Volkert van der Graaf had het grootste gelijk van de wereld

Het kwam er alleen een beetje rottig uit. Moord en zo, dat moeten we niet willen. Maar dat Fortuyn weinig op had met de zwakkere in de samenleving, met dieren bijvoorbeeld, dat is een feit. Wat dat betreft is de analyse van Volkert van der Graaf spot on! Spijker Kop Raak! Ik heb ook veel raakvlakken met Volkert van der Graaf. Ik moest Fortuyn ook niet. Maar Volkert was een idealist en ging daarom mensen doodschieten. Ik ben geen idealist en schiet dus niet op mensen. Maar die analyse van Volkert is niks tegen in te brengen. Waarom kijkt iedereen naar de toon van Volkert, en niet naar zijn analyse?

Ik schijf dit bericht naar aanleiding van mensen die Breivik helemaal toppie vinden. Nieluller en Holman en zo. Op het rabiaatbruine stropdassenblog dagelijksenonsens. Zoek zelf maar op.

Over Volkert kwam er vandaag nog een nieuwtje trouwens: mag niet vervroegd vrijgelaten worden van de vrijheidslovers. Want een rechtsstaat is leuk, maar niet als je een pesthekel aan iemand hebt. Dan schaf je de rechtsstaat gewoon even af.

Ik bekijk dat iets genuanceerder. Volkert was een lul. Maar nu zijn straf er bijna op zit mag hij wat mij betreft bij ons op de site komen integreren. Want die analyse: niks mis mee. De toon was wat minder.

Ik zal ook nooit een fan worden van Volkert, zoals Nieluller en Holman dat zijn van Breivik. Ik vind Volkert een lul. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen mensenrechten heeft.

Daarom gun ik Breivik ook een normaal strafproces. Met Nieluller en Holman als getuige over hoe gelijk Breivik heeft.

Inhoudelijk nog even mijn reactie op “de analyse van Breivik”, Nieluller en Holman:

22 gedachten over “Volkert van der Graaf had het grootste gelijk van de wereld”

 1. Ik denk wel dat vd G niet schoot omdat hij een idealist is/was, maar omdat hij een idealist is/was die meende “het recht” in eigen hand te kunnen nemen.
  Waarbij aangetekend zij, “het recht” zoals hij dat zelf bedacht had. Ik ben ook een idealist maar schiet geen mensen dood, probeer zelfs niet te dreigen of te wensen dat ze doodgaan.
  En vermoedelijk is het het beste als Breivik levenslange TBS krijgt.

 2. Ik denk dat idealisme en geweld niks met elkaar te maken hebben. Ik beschouw mezelf wel degelijk als idealist maar ik ben tegen geweld.

 3. Ik vond de daad van Volkert veel te vroeg .. Geweld als verzet tegen Fascisme heb ik op zich geen probleem mee …

 4. Het ergste is wel dat Volkert de opmars van Fortuyn heeft gestopt, waardoor Wilders de kans kreeg. Lood om oud ijzer, regen en drop, wal en sloot! Moraal: mensen doodschieten helpt niet. Maar Volkert heeft zijn rechten, ook al heeft hij een grote vergissing gemaakt.

 5. Ben het niet eens met jouw artikel.
  Ik had graag gezien dat Pim nog zou leven. Dat was in mijn ogen ten goede van NL gekomen.
  Ik zie liever Fortuyn als Geert.

  Volkert van der Graaf moet daarentegen niet meer vrij komen om represailles tegen te gaan.
  Want ik ben ervan overtuigd dat iemand hem staat op te wachten op ’t moment van vrijlating.

 6. @5 ik ben het daar niet mee eens , beide cateren voor de bruine sentimenten , Fortuyn had waarschijnlijk dezelfde ontwikkeling als Wilders doorgemaakt … om zijn stemmers maar aan zich te binden … maar we zullen nooit weten . ( tenzij er een dezer dagen poorten naar “alternatieve realiteiten ” komen maar dan ben ik hier toch weg ..

 7. De figuur Volkert heeft niet linksom de Fotuynfiguur omgelegd, weet dat ook. Daar is het voor betaald.

 8. Hoewel ik ooit een bloedhekel aan Pim Fortuyn had, moet ik het toen verkeerd gezien heb. Fortuyn was geen racist. Maar ook ik was verblind door zijn domme achterban. Als Volkert er niet geweest was had toen iedereen al kunnen zien, dat ingewikkelde problemen niet met simpele oneliners kunnen worden opgelost.

  Volkert was helemaal fout. Maar de mensen die hem toen in de extreem rechtse hoek hebben geduwd moeten ook een toegeven dat ze fout zaten.

 9. @13 “Maar de mensen die hem toen in de extreem rechtse hoek hebben geduwd moeten ook een toegeven dat ze fout zaten”

  Tja . voor iemand die denkt dat de Partij van de Bilderbergers “links “zou zijn was Fortuyn natuurlijk niet extreem rechts , voor mensen wiens hart wel links zit wél .. Het feit dat Wilders hem later rechts passeerde maat Fortuyn niet minder “extreem “rechts …

 10. Dat links en rechts geleuter, sorry zeg… Ik was een paar weken in Vietnam. Het volk heeft zich daar doodgevochten tegen het amerikaanse grootkapitaal. Nu zie je prachtige villaas van grote zaken lui EN partyfunctionarissen terwyl jan de arbeider geen ww kent, geen aow enz.
  En er is paar een Party; de kommunistische party.
  we kunnen volkert bedanken dat ie Pim dood schoot want dat opende de poort voor Wilders.

  Wim Kok met zn commisariaten is dus een linkse jongen en de kruidenier op de hoek die net iets meer dan het minimum heeft is rechts. Ha Ha.

 11. @7

  Mogelijke represailles door gespuis als leidraad voor de rechtsstaat?

  Dan moet Geert levenslang achter de tralies om hem te beschermen tegen jihadisten, Fortuynisten, de linkse elite, etc. En niet te vergeten Hero.

  Beetje raar concept vind je niet?

 12. Pim. Fortuyn was gekleed in een deftig streepjes pak.
  Hij reed in een dure ””Bently met prive schauffeur. K’heb nooit veel heil van deze man verwacht.

 13. Kaaskop,
  Dat de chauffeur van deze man ook voor buttler diende, het zij dan maar zo. Fortuyn predikte haat tegen over
  asielzoekers en moslims. Het was een sluwe vos. Bij zijn dood niks dan goeds zo als gebruikelijk.
  Fortuyn heeft in wezen de fundementen gelegd voor Wilders.

 14. Ik ben ook een idealist, maar ik heb al moeite met het vasthouden van een aardappelschilmesje. Eigenlijk zou ik nu aan het moorden moeten slaan volgens jouw typering. Ik doe m’n best, maar kan niks beloven. Er is namelijk helemaal niemand die ik eigenhandig om zou willen brengen. Zelfs Wilders niet en hem vind ik toch een superlul. En de kale bluffer is al dood, dus die telt niet.

  Flauwe kul. Allemaal. Ieder heeft zijn eigen mening, ook al is die mening dan soms de mening van een ander. Dat de ene mening verwerpelijker en in een enkel geval dodelijker is dan de andere… soit. Maar om dan te zeggen dat idealisme tot moord leidt…

 15. EN Volkert speelde het klaar, om De Telegraaf €2500,- te doen betalen aan hem ! In 2006 meen ik, wegens immateriële schade en proceskosten.

  Dit wordt nog veel te zelden belicht.

 16. Pingback: Pro-Israël en de betekenis daarvan voor nazi’s en fascisten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.