Pro-Israëlhouding Uri Rosenthal (VVD) begint in de gaten te lopen

Meerdere partijen in de Tweede Kamer willen vanavond opheldering van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken over het Israël-beleid.

Nederland heeft zich uitgesproken tegen een VN-onderzoek naar de bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, blijkt uit een document dat is ingezien door NRC Handelsblad

Het onderzoek is behandeld in de VN-Mensenrechtenraad. Uit een verslag van een voorvergadering blijkt dat Nederland “in alle gevallen tegen” was. In een reactie geeft Buitenlandse Zaken desgevraagd toe dat Nederland “aanvankelijk gepleit heeft voor een gemeenschappelijke tegenstem van de EU-lidstaten.”

Dat begint inderdaad toch allemaal wel heel opzichtig en vreemd te worden, waarom zou je nu zelfs tegen een onderzoek zijn, als er nog niet eens een uitspraak over gedaan wordt? Of reikt de arm van Wilders’ vermeende financiers soms tot in het kabinet?

 

87 gedachten over “Pro-Israëlhouding Uri Rosenthal (VVD) begint in de gaten te lopen”

 1. Beetje klagen over Suriname kan Uri als de beste. Ambassadeur terug, z’n vrienden van de PVV zouden het liefste Paramaribo bombarderen, gewoon omdat het kan.

  Was hij maar net zo kritisch ten opzichte van de grootschalige en voortdurende mensenrechtenschendingen van zijn geloofsgenoten in het beloofde ehhhh gestolen land.

 2. Judea en Samaria zin al duizenden jaren van de Joden geweest. Dus er wordt gewoon gebouwd door de Joden op eigen grondgebied. Go for it Israel!!!!!

 3. Ik kan het haast niet eens geloven. Het is toch idioot als je een onderzoek naar mensenrechtenschending wil doen? Iets wat permanent hoort te gebeuren, bij elke oorlogshandeling.
  Ik begrijp er werkelijk niets van. Mocht je om welke reden dan ook tegen zijn, stem dan niet.
  Rosenthal zal vanavond heel wat uit te leggen hebben.

  Ik kan me nog herinneren dat de VS en Israël Hoessein/Irak niet wilde veroordelen voor het gebruik van chemische wapens tegen de eigen Koerdische bevolking want Hoessein was toen nog een bondgenoot van de VS, maar die kwestie is opgelost doordat de landen zich onthielden van stemmen (waarmee ze overigens automatisch vóór stemden omdat de resolutie zo was opgesteld dat als iemand niet zou stemmen men dat als een voorstem rekende.)

 4. Ik vermoed dat Rosenthal zal zeggen dat de actie van Israël legaal was, aangezien het om de verdediging ging van de kolonisten.
  Een half jaar geleden was het bouwen van nederzettingen nog verboden, maar toen heeft men gewoon de wet veranderd zodat ineens de Palestijnen illegaal verbleven in dat gebied.
  Eigenlijk was die wetswijziging overbodig want ook volgens de Bijbel mag je als Jood gewoon zeggen dat je iets t.a.t. mag jatten omdat je nu eenmaal uitverkorene bent van God en die heeft je toestemming daartoe gegeven zo’n 3300 jaar geleden.

 5. @2 och, het hangt ervan af naar welk tijdvak je kijkt hè. Zullen we Nederland ook weer teruggeven aan de Spanjaarden, of anders indonesië heroveren?

 6. #5
  Ik zou kiezen voor de Romeinen. Die waren hier eerder dan de Spanjaarden en bovendien hadden ze ongeveer de halve wereld al veroverd dus ook Palestina. Dat kon toen ook makkelijk want de Joden hadden maar één God waardoor ze 1300 jaar eerder wél Palestina konden veroveren en de hele bevolking (milieuvriendelijk) uitroeien omdat die 7 volken géén God hadden, maar de Romeinen hadden juist weer tientallen goden waardoor zij weer sterker waren.

 7. @6 Komen we wel wéér niet van die Friezen af hè. Dat was die Romeinen te nat en te koud daar.

