11 gedachten over “Hugo Borst: ‘laten we Marja van Bijsterveldt vandaag verachten en vervloeken””

 1. Dankzij domme mensen zoals van Bijsterveldt in het kabinet heeft een volgend kabinet zijn handen vol aan het repareren van al die stupide beleidsmaatregelen. Waar ik me het meest aan erger is haar idee over zichzelf. Ze zal ongetwijfeld enige capaciteiten hebben maar voor het onderwijs in Nederland was het beter geweest als ze nog als verpleegkundige in een streekziekenhuis had gewerkt en als vrijwilliger voor een of ander kerkgenootschap. Ook hele belangrijke taken die meer bij haar passen.

 2. @1: Peter:

  Niks mis met verpleegkundigen in streekziekenhuizen, vergelijking gaat niet op.

 3. @2 Volgens mij schrijf ik : “Ook hele belangrijke taken die meer bij haar passen.” Dus ik beaam dat dat daar zeker niks mis mee is. Maar of ze de capaciteit heeft om minister van Onderwijs te zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Het zal niet veel ministers overkomen om in Wikipedia de volgende zin terug te vinden:
  Volgens AOb-bestuurder Marten Kircz zou zij “niet het intellectuele niveau hebben” om onderwijsminister te zijn (26 januari 2012). Dat een dergelijke kwalificatie niet wordt weggehaald, zelfs niet door mevrouw de minister zelf of door één van haar ambtenaren geeft te denken.

 4. @3: Peter:

  Ok, snap je, maar ik reageerde ook méér op het badinerende toontje dat Hugo borst aanslaat over de mavo en daarna de verpleegstersopleiding, was dus niet persoonlijk aan jou bedoeld.

  Dat Bijsterveldt een intellectuele doos wordt gevonden als ministerière nou ja, maar om dan een sneer naar “onderen” te geven, blijf maar “gewoon”verpleegster, mwoah, kan me niet zo bekoren.

 5. Het is allemaal te triest voor woorden wat dit kabinet aan maatregelen neemt (die anekdote over dat blonde meisje kan er ook nog wel bij).

  Wat te denken van dat idee van Staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten om de zorgverlening aan circa 33.000 mensen met een IQ tussen de 70 en 85 te beperken en zo 250 miljoen besparen. Alsof iemands IQ iets zegt over de zorgvraag (ik heb zelf in de zorg gewerkt dus dit doet me echt pijn om te horen). Lost van het feit dat zij dus blijkbaar echt denkt dat je het verschil in IQ van b.v. 69 of 71 daadwerkelijk kan meten. Zegt vooral iets over haar eigen IQ… bah.

 6. @4
  euh ik lees in het postje van Peter dat hij vindt dat “als ze nog als verpleegkundige in een streekziekenhuis had gewerkt” hij dat ook een heel belangrijke taak had gevonden maar soi.

 7. @6: Luc:

  Ja Luc, daar had ik aan Peter inderdaad ook al wat uitleg over gegeven dat het niet tegen hem gericht was, maar soit inderdaad.

 8. Waarom die verschrikkelijke CDA heks uitsluitend ‘vandaag’ veracht moet worden ontgaat me. Wat mij betreft is ze veracht en vervloekt tot in den eeuwigheid…. 😡

 9. Op zich wel een aardig stuk maar die opmerking over PvdA ministers slaat nergens op.
  De PvdA heeft in haar hele bestaan maar 2 ministers voor onderwijs geleverd, Ritzen en Plasterk. Beide hebben te maken gehad met bezuinigingen en daar kun je eventueel kritiek op hebben, maar Ritzen heeft o.a. Fortuyn aan z’n baantje geholpen als directeur van de OV-jaarkaart en Plasterk is door de onderwijsvakbond uitgeroepen tot beste onderwijsminister ooit!

 10. #10 Ach ja, natuurlijk ik schaam me dood. Temeer ook omdat ik mede door hem heel even voor de klas heb gestaan. Wat een rotbaan. 🙂 Ik vond ‘m overigens ook een uitstekende minister.

Reacties zijn gesloten.