Brinkman: “PVV is gewoon een soort STASI”

Volgens Brinkman is de PVV een soort STASI. Raar dan dat hij zich daar jarenlang voor heeft ingezet. Ik zou niet jarenlang bij een soort STASI willen werken. Brinkman wel. Overigens is Brinkman niet de eerste die de vergelijking PVV-STASI maakt.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Update: videootje doet het ineens kennelijk niet. Zie hier een artikeltje.

22 gedachten over “Brinkman: “PVV is gewoon een soort STASI””

 1. Ik krijg bij het filmpje “aflevering mag niet meer getoond worden”.
  Hoe zit dat?

 2. Het is een van jaren bekend feit dat veel mensen hebben zich ooit verleid tegen goed salaris voor de STASI te gaan werken.

  Daarna hebben ze allemaal publiekelijk spijt voor vertoont.
  Nu is Brinkman gewoon aan de beurt.

  STASI moet nog ontmanteld worden.

 3. #4
  Ik ben echt stomverbaasd.
  Ik heb net via een ander kanaal (Tele2) van ‘Uitzending gemist” de uitzending gekeken en daar stond alles nog wel keurig, maar inderdaad via http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1245060 lukt het niet meer.
  Brinkman heeft het inderdaad over “stasipraktijken” maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat het ‘m wel in de mond gelegd is in de vorm van een vraag. Zoiets mag een journalist nooit doen tenminste als hij niet verbonden is aan de Telegraaf.

 4. #8
  Dat is wel zo, maar jij hebt vast ook wel eens iets gezegd, waar je eventueel spijt van hebt gehad en wat je waarschijnlijk nooit had gezegd als je er over had nagedacht.
  De journalist vroeg/concludeerde uit het verhaal van Brinkman “Een beetje stasi-praktijken dus” Waarop Brinkman antwoordde “Ja”.
  Die journalist zal mogelijk ook niet goed over z’n vraag hebben nagedacht. Het was dus allemaal een beetje terloops.
  Het zou wat anders zijn geweest als er uitgebreid op in was gegaan of dat Brinkman nog meer voorbeelden had aangehaald (wat heel eenvoudig is, lijkt me) maar dat was in dit geval pertinent niet het geval.

  (Overigens is dit nu typisch een geval waarom ik je een tijdje geleden vroeg, of het mogelijk is een reactie binnen een bepaalde tijd te herzien. Kennelijk lukt dat niet, maar “wij” die reageren maken ook wel eens foutjes die je pas ziet nadat je op de “reageer”-knop hebt geklikt. Ik denk dat als de redactie van Brandpunt beter had opgelet, ze de vraag van de journalist en het antwoord waarschijnlijk er uit hadden geknipt, niet omdat Brinkman’s antwoord eventueel controversieel zou zijn, maar de vraag niet getuigde van vakmanschap. )

 5. Ik hoor net dat Brinkman zich niet als Groep Brinkman mag profileren maar als Lid Brinkman door het leven moet 😀

 6. Voorlopig val ik Hero niet aan. Vanuit de oorlog is bekend, dat je mensen die zich overgeven, altijd goed moet behandelen. Anders vechten ze door tot het einde.

  Hero heeft zich ontworsteld aan een juk en krijgt voorlopig van mij even de tijd om zichzelf te herpakken.
  Ik hoorde gisteren dat Lilian Helder, Ir. de Mos en nog twee anderen ook overwegen om te deserteren.

 7. @9 Het aanpassen van een bericht of reactie kun je in hetzelfde draadje als “oepsje” melden. Zodra er een oepsjesverbeteraar langskomt, wordt je bericht of reactie aangepast. Geef hierbij duidelijk aan welk opesje moet worden verbeterd en waarin, dus bijvoorbeeld:

  ‘#12: “welk opesje” moet zijn: “welk oepsje”‘

  Hele zinnen of alineas mag desnoods ook. 😉

 8. #12

  “‘#12: “welk opesje” moet zijn: “welk oepsje”‘”
  Oeps. dus? 🙂
  De oepsverwijderaar is nog niet langs geweest zie ik.

  jawel, maar dan werd het zo’n raar voorbeeld – OntOepsTeam

 9. #10
  Tja “lid” dat is toch eh… Help even Dit is het kruisteken: ♀ en dit het lidteken: ♂
  Je staat zo gauw voor lul als je die dingen niet uit elkaar houdt.

 10. O henk dat maakt het helemaal duidelijk , Mannen zijn van mars Vrouwen van venus en PVVr’s van Ur Anus

 11. @15 Lijkt wel een liedje:

  “Op de hoek van de straat staat een PVV’er,
  ‘t Is geen man, ‘t is geen vrouw, ‘t is een farizeeër.
  Met de krant in de hand, staat hij daar te venten.
  En verkoopt zijn Vaderland, voor slechts enk’le centen.”

 12. #7
  Er is echt iets geks aan de hand.
  Kon ik een paar uur geleden nog de Brandpunt uitzending zien via m’n digitale provider die “Uitzending gemist” in haar pakket heeft, maar dat blijkt nu ook niet meer mogelijk. Sterker nog. Als ik er op klik loopt m’n decoder vast. Nog nooit eerder meegemaakt!!!

 13. @ 17 en dat doet me dan weer denken aan een heel oude mop : “Wilders komt bij de dokter ,met een kikker op zijn hoofd , vraagt de dokter “Hoe komt dat meneer ??? ” antwoord die kikker ” Nou dokter , het begon met aambijen ….

 14. Het is zo jammer dat het pvv volk deze geen kranten leest en niet naar het journaal kijkt. Zoals het er nu op lijkt zijn een aantal pvv stemmers wakker geworden doordat ze gekort worden op hun uitkeringen en ze SP gaan stemmen. Na alles wat er gebeurd is en wat er te lezen is op krapuul, kranten en te zien op tv lijkt het erop dat de pvv zakt in populariteit, misschien heeft dit te maken met mijn verbeelding. Iedere week als ik hoor dat de peilingen zeggen dat de pvv nog steeds boven de 20 zetels heeft dan strookt dat gewoon niet met wat ik verwacht. Die onaantastbare positie van de pvv is naar mijn mening het allergrootste probleem. Die onaantastbaarheid is door Brinkman eigenlijk alleen maar versterkt. Doordat andere partijen en Brinkman zich gaan mengen in het steunen van dit kabinet is de klap voor de pvv veel kleiner. Ik vraag me af of het vertrek van Brinkman niet een voorbedacht plan is geweest van de grote leider. Alles wat Brinkman zegt strookt toch niet met de werkelijkheid. We vragen ons allemaal af hoe het mogelijk is dat iemand 4 jaar lang een partij steund die naar zijn mening te vergelijken is met de STACI. Waarom stapt hij daar nu pas uit? Misschien zoek ik er teveel achter, maar het is toch verdomd verdacht

 15. Filmpje doet het weer. Dat hij het niet deed had niks met Brinkman te maken maar met auteursrechten.

 16. #20, Bedoel je dat Extreem-Rechtse mentaliteit en opvattingen onaantastbaar zijn?

  Ik denk dat je hier het bewijs levert dat je in een droom wereld leeft.

Reacties zijn gesloten.