 8. #7
  Er is nog een poging gedaan om van de Friezen af te komen door Bonifatius (http://is.gd/35kFkW ) die weliswaar Engelsman was maar toch in dienst was van de (Romeinse) Paus, maar helaas is vermoord.
  Wij Groningers merken nog dagelijks de overlast die de Friezen veroorzaken.

 9. @2 “Vermeende eigendomsrechten uit het verleden zijn niet van toepassing in het heden”. Als het gedrocht dat Israel heet de norm is in dit soort gevallen dan wordt het o.a. hoog tijd dat Amerika wordt teruggegeven aan de Indianen, Australië aan de aboriginals en Nieuw Zeeland aan de Maori. En zo kunnen wij er vast nog een paar vinden!

  De staat Israel bestaat bij de gratie van de collectieve boetedoening van het Westen naar aanleiding van de Holocaust. Als er geen Holocaust was geweest had Israel niet bestaan, en was de zionistische droom blijven steken in en paar kibboetsen! Israel is met haar nederzettingen beleid bezig met een soort van volksverdrijving . . . voor mij net zo erg als genocide!

 10. @9
  Dab beb je toch niet goed ingeligd. Er hebben altijd Joden in Samaria en Judea gewoond, al 3500 jaar. De Zionistische beweging stamt uit 1900, dus 100 jaar voor de holocaust. Er is ook geen volksverdrijving, Arabieren zijn juist naar Palastina getrokken omdat de Joden er welvaart brachten. Handvest van de terreurorganisatie Hamas: artikel 7 stelt dat op de dag des oordeels zelfs de bomen tot de moslims zullen zeggen: er schuilt een jood achter mij: dood hem. Oorspronkelijk komt deze tekst uit het sahih muslim book, 40:6985

 11. @10: 1900 is 100 jaar voor de holocaust?? Bovendien maak jij de hier reeds vaak besproken denkfout dat Joden en de staat Israël hetzelfde zijn.

 12. @13
  De holocaust was in de 20 eeuw en de zionische beweginf is in de 19 eeuw opgericht. De mufti van Jeruzalem was dik bevriend met Hitler en wilde met zijn SS troepen alle Joden uitmoorden in Palistina.

 13. #10 #12
  Inderdaad ben jij wel goed “ingeligd” Het klopt wel aardig als je zegt dat de Joden er al zo’n 3500 jaar wonen.
  Al schij je even vergeten te zijn dat ze zo’n 2000 jaar geleden voor het overgrote deel gevlucht te zijn voor de Romeinen.
  Mozes, laat ik die niet-gelovigen onder ons namens jou even helpen hoe dat 3500 jaar gelden ook al weer zat.
  Uit de Bijbel:
  Deuteronomium 7
  1 Straks zal de HEER, uw God, u naar het land brengen dat u in bezit zult nemen en veel volken voor u op de vlucht jagen: […]– zeven volken die groter en machtiger zijn dan u. 2 Wanneer de HEER, uw God, u de overwinning op hen schenkt, moet u hen doden. U mag geen vredesverdrag met hen sluiten en hen niet sparen. 3 Sta ook geen huwelijksverbintenissen met hen toe; sta uw dochter niet af aan een van hun zonen en zoek bij hen geen vrouw voor uw eigen zoon.
  22 Wanneer hij die volken voor u op de vlucht drijft zal hij dat geleidelijk doen. U moet hen niet in één keer uitroeien, anders krijgt u te maken met grote aantallen roofdieren.
  HET bewijs dat de Joden wel degelijk alle rechten hebben en dat de Palestijnen die er al duizenden jaren eerder woonden geheel illegaal het land bezet houden.
  En inderdaad klopt het ook dat toen in ’48 de Joden het land weer in bezit namen dat er praktisch niemand woonde, want alle steden lage er verwaarloosd en leeg bij. Eens te meer het bewijs dat de Palestijnen eigenlijk niet eens het recht hadden om er te wonen want als ze een beetje beter hun best hadden gedaan dan hadden ze de boel wel opgeruimd voordat ze het land verlieten. Immers zo ga je niet om met een land die eigenlijk niet eens van je is.

