Miljoenen in de zorg gaan naar “juridische kosten”

Iedereen maar denken dat marktwerking in de zorg eigenlijk helemaal niks is. Maar toch zijn er beroepsgroepen die echt floreren dankzij die Gouden Martkwerking in De Zorg: advocaten!

Ja dan weet je dat als je straks 4e klasse ergens ligt te kreperen op een goedkoop kamertje samen met 20 andere krepeergevallen, in een ziekenhuis niet naar jouw keuze: het is voor de goede zaak!

Citaatje:

Alleen al het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam besteedde de afgelopen paar jaar tonnen aan rekeningen van mededingingsadvocaten, vertelt de voorzitter van de raad van bestuur Marcel Levi: “Als we willen samenwerken met de huisartsen om de spoedeisende hulp samen te voegen met de huisartsenposten – wat de spoedeisende hulp goedkoper maakt – moeten we dat eerst laten toetsen op mededingingsregels.” Hij noemt het een “absurde” ontwikkeling, ondermeer omdat hij de zorg niet wil zien als ‘markt’(NRC).

Zie je nou wel dat succes een keuze is!

3 gedachten over “Miljoenen in de zorg gaan naar “juridische kosten””

  1. Een huisarts vertelde mij ’s een keertje dat hij eerst zorgt dat hij zich “indekt” en pas dan gaat hij over tot eventuele behandeling.
    Zorgmarkt is in wezen een juridische onderneming, pas in tweede instantie speelt de Geneeskunde enige rol.
    Tja, dit is het hart van het ultraliberalisme.

  2. En wat zegt mevrouw Schippers over deze kosten: Het is niet mijn pakkie aan!
    citaat: “vindt het niet de taak van de politiek om de NMa aan te spreken op de boetes. De NMa is een onafhankelijke waakhond.”

Reacties zijn gesloten.