De Balie jankt over eierenactie, maar laat zelf stuk Holman toe

U weet wel, Theodor Holman die zichzelf zo geweldig vindt, die eindeloos blijft herhalen dat hij zo’n goede vriend van Theo was. Dat dat ook nog een beetje op hem af mag stralen, als goede vriend van Theo. Met Theo bedoelt hij Theo van Gogh, Holman gebruikt geen achternamen, want ja, iedereen weet toch wie ‘Theo’ is?

Deze Holman heeft een toneelstuk geschreven dat gaat over Breivik en Wilders, volgens hem een spannende en ook logische combinatie. In dat stuk vindt hij het prima als uitschot (volgens zijn normen) kapotgeslagen wordt en doodgeschoten. Hij heeft bewondering voor Breivik. Vindt hij dan ook dat die jongeren in Utøya en de mensen in Oslo ook uitschot waren en terecht zijn vermoord door de ‘vredesactivist’ Breivik? Lijkt er wel op.

Dat mag allemaal, vrijheid van meningsuiting zeg maar, gelukkig kan dat in Nederland. Maar vervolgens zijn er mensen die als protest eieren tegen de gevel van De Balie aan willen gooien, de plaats waar dit toneelstuk wordt opgevoerd. Een goed gebruik bij protesten, denk ik. Geeft lekker veel rotzooi en verwondt niemand. Maar de directeur van De Balie vindt dat dat niet kan en dat het te bedreigend is. Want eieren gooien is een voorloper van een kogel, vindt hij. Waar heeft Breivik met eieren lopen gooien, vraag ik mij dan af.

De directeur van De Balie moet niet janken, zelf een stuk laten spelen waarin geweld verheerlijkt en bewonderd wordt en dan janken over eieren gooien? Is de man gek geworden of zo?

1 gedachte over “De Balie jankt over eierenactie, maar laat zelf stuk Holman toe”

Reacties zijn gesloten.