 14. @15
  Volgens mij zit jij ook vil met jodengaat. Het woord Palistijnen is door de Engwlsen in de 20 eeuw bedacht. Het gebied was altijd dun bevolkt en door de welvaart die de Joden creeerden zijn er veel Egyptenaren, Siriers etc. naar dit gebied getrokken. De terroristen van Hamas willen weer een bloebad aanrichten onder de joden.

 15. @Mozes

  Mozes, jou God wil niet hebben dat je hem in de zeik zet.
  Iedereen kan op z’n vingers nagaan dat het verhaal van de Joden over het recht van land verzonnen is en dat God nooit zo’n ploert zal zijn dat hij mensen toe zou staan om een hele bevolking uit te roeien.

  Jij maakt van je God een smeerlap, een ploert en een achterbakse leugenaar zoals jij en je geestelijk leider Wilders ook zijn.
  Of durf jij te beweren dat God wel degelijk het prachtig vindt dat de Joden mogen jatten?
  Moslim, dus ook de “terreurorganisatie” Hamas geloven daar niks van. Wie denk jij wie gelijk heeft.
  Mocht je toch vinden dat jij gelijjk heb, wat moet er dan gebeuren met die moslims/Palestijnen?
  Ze ook maar uitroeien, omdat jij immers zeker weet dat God dat allemaal prachtig vindt?
  Wil je even aanwijzen waar we de lijken moeten laten?

 16. #16
  Ik ben zelf Jood.
  En Nee, het woord “Palestijn” is afkomstig van de Romeinen
  Hamas heeft 5000 Joden in haar strijd tegen de bezetting om zeep gebracht.
  De Joden in Israël inmiddels rond 100.000 van die smeerlappen die het verdommen toe te geven dat als je Jood bent gewoon volgens de Bijbel mag stelen en roven wat je wil.

 17. Ene Mozes bralt met jiddisch pathos op # 12: `Kan je niet tegen de waarheid of moet het hier Judenrein zijn?’

  Heeft je gezant Rosenthal die thans Suriname om de figuur Bouterse een ambassadéur terug heeft geroepen, reeds zijn ambassadeur in Tel Aviv terug gefloten wegens de bestiále executie door IDF-krachten op een tiental vredelievende Turken op een hulpschip voor Gaza, in internationále wateren niog wel, enkele jaren geleden?
  Dacht van niet. Boeit me verder niet wat je slachtofferig gemekker hier wil bereiken. Je moet je schámen!

 18. Een zelfverklaard mozesfiguur (my God) bralt op #2: `Judea en Samaria zin al duizenden jaren van de Joden geweest. Dus er wordt gewoon gebouwd door de Joden op eigen grondgebied. Go for it Israel!!!!!’

  Haha, dat zeiden de Nazi’s ook, dat Batavieren en Germanen al duizenden jaren recht hadden op Nederduitsch gebied. Alleen NSB-ers gaven hen gelijk.

 19. @20
  Joden wonen al 3500 jaar in dat gebied. Je weet toch wel wat de nazis en ondersteund door de mufti va Jeruzalem met de joden in de concentratiekamoen ged aan hebben, Abdul? Of is dat onderwerp op jouw school overgeslagen. Wat heeft die moslim in Toulouse verleden week alweer gedaan?

 20. #21
  Ik heb je toch al verteld gewoon door te citeren uit “jou” boek hoe ze er terecht zijn gekomen en hoe ze er hebben huisgehouden. Het Deuteronomium 7 verhaal klopt hoor. Ook uit andere bronnen dan de Bijbel is beschreven hoe destijds de Joden te keer zijn gegaan.
  Hitler heeft geprobeerd om van de Joden af te komen zonder ze te vermoorden ze naar Palestina en naar Madagaskar te laten verhuizen.
  In beide gevallen is dat niet gelukt.
  Geen van de regeringsleiders zagen het namelijk als een goed idee om ineens zo’n 6 miljoen Joden het land binnen te krijgen.
  Ik neem aan dat als jij toen had geleefd dat jij wel eventjes tegen de Nederlandse regering had gezegd, mocht de vraag rijzen, dat je dan gewoon had geëist. Regering! aangezien de Joden niet naar Palestina mogen gaan moeten wij Nederlanders ze maar opvangen! En je had vervolgens ook eventjes gedreigd dat als de regering niet toegeeft om tenminste 57% van het land ter beschikking te stellen ze dan gewoon dient af te treden en de tegenstanders gewoon dood gemaakt moeten worden.

