Olympische Spelen Nederland: kost wat maar dan heb je ook niks

Binnenkort is er geen weg terug, net als met de JSF:

De kosten om de Olympische Spelen naar Nederland te halen lopen op. Nog voordat duidelijk is of Nederland zich kandidaat stelt, hebben gemeenten, provincies en het rijk al 188 miljoen euro uitgegeven aan dienstreizen, lobbycomités en investeringen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws (NRC).

6 gedachten over “Olympische Spelen Nederland: kost wat maar dan heb je ook niks”

 1. Ook zo’n “prachtig argument”…

  ~“Er wordt geld uitgegeven aan het op Olympisch niveau brengen van Nederland en met name sport weer als middel in te zetten, ook voor de breedtesport. En die breedtesportontwikkeling is heel erg belangrijk want daarmee kun je obesitas bestrijden, en andere gezondheidsklachten voorkomen, dus ik vind het eigenlijk een schijntje.”~

  Alsof die mensen aan de Olympische Spelen meedoen/ mee kunnen doen. 188m door de plee, voornamelijk voor dienstreizen, lobbycomités…

 2. #1
  Je gaat voorbij aan het feit dat mensen plezier hebben in sport.
  Dat mag geld kosten. Heel veel geld wat men uitgeeft kun je beschouwen als noodzakelijk kwaad.
  Bij sport en overigens alle festiviteiten is het nooit weggegooid geld, net zo goed dat bij kunst en ander vermaak dat is. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor tv. Per persoon, vrouwen en kinderen inbegrepen, betalen we jaarlijks € 50,- Geen geld eigenlijk. Kijk- en luistergeld is in 2000 afgeschaft. Dat kostte maandelijks ƒ 15,- of wel ƒ 180,- per jaar, omgerekend naar nu dus € 80,-
  Desondanks krijsen Wilders en z’n volgelingen dat het allemaal veel te duur is want we kunnen net zo goed met 1 tv net toe, temeer ook omdat die 3 nationale zenders voortdurend kritiek hebben op zijn beleid en wie heeft daar nu plezier aan?
  De Olympische spelen schijnen winstgevend te zijn. Maar ook al zouden ze dat niet zijn dan nog ben ik best bereid om er voor extra te betalen.
  Zelf heb ik inmiddels m’n trainingsschema aangepast. Ik denk niet dat het me nog lukt om het jongste zeiljongetje te worden, maar ik train er wel voor. Inmiddels heb ik vernomen dat er bij ons weer een klein kindje op komst is. Ze moet de OS van ’28 toch wel kunnen halen om het jongste zeilmeisje ter wereld te worden.

 3. De werkelijke kosten van de over vijf maanden plaatsvindende Olympische Spelen in Londen lijken nu ongeveer op £11bn uit te komen zo berekende ‘The Commons Public Accounts Committee’ (Rekenkamer).

  Toen Groot Brittannië de spelen in 2007 kreeg toegewezen bedroeg het geschatte budget £ 2.4bn maar de laatste twee jaar stegen de kosten met meer dan £ 9bn en het eind is nog niet in zicht.

  Ervaring in andere plaatsen waar de spelen werden gehouden leert dat vooral in de laatste paar maanden en tijdens de spelen de kosten moeilijk in de hand kunnen worden gehouden…

  We zijn m.i. als Nederlanders knettergek wanneer we onze kop vrijwillig in deze Olympische strop steken… :X !!

 4. Nederland heeft een (te) lange traditie van geld storten in een bodemloze put, dus niets verbaast me meer. Jolande Sap/Groen Links zei vandaag in Buitenhof dat ze het idee van de Olympische Spelen in NL wel wat vond hebben.

 5. @4
  Duizend miljoen.

  Het budget was dus 24.000 miljoen maar daar is nu al 90.000 miljoen bijgekomen dus het huidige bedrag is 114.000 miljoen en dat zijn dan Britse ponden. (Een Brits pond is momenteel ongeveer 1,2 euro dus in totaal € 136.800 miljoen euro.)

  Het zegt me eigenlijk niet zoveel die enorme getallen maar het is me duidelijk dat Rutte’s begrotingstekort er niet door zal worden opgelost…

Reacties zijn gesloten.