Beatrix nóg symbolischer – mag geen formateur meer aanwijzen

PvdA, SP, GroenLinks, D66 en Partij voor de Dieren uit principe, en PVV uit rancune, hebben besloten om het Nederlandse staathoofd nóg nuttelozer te maken dan het al was. Nu mag Bea ook al geen formateur meer aanwijzen. Tis toch sneu. Nou begon ik net een klein beetje Oranje-fan te worden, krijg je dit. Okay Oranje fan tot op zekere hoogte dan, want dat aantrouwen met SS’ers, criminelen, Wehrmachtsoldaten en dochters van ministers uit bruinrechtse junta’s die linkse mensen uit vliegtuigen boven de oceaan dumpen vind ik dan weer minder. Overigens zal uit dit alles blijken hoe symbolisch Bea al was want dit verandert natuurlijk geen reet. Wat wel zoden aan de dijk zou zetten zou een fikse belastingverhoging voor het Oranje-gezelschap zijn, maar daar waagt men zich liever niet aan. Liever laat men de weerloze burger nog wat verder kreperen voor Het Vaderland.

3 gedachten over “Beatrix nóg symbolischer – mag geen formateur meer aanwijzen”

  1. Dat mochten die schattebouten al, hoor. Al een hele tijd. Maar omdat het politici zijn, die elkaar het liefst op details afmaken (liefst als er camera’s bij zijn, dat scoort zo lekker) zodat de geïnteresseerde burgers acuut afhaken, is er nooit gebruik van gemaakt. Ze gingen nog steeds trouw naar Juul en Bea, omdat die op terrein wel ballen hadden en makkelijker de knoop konden doorhakken. Maar ja, politici: geef iets wat werkt aan hun en het is gelijk afgelopen. Maar er is wel “beleid” opgemaakt. En slecht beleid is ook beleid.

  2. Er is idd geen enkele wettelijke grondslag voor de bemoeienis van de vorst(-in) bij de formatie. Hoogste tijd dus dat deze flauwekul afgeschaft word, en de kamerleden zelf hun verantwoordelijkheid nemen i.p.v. deze af te schuiven op een ondemocratisch staatshoofd.

    jvdheuvel: ‘Nou begon ik net een klein beetje Oranje-fan te worden’

    Oh ja? Hoezo? Belasting-teruggaaf ontvangen? 😉

Reacties zijn gesloten.