Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag VIII)

L'enfer, c'est les Autres

Lief Dagboek,

Is het prachtig weer, zit ik natuurlijk weer binnen met die twee droogkloten. Het wordt tijd dat ik eens definitief binnenloop en voorgoed naar een mooi kolonistenbuitenhuisje op de bezette Jordaanoever kan verkassen, dan heb ik gewoon altijd mooi weer.

Het schiet weliswaar al aardig op, maar gisteren begon men in de Kamer weer over dat gezeik van die openbaarheid van partijfinanciering. Hero zette zelfs voor zijn doen een te grote wafffel op en moest dat domme geblaat vanochtend natuurlijk gelijk weer inslikken.

Intussen wordt het wel een probleem hoe een en ander dan in het vervolg ongezien weg te sluizen. Zou zo’n Van Bemmel dat niet weten? Alhoewel, die oen is natuurlijk wel vol tegen de lamp gelopen met zijn vrachtbrievengesjoemel. Misschien dat James Sharpe daar handiger in was, die hebben ze toch maar mooi niks kunnen maken.

Of zal ik het anders toch eens aan Graus vragen? Het is een volslagen idioot natuurlijk, maar ook die hebben ze nooit echt te pakken kunnen nemen met zijn declaraties. Ik weet alleen niet of hij nu al aanspreekbaar is, want er komt al een half jaar nog maar nauwelijks een woord uit sinds hij die commissie De Wit uitgezet is. Nu vraagt niemand hem ook ooit iets, natuurlijk.

4 gedachten over “Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag VIII)”

 1. (in haast)

  Viel me opnieuw op dat G. bepaalde aantekeningen apart houdt. Heb geprobeerd foto te maken toen hij plasje ging doen maar was niet goed scherp. Lekt hij naar pers? Uitzoeken!

  mvg
  M

 2. Ik denk dat Wilders het gaat vragen aan Teun, Tony, van Dijck: “Antoine Pierre Cornelis (Teun of Tony) van Dijck (Venlo, 13 september 1963) is een Nederlands politicus. Hij is sinds 30 november 2006 namens de Partij voor de Vrijheid (PVV) lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.” (Wikipedia). Van Dijck wilde eigenlijk Limburgse gedeputeerde worden, Want hij ziet het met zijn Antilliaanse vrouw niet zo zitten met dat racisme tegen immigranten. Maar dat mocht blijkbaar niet van Geert. Van Dijck is expert in belastingconstructies. Wellicht bracht hij PVV-geld onder op Aruba, vakantiebestemming van Geert en Krysztina in de zomer van 2010.

 3. En wie nog meer wil weten, de Wikipedia smaakt naar meer:
  ” De naam ‘Tony’ is ontstaan in zijn muzikale verleden, waar hij regelmatig optrad onder zijn artiestennaam ‘Tony Saxofoni’. ‘Tony’ is dus eigenlijk een bijnaam, die gezien de internationale klank en zijn bedrijvigheden op het meertalige eiland Curaçao door hem zelf, en steeds meer mensen, gebruikt werd. Weer aangekomen in Nederland ontstond hierover onduidelijkheid.”
  Tony was eigenaar van 3 restaurants op Curaçao (bron: 2e-kamer-website). De PVV vindt zelf, dat dat eiland uit het Koninkrijk gezet moet worden wegens verregaande corruptie. Interessant om te weten, of er misschien niet wat geld werd witgewassen in de restaurants van Toni Saxofoni?
  :mrgreen:

 4. @4 Wat Brinkman allemaal loopt te roepen over de mazen van de wet klinkt in ieder geval zó als witwaspraktijken dat het me zou verbijsteren als de autoriteiten straks genoegen nemen met de eerste versie van de PVV-jaarstukken.

  Misschien volgt er daarna zelfs wel een invalletje van de FIOD of zo. 😎

Reacties zijn gesloten.