  Mozes, nogmaals je spoort niet. Normaal zou het me geen reet kunnen schelen wat zieke figuren als jij uitkramen, maar je beledigt God met je zieke opvattingen. Je maakt van God een smeerlap en een gangster, die wel eventjes zal doen wat jij wil.
  Voor mezelf maakt het niet uit. Ik ben atheïst. Maar er zijn miljarden , Christenen, Joden en moslims die zich gekwetst voelen zoals jij God neerzet.
  Vooral ook omdat je aantoonbaar een lafaard bent omdat je gewoon doorgaat met het beledigen, precies zoals je geestelijk leider Wilders dat ook altijd doet.
  Je reageert niet op vragen maar blijft volhouden dat jij gewoon het recht hebt om mensen te vermoorden, van hun land te verdrijven, al hun bezittingen in te nemen omdat God dat zou hebben gezegd.
  Wedden “Mozes” dat je er eventjes tussenuit moet om wat incontinentieluiers op te halen omdat je in je broek schijt van angst als ik je vraag om ook maar met één simpel argumentje te komen waarom jij vindt dat je best je God mag schofferen.

 21. #23
  Ik heb al eens gezegd dat als je toch bommen gooit dat je dan natuurlijk er wel bij moet zetten dat dit bombardement mede mogelijk gemaakt is door de Here God uw schepper en dat hij via gebed bereikbaar is onder nummer 0900-666 € 35,- per minuut.

 22. @24
  Wat ziu Hamas en de moslimbroeders doen met jou Henk, als je zegt dat je jood was? Zo iets wat die extreme moslim met die joodse kinderen in Toulouse heeft gedaan?

 23. #26

  Ik zou als moslim Henk adopteren en gezellig mee laten eten aan onze tafel, lijkt je dat wat?

 24. @27
  Hamas ook natuurlijk, die jaagt zijn eigen kinderen de dood in met bomgordels. Die joodse kinderen in Toulouse wareb natuurlijk ook een probleem.

 25. On topic blijven aub. Het artikel gaat over het feit dat Rosenthal niet eens wil laten onderzoeken of het Israëlische nederzettingenbeleid al dan niet terecht is, niet over wat Israël en de Palestijnen elkaar in de loop der decennia aangedaan hebben en wie van de twee zich het meest racistisch gedraagt. Het gaat ook niet over moslims. Dat is nu wel weer genoeg bediscussieerd.

 26. #2 hey moslimhater… of moet heel Nederland moslimrein sein?????

  Bij deze nodig ik je uit voor een koosjer/halal maaltijd bij mij thuis! Dit is niet sarcastisch bedoeld of iets anders maar eerlijk en oprecht om eens als mensen van gedachten te wisselen onder het genot van een lekkere maaltijd over wat Rosenthal doet! Makkelijk op afstand om je gal te spuwen maar ervaar eens een keer de gastvrijheid en vredelievendheid van 99% procent van de moslims! Wat daar in het midden-oosten gebeurd is hun probleem! Wij hebben hier andere problemen! Daar zou de politiek iets aan moeten doen samen met de rest van de bevolking hier!

 27. #26 en #27
  Eén van m’n schoondochters is moslima zo ook een schoonzuster en zwager.
  Dus wat dat betreft heb ik niks te klagen in die zin dat m’n schoonzuster niet kan koken en als we bij haar op visite zijn we er voor zorgen dat we ruim van te voren een smoes hebben om weg te gaan, immers omdat je normaal nooit gevraagd wordt om mee te eten maar dat men er gewoon vanuit gaat dat je dat doet.

