Over antisemitisme en anti-islamisme gesproken

Met de afschuwelijke moorden in Toulouse nog in gedachten lees ik tot mijn stomme verbazing dat er op verschillende plaatsen neo-nazi’s op de been zijn om aandacht te vragen voor hun gestoorde gedachtengoed. En wel hier in Nederland, de NVU hield hun demonstratie deze keer in De Steeg. Ze riepen daarbij: ‘veeg Israel van de kaart’ en andere onsmakelijke kreten die ooit thuishoorden bij bottenkluivende holbewoners. De politie beschermde dit tuig van de richel tegen de demonstranten door af en toe even een duw te geven en een klap uit te delen (te zien in het filmpje). Als overheidsambtenaar moet je toch je plicht doen?

En nu we dan toch bezig zijn, in het Deense Aarhus vond er gisteren een anti-islam demonstratie plaats en allerlei primaten hadden zich verzameld om hun kreten aan het publiek te laten horen. Volgens een Deense historicus hopen ze hiermee reacties uit te lokken van jonge moslims. De naam Wilders wordt verscheidene keren in verband gebracht met deze groeperingen, pardon, kruisvaarders, die vanuit verschillende Europese landen deelnamen aan deze demonstratie.

In Frankrijk zijn circa twintig moslims opgepakt door politie (in bivakmutsen) omdat ze verdacht worden van extremisme.

Waarom loopt dit gespuis dan vrij rond?

 

4 gedachten over “Over antisemitisme en anti-islamisme gesproken”

 1. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat de NVU nog bestaat.
  Ik heb uiteraard wel eens met onze kinderen (40ers inmiddels) over dit soort clubs, maar de naam NVU of Joop Glimmerveen zegt hen niets. En dat terwijl ze heel goed “ingevoerd” zijn met alles wat de oorlog heeft ingehouden en hoe het zit met (extreem) rechts. Eén van m’n dochters studeert momenteel godsdienstgeschiedenis o.i.d. dus weet best waar ze het over heeft. Vroeger deden ze dan ook mee aan allerlei demonstraties tegen racisme e.d. Nu worden ze ook een dagje ouder.
  Je zag bij die demonstratie een tegendemonstratie.
  Ik zou willen aanraden om dit niet te doen, maar het op een heel andere manier aan te pakken.
  Laat ze gewoon gillen en wees amper geïnteresseerd. Dus niet ook boos worden, maar juist af en toe heel hard lachen om kleding, gezicht, “schrijfsels” of wat dan ook. Uitgelachen worden is voor dit soort mensen de zwaarste belediging doe je kunt maken. Ze weten ook van zich zelf wel dat niemand hen serieus neemt, maar ze proberen door hun geschreeuw dat toch te bereiken. Als je zoals nu met een tegendemonstratie bezig gaat, hebben ze het idee dat ze wel serieus worden genomen. Dus dat werk contraproductief.
  Ik heb een paar jaar geleden Greenpeace voorgesteld om Japan mee te helpen bij het wetenschappelijk onderzoek naar walvissen. Japan vangt jaarlijks duizenden walvissen in het kader van wetenschappelijk onderzoek. “Gewone” walvisvangst is immers verboden.
  Toon begrip voor Japan dat ze te weinig geleerden hebben die efficiënt onderzoek naar walvissen kunnen verrichten. Biedt ze aan om die moeilijke taak, gratis over te nemen. Vertel dat jou geleerden nog wel tijd over hebben en dat je best begrijpt dat door allerlei omstandigheden d Japanse onderzoekers kwalitatief wat minder zijn dan de geleerden in de rest van de wereld.
  Uiteraard een beetje gedoceerd. Gewoon een beetje medelijden tonen. Ik denk het helpt.
  Zo kan het ook werken bij de Wildersaanhang. Vertel dat je best snapt waarom ze op Wilders stemmen. Zeg er bij dat het komt doordat dat komt omdat stelselmatig worden gedwarsboomd door de linkse elite omdat ze niet al te slim zijn. En dát ze niet al te slim zijn komt omdat juist in de korte tijd dat er linkse ministers van onderwijs waren, die juist er voor gezorgd hebben dat het hele onderwijs naar de vernieling is gegaan waardoor zij slachtoffer zijn en jarenlang in geestelijke armoede hebben moeten leven en dat het goed is van Wilders dat hij juist voor de geestelijk zwakkeren is opgekomen.

 2. Waarom loopt dit gespuis dan vrij rond?

  Dat gespuis zal wel hebben geroepen:
  Freiheit das Ziel, Sieg das Panier!
  Führer, befiehl! Wir folgen dir!

 3. Ik zie de discussie zolang er geen onderscheid tussen demonstranten , demonstraties en het oppakken van verdachten van extremisme gemaakt wordt, niet.
  Een discussie zou zijn of demonstranten met extremitisch gedachten in het vaandel op gepakt horen te worden cq. of democratische vrijheid van demonstreren ingeperkt tot demonstraties van inhoudelijk gematigd gedachtengoed goed hoort te worden.
  Een andere, 2e discussie is het oppakken van genoemde verdachten van moslim extremisme.
  Zonder iets over de gronden waarop dit gebeurde te weten , er vanuit gaand dat juridische mensrechten en moslim organisties zich hard maken over de rechtsgeldigheid daarvan, er franse advocaten en bijstands advocaten zijn, leek me dit geen zinvolle discussie ook al riekt het na de merehs moordpartij, naar paniek politiek.

Reacties zijn gesloten.