Roemer (SP) heeft de oplossing voor de bezuinigingen

Emile Roemer (SP) vindt dat leraren weer les moeten gaan geven en dat zorginstellingen weer moeten doen wat ze horen te doen, zorg geven. Lijkt mij heel logisch plan. Weg met alle bureaucratie en ook met alle grootgraaiers bij bijvoorbeeld woningcorporaties. Geld en winst maakt van mensen beesten. Stop daar maar eens mee. Genoeg is genoeg.

Ook marktwerking in instituten als scholen en zorginstellingen is voor mij van de zotte. Natuurlijk moet er geen geld over de balk gegooid worden, maar dat voorkom je toch niet, dat dat wel gebeurt. Ook niet met marktwerking, want door de marktwerking wordt er op hoognodige dingen bezuinigd en moet er wel een dure accommodatie komen omdat dat nieuwe klanten trekt (om maar een voorbeeld te noemen).

Het Gezonde Boeren Verstand is zoek in Nederland, alles is losgeslagen en totaal de weg kwijt. Als iedereen nou eens uit zijn luchtkasteel komt en zich gewoon afvraagt wat er moet gebeuren en wat er nodig is om dit land weer gewoon te laten draaien, dan moet het volgens mij helemaal niet zo moeilijk zijn. Maar ja, ik heb natuurlijk geen politieke achterban die ik tevreden moet houden.

4 gedachten over “Roemer (SP) heeft de oplossing voor de bezuinigingen”

 1. @Keira, “Maar ja, ik heb natuurlijk geen politieke achterban die ik tevreden moet houden.”

  Tja meid, het beproefde recept van de laatste tijden om de electoraat bij te sprokkelen is: Haat prediken.
  Doe het, dan heb je meteen waanzinnige achterbaan. 🙂

 2. emieleke heeft hartstikke gelijk!
  als samsom dat nou es allemaal overneemt zijn we weer een stuk verder

 3. @2 Nog steeds vertrouwen in Sociaal Democraten hé … Mischien in woord , maar ik verwacht nimmer in daad…

 4. Het draait inderdaad te veel om geld. Op die manier kan er geen echte democratie bestaan, want uiteindelijk zijn de mensen met het geld (de bedrijven) die echt de beslissingen maken en dat gaat bijna altijd ten koste van de gewone burger.

  Het draait om mensen, niet om geld.

Reacties zijn gesloten.