  Mozes, ga je nog eventjes uitleggen waarom je het best gerechtvaardigd vind om God te beledigen ?
  Israël heeft 100.000 Palestijnen om zeep gebracht. Palestijnen 5000 Israëli’s Jij zegt dat God het allemaal prachtig vindt. Jij weet zeker dat die 5000 joden allemaal onschuldige kindertjes waren terwijl de moslim mjuist hun kinderen gewoon voor de loop van de geweren van Israëlische soldaten houden omdat ze medelijden willen opwekken.
  Mozes ik ben Jood. Weet je wat wij vroeger deden met niet joodse kindertjes? We vraten ze op.
  Lekker dat ze waren!!! Als je wil wil ik nog wel een paar recepten met je delen. Ook kan ik je een naaipatroon laten zien hoe je van mensenhuid lampenkapjes moet maken.
  Reken er maar op dat ook Hamas zeer geïnteresseerd is, denk je niet?

 28. #25 “€ 35,- per minuut”

  Goed voorbeeld van “Prijst den Heer”. 😛

 29. Ik vind het helemaal niet nu pas ‘in-de-gaten-lopen’ dat Rosenthal Israël bóven de Nederlandse belangen plaatst, dat heeft hij namelijk vanaf dag één van zijn ministerschap al gedaan en is hier altijd door o.a. mij verkondigd maar dat wordt dan afgedaan als “Extreem-Linkse-Krapuul-Overdrijving’ of zo en was nooit een reactie waardig…

  Wilders word gefinancierd uit Amerika (rechtse kliek Joden) en daar moest wat tegenover staan natuurlijk en dat was Rosenthal die zijn opdracht met verve vervult zo moet gezegd…!

  Het interesseert Rosenthal helemaal niet wat ‘Nederland’ denkt, hij is slechts ingehuurd Joods Amerikaanse Belangengoeperingen (zoals AIPAC bijvoorbeeld) naar de mond te praten en het door hen gewenst beleid uit te voeren. Dat U en ik dat betalen laat hen volkomen koud (om redenen die het waard zijn hier ook nog eens uit de doeken te doen).

  Ik begrijp maar niet hoe goedgelovig sommigen kennelijk zijn maar misschien duurt het daarom zo lang voor voordat het kwartje valt…

 30. Om even on topic te blijven, (artikel):

  `Meerdere partijen in de Tweede Kamer willen vanavond opheldering van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken over het Israël-beleid.’

  Me dunkt dat daar niet mis mee kan zijn toch? Waarom zou voor dat woestijnlandje -waar ligt het eigenlijk- een speciaal beleid nodig zijn? En waaraan zou het hebben verdiend om door Néderland nota bene te worden gespekt en moreel gesteund? Mij ontgaat het belang hiervan.

 31. @33 ja, daar zeg je wat; ik had moeten zeggen “Het begint nu ook ein-de-lijk bij de Tweede Kamer in de gaten te lopen”

 32. Zonder de moefti van Jeruzalem hadden de zionazi’s als Likoed NL en Mozes een stuk minder “argumenten” gehad, altijd hetzelfde liedje. De hasbaristen zijn een jukebox met maar een deuntje, muntje er in en en daar gaan we weer. Hoe zou het toch komen dat de Israëlische politiek zo veel weerzin oproept? Straks hebben we zeven miljard zogenaamd antisemieten rondlopen op deze planeet. De CIDI huilie huilie shit doet sterk denken aan een spookrijder die klaagt dat alle tegenliggers op de verkeerde weghelft rijden. De vele fatsoenlijke joden worden overschreeuwd door een oorlogszuchtige minderheid die er wel bij vaart als het hele Midden Oosten een kruidvat blijft.

 33. De Nederlandse regering heeft altijd pal achter Israel gestaan en vele groepem in de samenleving, daar zal het beleid van minister Rosenthal op afgestemd zijn. Het ziet er naar uit dat Nederland het land Israel blijft steunen in de komende jaren, door dik en dun. Ook de PvdA is altijd een bondgenoot van Israel geweest, al vanaf de stichting van de staat Israel.

 34. @36 , raar trouwens dat een slachtoffer van Zionistisch Terrorisme die na jaren van geen hulp ontvangen van de Engelsen bij de Duitsers aanklopte ( Die TOEN van niets van de Engelsen verschilde dan het feit dat het een andere bezetter was ) relevant is voor de hele Moslimgemeenschap , maar de bescherming van de Marokkaanse joden door de Marokkaanse koning ondanks het feit dat de toenmalige franse bezetter . het Vichy Regime , met de Duitsers collaboreerde weer geen relevantie heeft ….

