Wie liegt het hardst, Wilders (PVV) of Leers (CDA)?

Gerd Leers heeft gewoon staan liegen in de Tweede Kamer over zijn interview in Angola. Wat is nieuw voor een CDA-politicus? Niets. Maar dit keer staat het op band en Leers staat te liegen en komt er gewoon mee weg. Leers heeft wel specifiek over Mauro gesproken, stelt Trouw, want de journalist heeft het gesprek op tape. Leers doet maar wat dus. Wekt inderdaad geen vertrouwen in welk beleid hij voert.

Nou had ik dat toch al niet, want een man die als burgemeester in Maastricht zich inzet voor asielzoekers en vervolgens op een post gaat zitten in dit kabinet waar zijn enige doel is er zoveel mogelijk het land uit te schoppen, spoort niet of is een gespleten persoonlijkheid. In het geval van een CDA-politicus kan het ook nog zijn dat hij gewoon machtsgeil is en nog even een leuk inkomen wil genereren voor straks als hij geen minister meer is. Na een ministerschap gaan meestal de deuren naar allerlei commissariaten open tenslotte. En de kachels in Nederland en in zijn buitenhuis waar dan ook, moeten ook branden.

Na de tweet van de ‘Meester’ van Leers, Geert Wilders, van de week, dat er geen moment over het vertrek van Leers is gesproken in het Catshuis en ook de uiterst stellige ontkenningen van de andere  partners in dit onfrisse samenwerkingsverband, is Leers zijn positie versterkt. Leers gaat nu niet opgeofferd worden. Zijn hoofd gaat niet op het offerblok. Nog niet.

Ben wel benieuwd wat hij uit overmoed nog meer gaat doen om Nederland in diskrediet te brengen.

3 gedachten over “Wie liegt het hardst, Wilders (PVV) of Leers (CDA)?”

  1. Leers is niet te beroerd om vuile handen te maken. Als Wilders weer eens één van zijn vele groupies heeft afgewerkt, uitgeput is, kan hij altijd een beroep op de minister doen: “Gerd, ik ben moe, was jij even mijn zak. Jij bent toch een man zonder ballen, dan kan je gelijk herinneren hoe het zaakje van een man eruit hoort te zien.” Leers is in zulke zaken gedienstig. Zonder morren wast hij zakken.

  2. Het CDA is een regentenpartij pur sang. CDA politici zijn een soort machts-junkies die permanent op zoek zijn naar hun volgende shot. Leers stond na zijn nummertje in Maastricht al zo lang droog dat het hem niet uitmaakte als hij het perfide karretje van Wilders moest trekken: zolang hij maar weer zijn power shot kon krijgen. Heb je die vent wel eens goed bekeken zoals ie met zijn ogen staat te knipperen!

  3. Alu-hoedje op &
    Aluhoedje af

    Over zo’n 5-50 jaar krijgen ‘we’ het gehele verhaal wel te horen. Mogelijk zelfs eerder. Politici liegen wel vaker, zoals bekend. 😥

Reacties zijn gesloten.