Ontwikkelingssamenwerking: Wilders heeft een probleem

Zijn achterban denkt namelijk dat 12,6 procent van het BNP wordt uitgegeven aan ontwikkelingshulp, terwijl dat maar 0,7 procent bedraagt. En dat zijn dan nog de intelligente PVV-aanhangers (die weten wat BNP is). Anyway Geert zit nu in het Catshuis te verzinnen hoe hij 20 gigaziljard moet bezuinigen op die lousy 0,7 procent. Mission impossible dus. Maar zo rolt die PVV-aanhang dus: die denken gewoon dat ze een uur per dag moeten werken voor de hongerige negertjes in Afrika. Stel dat ze een baan hebben dan.

9 gedachten over “Ontwikkelingssamenwerking: Wilders heeft een probleem”

 1. Ik zie dat vrijwel iedereen het nogal zwaar overschat. D66- en GL-kiezers zitten er nog het dichtste bij met 2% (ooit was dat zo, in de jaren zeventig meen ik), maar de facts free kiezers van de PVV zijn uiteraard de grootste giller.

 2. Henk & Ingrid betalen ca 257% inkomstenbelasting, geen wonder dat ze er een beetje naast zitten.

  Volkert is een linkse moslim maar dat terzijde

 3. Verder bestaat de ontwikkelings-hulp ook nog een gedeelte uit lenigen die terug moeten worden betaald
  met rente.

 4. #3, “Wat is een procent?”

  Dit is een docent voor een klas van honderd leerlingen….ofzo.

 5. Je kunt GRATIS van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking een mooi tydschrift toegezonden krygen dat heet: One World.

  O.a. kun je lezen hoe vaak er veel geld in ontwikkelinglanden aan de strykstok blyft hangen en nu probeert men kanalen te vinden om het geld dichter by de mensen te brengen voor wie het is bedoeld.

  Zodat je in teorie althans met minder geld uit nederland toch meer geld op de bestemde plaats krygt.

Reacties zijn gesloten.