 35. @37 Dat komt onder andere omdat Nederland altijd slaafs achter de VS aangelopen heeft, die op hún beurt vanwege interne lobbies en oliebelangen in het Midden-Oosten Israël onvoorwaardelijk steunen, ongeacht wat ze uitvreten.

 36. @38

  En Breivik is irrelevant voor vreedzame hoeders van de joods-christelijke barbarij ehhh cultuur.

  Het geschiedenisonderwijs is ook niet meer wat het geweest is. Nederland wordt steeds slimmer… Of schlimmer om een germanisme te gebruiken?

 37. @37

  Kritiekloze vrienden zijn slechte vrienden. Bondgenoten idem.

  Blinde loyaliteit aan een verwerpelijk regime leidt tot medeplichtigheid aan de verwerpelijke daden van dat regime.

 38. Joden hebben in deNederlanse arbeidersbeweging altijd een grote rol gespeeld, met name in de periode Drees en den Uil. Verder zien en zagen Nederlandse Christenen Israel als bedevaartsplaats. Nog stteds bezoeken veel Nederlandse Christenen de heilige plaatsen in Israel. Vandaar de steun van de Nederlandse regering aan Israel.

 39. @42

  Wat een belachelijk verhaal!

  We moeten Iran juist steunen vanwege de vele toeristische trekpleisters.

  De hasbara opleiding is niet meer wat het geweest is.

 40. @42 , Joden dit , Joden dat , en steeds maar doen alsof kritiek op de Zionistische bezetters van Palestina ( a.k.a. “israel ” ) kritiek op de Joden is .. en dan huilie huilie doen en gaan mekkeren over anti-semitisme als die propaganda leugens zo succesvol zijn dat domme terroristen een aanval op Joden als een aanval op “israel” gaan zien .. Zolang Hasbara leugenaars blijven beweren dat “israel”= Joden zullen er dwazen blijven komen die denken dat het omgekeerde ook waar is Joden=”israel”

 41. @ 42 , waaronder een paar interessante kerken en synagoges in o.a. Teheran …

 42. #42 Ene Mozes debiteert: `Verder zien en zagen Nederlandse Christenen Israel als bedevaartsplaats. Nog stteds bezoeken veel Nederlandse Christenen de heilige plaatsen in Israel. Vandaar de steun van de Nederlandse regering aan Israel.’

  Wat heeft atheïstisch-humanistisch Nederland ermee te schaften? Dat zijn een paar gristenfundo’s die als Israëlsympathisant bevlogen `Shalom’ roepend al vendelzwaaien met een Israëlisch blauw-wit vlaggetje een kibboets bekijken, en in duffe burgerclubjes foto’s van Nazareth en Jeruzalem maken, maar nooit in de bezette gebieden komen.
  Zelfs CDA-er Dries van Agt heeft de leugens van de Israëlische regering door.

  Voorts bralt Mozes in #37: `Het ziet er naar uit dat Nederland het land Israel blijft steunen in de komende jaren, door dik en dun. ‘
  Haha, zolang je geestelijke Leider, de cryptofascist Wilders met joods lobbygeld een Israël aan de Noordzee tracht te realiseren met toestemming van Tel-Avivgezant Rosenthal die zijn marsorders hier uitvoert.? ja.
  Maar zodra dit kabinet valt is het gedaan hoor met die steun. Je hoort de oppositie al morren.

  Tot slot: Waarom kom je hier mutsen en keppelen? Je weet toch dat je propaganda hier geen nut heeft en dat niemand hier open staat voor hasbaraspam voor je sneue land? Andere ontwikkelingslanden komen hier toch ook niet klagen en zeuren en nationalistisch doen?
  Als Nederland dan tòch op ontwikkelingshulp moet bezuinigen, dan in godsnaam het eerst op Israël dat is rijk genoeg ook nog.

