Het doorzichtige CDA en de ontwikkelingshulp

Je praat een paar weken over bezuinigingen in het Catshuis en er komt helemaal niets naar buiten. Bijna niets dan. Men lekt wat info naar de Televaag en de Volkskrant en half Nederland staat op zijn achterste poten. Inclusief de CDA-mastodonten, niet de eersten de besten overigens.
Een miljard bezuinigen op de ontwikkelingshulp! Nu volg ik de politiek al een tijdje en dan weet je hoe het werkt. Je lekt wat info en achteraf blijkt het mee te vallen. Rat Verhagen kan weer in de spiegel kijken: “Kijk eens wat wij hebben bereikt, niet 1 miljard, maar de helft”.

Het is zo simpel als wat natuurlijk, Verhagen weet ook dat hij binnen het CDA al een tijdje over de houdbaarheidsdatum heen is. Dit is zijn laatste kunstje.

De discussie over de 1 miljard voert nu weer de boventoon. Waar de discussie werkelijk over moet gaan is de internationaal afgesproken norm van 0,7% van het BNP. Kom niet aan met smoesjes als andere landen doen het ook niet, want daar ben ik klaar mee. Mijn buurman rijdt altijd 150 km/h op de snelweg, mag het dan ook? Nee!
Nederland is het braafste jongetje van de klas en dat moet zo blijven!

Ik schaam me langzamerhand rot voor mijn land.

2 gedachten over “Het doorzichtige CDA en de ontwikkelingshulp”

  1. Alles zou helder en openbaar met deze regering zijn. Geen achterkamertjes politiek meer, toch?

    En nu zitten ze al weken geheim te onderhandelen, zonder dat er het volk wat van doorkrijgt.
    Geen informatie. Geen democratische openbaarheid. Omerta.

    Rad voor ogen.

  2. Maar zouden bezuinigingen op ontwikkelingshulp door de eerste kamer komen, of schiet de SGP ze daar af? Wel wordt het tijd of we de ontwikkelingssamenwerking niet eena anders aan moeten pakken. Want tot mijn schrik hoorde ik, dat van het geld ook megastallen in Bosnië worden betaald van ontwikkelingssamenwerking.

Reacties zijn gesloten.