Vriend en vijand willen van Gerd Leers (CDA) af

Zo onderhand wordt werkelijk iedereen duizelig (en misselijk) van het gedraai van die man. Tegen de één zegt hij dat Mauro moet vertrekken na zijn studie, en een dag later staat hij in de Kamer glashard te ontkennen dat hij gezegd heeft wat letterlijk op de opname te horen is, en was dat slechts zogenaamd in algemene zin bedoeld terwijl het gesprek gewoon over Mauro ging.

Het resultaat is dat nu zowel voor- als tegenstanders van een hard asielbeleid van de man af lijken te willen, als we tenminste het bericht in De Volkskrant moeten geloven, dat Wilders in het Catshuis voorgesteld zou hebben de taken Leers  te dumpen en diens taken te laten overnemen door Opstelten. Wilders zelf heeft inmiddels alweer ontkend dat hij dat gezegd zou hebben overigens.

Update: de Volkskrant herbevestigt hun bericht na de ontkenning van Wilders.

Interessant is de vraag wie zoiets nu zou lekken, wie heeft daar belang bij? De PVV, om indirect te laten merken dat ze heus wel een vuist maken? Of misschien het CDA, om een reden te hebben om te kunnen breken vanwege de onmogelijke positie waar ze zichzelf in gebracht hebben?

6 gedachten over “Vriend en vijand willen van Gerd Leers (CDA) af”

  1. Foute zet van Geert (denk ik). Als hij Immigratie & Asiel onderbrengt bij Opstelten (VVD) of Teeven (VVD) zoals de plannen schijnen te luiden, zullen er steeds meer CDA’ers gaan morren, als er een nieuw persoon zonder ruggegraat komt zal op alles het stempel “moet van Geert” komen (en wordt niks wat die man/vrouw doet nog serieus genomen, plus dat het risico dan wel héél groot wordt dat NL sancties wegens schending van mensenrechten krijgt) en als er een nieuw persoon mét ruggegraat komt, zal die er alles aan doen om dat stempel te vermijden en krijgt Geert nog veel minder zijn zin.

    Voor ons dus eigenlijk een win/win/win situatie. 😛

  2. Het debat met Geert Leers op televisie gezien . . . tenenkrommend door het gedraai van deze minister. Het enige echte hoogtepunt was het moment dat Leers door Fritsma van de PVV in bescherming werd genomen, en Tofik Dibi fijntjes opmerkte dat hiermee het bewijs was geleverd dat Leers defacto een zetbaas is van de PVV op het ministerie van Binnenlandse Zaken. 😀

Reacties zijn gesloten.