 43. @46
  Wel bij het onderwerp.blijven aub. De vriendscap tissen Nederland en Israel dateert al vanaf de jaren 50 en die bestaat nog steeds. Dat is gewoon de realiteit.

 44. Dus de pro-Israel politiek bestaat al 60 jaar. Geert Wilders moest nog gevoren worden. In de jaren 60 waren de sociaal-democraten en de Christen democraten de hoofdstromong in Nederland, en deze bewegingen hebben Israel altijd gesteund.

 45. Inhoudelijk reageren is Mozes vreemd, beetje met one en twoliners strooien, waarschijnlijk uit een digitaal knip en plakboekje

 46. @49
  Niks digitaal plak en knipwerk. De vriendschap tussen Nederland en Israel is historisch gegroeid en dat zal net zo snel veranderen. Zo liggen de feiten nu eenmaal.

 47. Zeg gastje #47 `Mozes’, oppassen jij met roepen: `Wel bij het onderwerp.blijven aub’.

  We houden hier niet zo van de gebiedende wijs! , je bent hier niet in je eigen land, òpdrachtjes uitdelen doe je maar in je kibboets.

  Lees ook even REGEL A: ` met name off topic gelul (al dan niet in beschuldigende of opruiende vorm) over Joden, Israël, Zionisme, en antisemitisme, zijn wij beu en wordt in het geheel niet getolereerd. Maakt niet uit van welke pro- of antilobby je bent.’

  Aanpassen of opkrassen! <arrow: Exit. Spamfilter dus. Begrepen?

 48. @50

  Historisch groeien is wat anders dan een oogje toeknijpen wegens schuldgevoel over de holocaust.

  Uitsluitend de eerste zin van je reactie is maatwerk, de rest is knip en plak retoriek

 49. #52 #43 Kaaskop.
  De `Mozes’ loopt hier ongetwijfeld stage voor de Likud. Moet nog veel leren. Zijn taak is te zorgen dat mensen hier `antisemitische’ dingen gaan roepen, zodat het draadje gesloten moet worden, dan krijgt hij een leerwerkpunt van zijn Meester. 😆
  We dollen nog even met hem voordat hij ➡ exit gaat.

 50. En van waaruit komt die Gristenvriendschap ?? welllll . Volgens wat door Christenlijke zusjes in Schotland “geopenbaarde ” verhalen over het “eind der tijden ” moeten de Joden terugkeren naar de vlakte van Armageddeon om daar colletief uitgemoord te worden vóór Christus zal wederkeren … Dus gewoon Collateral damage om Jezus terug te laten komen , met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig 🙂 Dus Uri mag UN zaken blokkeren zolang die de uitroeiing der Joden bespoedigt ….

 51. @52
  De holocaust zal zeker ook meespelen, dat is ook logisch lijk mij. Vrienden van mijn ouders de familie Levi zijn in Auswitsch vergast. Als kind heb ik dat verhaal veel gehoord. Zulke dingen vergeet je nooit meer.

 52. @50 Als je niet in staat bent om je vrienden te wijzen op fout gedrag, wat is de vriendschap dan waard?

 53. @56
  Volgens mij heeft Nederland de laatste jaren meer begrip voor de Palestijnse zaak gekregen. Bij het bezoek van Netanyahu aan Nederland heeft hij gezegd bereid te zijn zonder voorwaarden vooraf met de Palestijnen over vrede te willen praten. Verder moet maar afgewacht worden of dat gaat gebeuren.

