Van Bijsterveldt: mbo-opleiding moet wel productie-eenheden opleveren

De tijd dat een kind zelf kan bepalen wat hij/zij later in het leven gaat doen ligt weer achter ons. De minister van Onderwijs gaat bepalen welke opleiding vruchten af kunnen werpen in het arbeidsproces en dat kinderen vooral opgeleid worden tot productieve arbeidseenheden. Want winst moet er gemaakt worden! Geluk en voldoening? Weg ermee! Produceren zul je tot je er bij neer valt.

Vraag me dan af of de minister zich ook met deze wijziging van leerrichting gaat bemoeien, of zou dat dan weer een no-go area zijn?

 

7 gedachten over “Van Bijsterveldt: mbo-opleiding moet wel productie-eenheden opleveren”

 1. Laten we ook filosofie afschaffen. Van die linkse hobby ga je niet bepaald produceren. We willen ook niet dat mensen te veel nadenken. Dat kost tijd en ondermijnt autoriteit.

 2. Hej.. dat lijkt Oost Duitsland wel ;). “Jij word bouwvakker! en Jij Professor” . Dat werkte ook al zo goed.

 3. Het lijkt me goed te combineren met verder genetisch onderzoek. Even een dna testje bij jonge kinderen en je weet wie er loodgieter moet worden, geen verspilling van onderwijsgeld aan het die het toch niet nodig hebben. Goh, dat lijkt dan wel weer een beetje op die VVD 1 april ‘grap’ dat werkelozen niet in de spits mogen rijden. Ik zie toch wel een grotere strategie in dit geheel..

 4. Ik had het nog niet gezegd en het staat al op nu.nl: meer ruimte voor DNA onderzoek…

 5. Geachte mevrouw Verbijsterveld,

  Volgens uw c.v. bent u niet opgeleid om uw huidige ambt uit te voeren. U ziet zichzelf vast als de uitzondering die uw eigen regel bevestigen moet, maar u bakt er niets van.

  Opleiding gaat voornamelijk om denkniveau. U breekt dat af. Geen wonder met alleen verpleegkunde-A.

 6. @5:

  Denkniveau heeft niets te maken met opleiding, en er is sowieso geen opleiding tot minister.
  Daarbij zou een verpleegkundige-A met hart voor de zaak een prima staatssecretaris of minister kunnen zijn op bijvoorbeeld gezondheidszorg, beter nog dan die rare bureaucraten die alleen kunnen “managen”, wat dat ook moge zijn.
  Denk je dat het “denkniveau” van academisch geschoolden per definitie breder is dan dat van anderen? Ik weet wel zeker van niet. Ik ben dagelijks versteld van de denkniveaux van mijn collegae.

 7. @6:
  In zijn algemeenheid denk ik dat een goede opleiding vooral goede hersengymnastiek moet zijn of is.
  Er is geen opleiding tot minister, maar dat is juist waarom Bijsterveld zo hypocriet doet nu.
  Zij bewijst haar ongelijk, en is zich daar niet van bewust.

Reacties zijn gesloten.