Kopje koffie bij Rutte in plaats van thee bij Cohen

ontevredenMet een verkapte sneer naar PvdA’er Cohen hengelde vandaag VVD’er Mark Rutte naar de ontevredenen. Je weet wel; die lui die Joop den Uyl de schuld geven van alle rampspoed die dit land sinds decennia teistert.

De ontevredenen, die we eerder gezien hebben bij de LPF, bij de SP, bij TON en bij Wilders, mogen niet vallen in grijpgrage PvdA-armen. Daarom sprak Rutte, die vandaag ook aangaf premier te willen worden, ze aan in taal die ze verstaan; hij sprak van “boel in beweging krijgen” versus “boel bij elkaar houden”.

“Boel in beweging krijgen” betekent niets. Of zo u wilt; alles. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om “de boel bij elkaar houden”. Daar gruwen de ontevredenen van. Alles beter dan dat. Rutte had het ook over koffie versus thee kunnen hebben. Thee drinken staat gelijk aan alles wat de ontevredenen haten. Met dit soort taal herinnert Rutte ze eraan dat ze beter niet op Cohen kunnen stemmen.

Zo werkt dat nou eenmaal. Met feiten heeft het niks te maken, het gaat om gevoel.

Duidelijk sprak Rutte ook de PVV-aanhang die Wilders islamhysterie beu beginnen te worden; „Wij zijn ook de partij voor de hardwerkende medelanders. We kijken niet naar een groep, maar naar het individu. Niet naar geloof, maar naar gedrag” (Telegraaf)

Met die houding van de VVD kunnen we volgens mij prima “de boel bij elkaar houden”. Dus daarvoor alle lof.

Echter spreekt uit Ruttes gedrag duidelijk een voorkeur voor het CDA. Al ontkent Rutte een niet-aanvals pact met het CDA; hij valt ze niet aan. En Wilders en PvdA wel. Een VVD/CDA regering is straks alleen maar mogelijk met steun van de PVV, op wat voor manier dan ook. En dan zal Rutte toch moeten inbinden, en moeten toegeven aan een partij die etnische registratie van iedereen wil, hoofddoekjesbelasting, islambestrijding als kernpunt van het Nederlandse buitenlands beleid, en noem al die krankzinnige haat rotzooi uit het PVV verkiezingsprogramma maar op.

Daar moeten al die “hardwerkende medelanders”, die nu volgens Rutte “individu” zijn, nog maar eens goed over nadenken. En al die mensen die twijfelen tussen Rutte en Wilders, omdat ze Wilders’ anti-islam crap beu zijn, ook.

Etniciteit heeft trouwens de beladen term “menselijk ras” vervangen, las ik vandaag op Wikipedia.

6 gedachten over “Kopje koffie bij Rutte in plaats van thee bij Cohen”

 1. Geeft mij dan maar de Thee. Rutte is een baby die nog pampers onder zijn pak draagt. Hij stijgt in de peiling en denkt gelijkt dat hij heel wat is. Geen VVD. Ik ga voor Cohen en zijn thee. Koffie is slecht voor je en bovendien kost het je veel geld bij het tandarts. En gezien dat de VVD de zorg wil verhogen, nee geen koffie voor mij.

 2. Ik zag een stukje op tv waarin Rutte net als een stand-up comedian uithaalde naar “links”. Mensen in de zaal lachen dus Rutte nog meer op dreef !!! Wat een kneus…….. Hij wordt al jaren uitgelachen, nu eindelijk om de grapjes die hij maakt (oftewel verteld want ze zijn echt wel door een ander geschreven, deaar is Rutte te saai voor). Rutte heeft zijn roeping gemist, hij had stand-up comedian moeten worden.

  Rutte is gewoon een 6, meer zal ie niet worden. Dit weten al zijn tegenstanders en zijn “medestanders”. Er is geen enkele politieke leider die zoveel concurentie heeft van de 7’tjes en 8’jes uit zijn eigen groep. Elke VVD’er die een beetje omhoog kan klimmen, neemt het tegen hem op. Ik vond bijvoorbeeld de poging van Verdonk echt beschamend. Een beetje vent met ballen was na zijn overwinning evengoed nog vertrokken !!!

 3. Het zijn inderdaad gewoon door anderen bedachte truukjes. Heeft niets met feiten of kwaliteiten te maken.

 4. Rutte’s spindoctors proberen nu de teleurgestelde PVV-kiezers over te halen om niet op Job of op Jan-Peter te stemmen.
  Het is urgent, URGENT, om te laten zien, dat de enige manier om samen met de immigranten een nieuw en veilig Nederland te maken, die van mevrouw VOGELAAR is.
  Geen koffie-Verkeerd, maar een thee-shirt! 😀

 5. Balkenende wil nog steeds Premier blijven. dan Rutte ernaast en Wilders erbij.

  dat wordt komisch, nog leuker dan het al was. maar toch hopelijk NIET mogelijk.

  want de LOL gaat er langzamerhand wel af. ff gelachen bij Fortuin maar daarna had ik er wel genoeg van. en het ging maar door. 🙄

  (ik heb trouwens een lekker Algerijns thee recept gekregen. met veel kruiden ook nog, heerlijk).

 6. We willen van Harry Potter afkomen en nu wil Babyface zijn plek overnemen, huh. Het moet niet gekker worden in Nederland. Rutte de baby die nog steeds bij mammie inwoont.

Reacties zijn gesloten.