Apartheidsactivist Martin Bosma (PVV) eist bemoeienis NL regering met straatnamen Pretoria

Het is weer eens zover. Er moet weer eens keihard worden opgetreden van de PVV. Waar? In Zuid-Afrika natuurlijk! Daarom hebben Henk en Ingrid immers PVV gestemd. Rechts Nederland likte altijd al de vingers af bij het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Dat is weliswaar afgeschaft maar dat wil zomaar niet zeggen dat die zwartjes, in Zuid-Afrika, Nederlandse straatnamen mogen vervangen, aldus Bosma (PVV).

9 gedachten over “Apartheidsactivist Martin Bosma (PVV) eist bemoeienis NL regering met straatnamen Pretoria”

 1. Grappig. Nederland heeft zich fijn afzijdig gehouden in de Boerenoorlog – het keek wel link uit – maar Bosma denkt dat de Koningin Wilhelminalaan in Pretoria toch wel te redden is.

 2. Wat dat betreft , ondanks al die jaren PvdA in de raad en het bestuur van veel gemeentes zijn bijna nergens de straten die naar Zuid Afrikaanse moordenaars zijn vernoemd van naam veranderd …. een symbolish Biko pleintje in de wijk , of zoals in Zaandam in een hééél andere wijk is zo ver als het gaat … In een van de gemeentes waar ik doorheen fietste ( volgens mij was het Nootdorp , waar Rita Verdonk woont ) is de brug in de Afrikaner-wijk naar Biko vernoemt , word er nog steeds over de zwarte heengelopen …..

 3. @2
  Het vernoemen naar plaatsen in Zuid-Afrika en strijders aan de Boerenkant in allerlei steden was zo’n 110 jaar geleden de bijdrage van Nederland aan het stamverwante volk dat voor zijn leven vocht. Zo heette het toen. Het was inderdaad wel tot op zekere hoogte een anti-imperialistische strijd – als je de zwarte bevolking van de Boerenrepublieken niet meetelt.
  Hoe de “witte stam van Afrika” tegenover de zwarte Afrikanen stond daar is tot laat in de twintigste eeuw kies over gezwegen. Kruger kon asiel krijgen in Nederland, en dat was dat.
  De toenmalige Nederlandse regering had – in tegenstelling tot de zittende koningin – geen behoefte aan een gewapende confrontatie met Groot-Brittannië. Geef ze eens ongelijk. Na ruim een eeuw alsnog heldhaftig doen, lijkt mij typisch PVV.

 4. Ik begrijp dat er Kamervragen over gesteld zijn. Koste dezes onzin 3750 euro oid. Grappig dat Bosma wil dat NL ingrijpt in een ander land maar omgekeerd absoluut niet zou dulden.

 5. @4
  Die hele partij is een groot ingrijpen van een of meer staten in Nederland. We mogen alleen niet eens weten welke…

 6. het is te gek voor woorden dat het ANC maar blijft doorgaan om de geschiedenis te proberen te wissen, het kost ook erg veel geld om al die namen te veranderen, geld wat ze beter kunnen uitgeven aan scholing, huizen etc. maar nee waarom zou je, je medebewoners helpen. En NL doet hier niets aan, om dit te behouden. Apartheid bestaat nog steeds, onderling discrimineert men vreselijk, O jij bent van een andere stam, dan helpen wij je niet hoor!

  Nederland laat je stem eens gelden en doe wat!

 7. De PVV die in relatie tot de perikelen in de EU moord en brand schreeuwt over de Nederlandse soevereiniteit, heeft dus geen enkele problemen om de soevereiniteit van andere landen te beperken door zich te bemoeien met iets banaals als een straatnaam. Blerghhhh! Ik hoop dat ze in Zuid Afrika een hele dikke vinger op steken naar de heer Bosma!

 8. Wanneer gaan idioten van de PVV waar ze horen,n.l. naar een fijn psychiatrisch ziekenhuis met veel groen en rust. In de isoleer kan men tegenwoordig tv kijken.

Reacties zijn gesloten.