Donner (CDA) in de Raad van State, gaan VVD en PVV daar spijt van krijgen?

Piet Hein Donner, een telg uit het regentengeslacht Donner, is sinds februari 2012 vice-voorzitter van de Raad van State. Zijn benoeming was omgeven met veel geruchten dat dit op voorhand geregeld was. Dat hij als beloning voor zijn inzet om dit bruine kabinet tot stand te krijgen, mooi vice-voorzitter van het hoogste adviesorgaan van Nederland mocht worden. Het leek allemaal doorgestoken kaart. Lijkt het nog steeds, als je terug kijkt.

Maar, vandaag komen er ook andere gedachten bij mij op na het lezen van dit stuk in de Volkskrant. Heeft het slimme, politieke dier dat Donner is, zich zo gemanoeuvreerd, dat hij nu op een machtspositie zit waar hij onaantastbaar is? Als minister was hij gebonden aan een regeerakkoord met een bruine sekte. Nu kan hij naar hartelust zijn kennis toetsen aan alle bruine voorstellen die er gedaan worden. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat de VVD en de PVV meer last van hem gaan krijgen dan ze lief is. Of is dit een te wilde gedachtesprong?

5 gedachten over “Donner (CDA) in de Raad van State, gaan VVD en PVV daar spijt van krijgen?”

 1. Donner is al eens eerder in opspraak geraakt.
  Dat was toen hij zei dat als 2/3 van de bevolking voor een Sharia-wetgeving zou kiezen dat dan de huidige Grondwet komt te vervallen.
  Een van de gelukkigste dagen van onze Geert. Immers hét zoveelste eerste bewijs van de Islamisering.
  Uit nauwkeurige berekeningen door het wetenschappelijk bureau van de PVV zou namelijk binnen 50 jaar al de helft van Nederland volledig geïslamiseerd zijn en binnen 65 jaar makkelijk 2/3 van de bevolking achter het idee van hand afhakken bij diefstal, gedwongen besnijdenis bij vrouwen en het dragen van hoofddoeken verplicht en gedwongen wordt aan vrouwen die normaal gesproken dolgraag zich zouden laten voorlichten op de manier waarop Wilders de vrouwen graag ziet. Ongeveer op elke straathoek zal een moskee staan waardoor een constante stroom van files ontstaat omdat we met z’n alletjes gedongen worden om 5 keer naar de moskee te gaan en dat doen we uiteraard met de auto omdat dat gewoon sneller gaat.

  Je kunt er zeker van zijn dat onze Joods Christelijke cultuur die je overal om je heen ziet volkomen zal zijn weggevaagd.

 2. De benoeming van Donner in deze functie toont weer eens aan op wat voor belachelijke wijze dit land inmiddels wordt bestuurd maar vooral door wie en dan is Donner daar nog een licht voorbeeld van…

  Ik verbaas me er met de dag meer over dat er hier in dit land niet allang een volksopstand is uitgebroken…

 3. #4 henk, ik denk dat heel veel mensen zich dat dagelijks afvragen
  en dat het verder hun tijd wel zal duren
  daarom is het juist zo pijnlijk dat er niet en masse opgestaan wordt om bruine ratten in kooien te stoppen en afvoeren naar ver van hier en verder

  moet ik soms beginnen dan ?… ,=))

Reacties zijn gesloten.