – #15

  ging toen ik in even in Nederland was 1 x met de bus en toen nooit meer. ik had er nog een auto. die daarna maar gepakt, geen bus meer voor mij in Ne.
  jammer van de “giga strippenkaart”.

  de chauffeur was zo onbeschoft dat ik hem als vrouw graag van zijn plek had willen trekken. en ja, dat doe je niet. niet als vrouw, maar in het algemeen niet (denk ik).

  allemaal koninkjes in hun kleine rijk (je). en met klantvriendelijkheid of dienstverlening heeft het in Ne. niets meer te maken (trouwens, kan mij vergissen, vriendelijk vind ik ze toch al niet in het algemeen, de gemiddelde Nederlander).

  het kan anders :-). hier (Istanbul) krijg ik antwoord op mijn vragen. mag opstappen, uitstappen op verzoek (indien mogelijk met de traffic). wordt zelfs afgezet.

  geen jeton of “klein geld”? loop maar door. wachten doen ze ook op je als je aan komt rennen. Niet wegrijden. voor iedereen, niet alleen voor buitenlanders.

  er is iets mis met de dienstverlening in Nederland. en met de mensen?

  een vriend van mij “student” die soms “bus” reed. zei:
  het kan komen door “te lage betaling”. wel, moet dat op de passagiers afgereageerd worden?

  verder, onbeschoft is niet alleen tegen de “allochtonen” (het woord staat mij tegen. net als “nieuwe Nederlanders”) maar een houding die ik al van jongs af meemaakte in Nederland. voor er sprake was van “allochtonen”. wegrijden als je aankomt, onbeschoft en meer.

  het is de houding die men aanneemt in Nederland ten aanzien van de mensen in het algemeen.

  (tuurlijk ook wel eens meegemaakt waar je niets aan hebt. niet altijd ja/evet geloven. maar taalprobleem speelt mee).

  macht in een klein busje of klein rijkje.

 14. Wilders wil een politie staat met het leger als ondersteuning.

  ehm – zwarte gedachte?

  maar daar gaan niet alleen de “Nieuwe Nederlanders” onder lijden. de rest ook.

  gelukkig zijn er nog maar weinig mafketels die hem steunen.

  LOL, dat moeten dan de “toezichthouders” worden.

  opsluiten, het land uitzetten, weg met die bende.

  Israël, Amerika, lekker emigreren die “echte” Nederlander.

 15. @ info:
  er is inderdaad wat mis met de mensen in nederland, winkel personeel ,ambtenaren, etc. zijn behoorlijk onbeschoft of ongeintreseerd, een uitzondering daargelaten.

  vorig jaar was ik in londen, ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo professioneel ben behandeld als daar en het maakt niet uit waar je komt, winkels, vliegveld, openbaar vervoer etc. iedereen is supervriendelijk en behulpzaam.

 16. @ info:
  een zwarte gedachte is het zeer zeker, maar of hij echt een politie staat wil en of de “autochtoon” hier hinder van gaat ondervinden” is mij nog niet duidelijk geworden. zo wie zo vind ik het vaag wat de pvv nu echt wil met nederland.
  alles valt onder links van anna frank tot het leger.
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3046518.ece/PVV_trekt_800_miljoen_uit_voor_politie.html

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/04/verwarring_pvv_noemt_defensie.html

  wat betreft de islam en pvv is het hartstikke duidelijk dat zij deze maar al te graag weg wil hebben en omdat dit niet kan, willen ze het ze zo moeilijk mogelijk maken om hier te functioneren.

  waarom? omdat er een heleboel moslims wonen in europa die het heel goed doen, zelfs te goed. wilders ziet het al gebeuren dat aboutaleb de pm van nederland wordt, ali b minister van defensie (want die is van de straat weetje) en najib amhali minister van cultuur, uiteraard met vice premier en minister van buitenlandse zaken tofik dibi van GL (femke is dan al voor de kids gaan zorgen).
  zie je het al voor je dat er een delegatie naar israel gaat om daar uitteleggen wat mensenrechten zijn, dat vinden zijn neocon vriendjes natuurlijk niet leuk.
  the horror! 👿

Reacties zijn gesloten.