Meer klanten Voedselbank en minder sponsors, armoede in Nederland wordt voelbaarder

De Voedselbank gaat het steeds drukker krijgen in Nederland. Helaas gaan de sponsors beter op de kleintjes letten, waardoor de Voedselbank minder aangeleverd krijgt. Meer klanten en minder te verdelen, dan wordt schraalhans keukenmeester.

Ik zag bij EénVandaag PvdA wethouder Marco Florijn van Rotterdam, die debiteerde dat de gemeente niet bij moet springen, want de Voedselbank is een privé initiatief en dat moet het vooral blijven. Daar moet de gemeente zich niet mee gaan bemoeien.

In heel Nederland melden steeds meer mensen zich aan bij de Voedselbank, zoals in Amsterdam en in Noord-Brabant, waar de organisatie zich geen raad weet met de toestroom van de klanten en de afname van het aangeleverde eten, met name van verse producten.

6 gedachten over “Meer klanten Voedselbank en minder sponsors, armoede in Nederland wordt voelbaarder”

  1. Kijk dit is echt voorpagina nieuws voor onze rijke land.

    Het zou hem goed aan doen dat Rutte elke ochtend voordat hij de lekkere koffie voor de volgende “onderhandelingsronde” neemt, dat hij langs alle voedselbanken loopt om poolshoogte te nemen.
    Dan weet hij direct wat de gevolgen van zijn beleid zijn.

  2. @# 2 – Ik denk als gemeenten particuliere initiatieven voor armoedebestrijding gaan ondersteunen of overnemen ze nog meer Haagse verantwoordelijkheid op hun schouders nemen. Je maakt het voor de regering dan wel erg makkelijk om de minima af te knijpen.

    De meeste gemeenten komen al helemaal niet meer rond met de WMO verplichtingen die Rutte over de schutting bij ze neer heeft gepletterd.

  3. En nog accepteerd onze Bleker de voedselbank hulp uit Europa niet van de overschotten. :”Want dat hebben we in NL niet nodig, bij ons wonen geen armen” het lijkt wel de DDR met dat soort propaganda van “Geen Armen”.

  4. Het allerergste vind ik nog wel dat er een EU voedselhulpprogramma is waar wij als Nederland blijkbaar wel aan meebetalen, maar geen gebruik van maken! (dat stelt althans http://www.voedselbankennederland.nl/; het meebetalen heb ik zo niet weten te controleren, maar Bleker heeft inderdaad een brief naar de Kamer gestuurd dat voedselhulp een aangelegenheid is van de lidstaten zelf en niet van de EU)

Reacties zijn gesloten.