Newsweek: PVV platform van paranoïde haat

Lekkere binnenkomer voor Geert Wilders, die op 30 april in de VS zijn Openbaringen van Wilders over de Islam zal presenteren: Newsweek, het op een na grootste Amerikaanse weekblad met een oplage van anderhalf miljoen, concludeert dat de PVV ‘een platform is van panoïde haat’ en dat Wilders moet stoppen.

In ‘Geert Wilders Says There’s No Such Thing as Moderate Islam’ noemt Newsweek Wilders een meester “in het inspelen op echte angsten en het oproepen van valse angsten”. Om dan “de verantwoordelijkheid te ontlopen als er levens worden geruïneerd of verloren gaan”. In het interview herhaalt de PVV-leider dat hij niets heeft tegen moslims, maar alleen tegen de Islam. Newsweek:

Gelooft Wilders zijn eigen standpunten wel? Hij zweert geweld af, maar zijn tirades hebben “zonder enige twijfel” mensen “die uit zijn op bloed” geïnspireerd.

(via Joop)

7 gedachten over “Newsweek: PVV platform van paranoïde haat”

 1. Het onderkop is een directe vraag voor Mark Rutte:

  ” Can’t Someone Tell Geert Wilders to Stop His Anti-Muslim Diatribes Before Somebody Gets Hurt?”

  Waarop ik echter geen reactie verwacht want egotrippers reageren meestal niet, want ze hebben geen menselijke gevoelens.

 2. We hebben de paranoïde, ziekelijke, irrationele haat van PVV(rechts VVD en CDA) en aanhang vaak hier op Krapuul.nl ter woord gebracht en men heeft niet zoveel opgelet, maar nu als de Amerikanen dat zeggen misschien komt het net iets verder door.

 3. @2 Ik zou zo ver willen gaan dat alle partijen die met het huidige kabinet zaken doen in de gedoogconstructie over een kam te scheren en gelijk te stellen met de PVV omdat ze omgekeerd ook gedogen en wat mij betreft voor elkaars gedrag verantwoordelijk zijn.

 4. @3 Ik ook! En dan ook even kijken in de geschiedenisboeken hoe die partijen of de voorlopers daarvan in de jaren 30 bezig waren

 5. de godwins zijn weer niet van de lucht, en dat van mensen die de geschiedenis duidelijk niet kennen. Als u vergelijkingen met de jaren ’30 maakt, ga dan eerst eens de parallellen na met de toen zich roerende voorlopende SA.
  Het is hier als met paul de leeuw: foto van wilders naast die van Hitler, en dat is alles heel normaal want het enige verschil tussen de beide is 6 miljoen doden…
  Dombo’s

 6. Een slecht artikel, het blad onwaardig…

  Newsweek bestrijdt het gevolg (Wilders) en laat helaas de oorzaak van Wilders psychose (de apartheidsstaat Israël) buiten beschouwing.

 7. #5, Peter, de foto’s zijn gemaakt en vergeleken van de periode VOOR de 6 mln. doden, snap je?

Reacties zijn gesloten.