 54. #48
  Mozes, je refereert aan de vriendschap tussen Israël en Christelijk Nederland.
  In Israël is momenteel 2% Christen. In Egypte is dat bijvoorbeeld 10%.
  Israël discrimineert bijna iedereen die niet Joods is.
  Die vriendschap tussen Israël en Nederland heeft niks met het geloof te maken, maar is gewoon “zakelijk” en gebaseerd op allerlei afspraken tot wederzijds gewin. Een groot deel van de afspraken die in ’48 zijn gemaakt heeft Israël geschonden.
  In ’48 is afgesproken dat de Joden 57% van het land in bezit mochten nemen. Inmiddels is dat al meer dan 80%. Om Hamas te dwingen haar positie rechtsgeldig te maken, moest ze meedoen aan de verkiezingen,
  Die won ze glansrijk met 76% van de stemmen. Prompt werd Hamas gebombardeerd als ” Islamitische terroristische organisatie.”
  Paar vraagjes…:
  1. Waarom mochten de Joden in ’48 57% van het land in bezit nemen terwijl op dat moment 600.000 joden tegen 1.200.000 Palestijnen er woonden.? De Palestijnse bevolking is nauwelijks gegroeid. De Joodse vertienvoudigd.
  2. Ongeveer 10% van de Palestijnen is in hun verzet tegen de bezetting om zeep geholpen. Ter vergelijking in Nederland was dat in WOII 3% Stalin en Mao komen op 7%
  5000 Israëliërs zijn sinds ’48 gedood. Waar zit hier de rechtvaardiging?

 55. @58
  Ik heb al proberen uit te leggen waar de vriendschap tussen Nederland en Israel vandaan komt en tot de huidige dag. problemen komen ook voort uit de Engelse bezetting van Palisina, inclusief Jordanie. Wat jij allemaal opsomt zijn de meningen over verdeeld. Intussen heb jij je sympathieen wel duidelijk gemaakt en die liggen bij andere groepen weer anders.

 56. @55 ach ja , maar zigeuners mogen we weer wel als vuil behandelen en voor hen is geen eigen land gestolen ,toch zijn daarvan percentueel nog meer vergast dan Joden , blijkt dus dat je vanwege die redenen geen rechten hebt …

 57. #57
  Klopt! Netanyahu heeft gezegd dat hij geen enkel voorwaarde van de Palestijnen accepteert en dat de Palestijnen als ze vrede willen hebben de door hun bezette gebieden gewoon weer moeten teruggeven aan de Joden die dat land immers al 3300 jaar eerder in bezit hebben gekregen dankzij de goedertierenheid van God, die vond dat je wel een beetje zielig bent als je na een moord (Mozes) op de vlucht moet en je hebt geen land meer hebt waar je naar toe kunt.

  (Overigens mocht die moord door Mozes nog, want pas later kregen de Joden de 10 Geboden waarin stond dat je niet mag doden. Bij de Egyptenaren bestond die wet al veel langer maar daar hoefden de Joden zich uiteraard niks van aan te trekken, net zoals ze dat nu ook niet meer hoeven.)

 58. @57 en wat heeft de uitspraak van Netanyahu over de Palestijnse kwestie te maken met de vriendschap tussen Nederland en Israel?

 59. @63
  Vragen, vragen, vragen. Kunnen wij niet oplossen. Voorlopig steunt Nederland Israel nog op haast alle fronten, en daar gaat deze draad over.

 60. #59
  Ik heb geen mening. Ik noem gewoon de feiten.
  De Joden hebben nooit het recht gehad op het land. In 1916 niet in 1948 niet en 1300 jaar v. Chr. niet.
  De claim die de Joden leggen is veroorzaakt door de eeuwenlange vervolging door de Christenen. Zonder die vervolging zouden de Joden nooit op het idee zijn gekomen om terug te keren naar het land waar ze ooit uit zijn gevlucht. Maar de Palestijnen hebben daar niks mee te maken gehad. Die woonden er al duizenden jaren eerder dan toen de Joden er kwamen.
  Dat is gewoon bewijsbaar en staat zelfs in de Bijbel.
  Het Britse mandaatgebied kwam voort uit het verlies van het Ottomaanse rijk. Had ook niks met de Joden te maken. (En ook niks met moslims.) De Britten waren aanvankelijk zwaar tegen de komst van de Joden in ’48. Joden hebben ze beloond met verschillende aanslagen. De Joden hebben tot ’48 overal ter wereld diverse aanslagen gepleegd omdat ze per se naar Palestina wilden en hen dat werd geweigerd. Hitler heeft ook een paar maal verwezen naar die aanslagen.

  Geef me één reden waarom jij vindt dat de Joden wel degelijk het recht hebben op het land en de Palestijnen niet.

 61. #64
  Wie bedoel je met “wij”?
  Wij stellen je vragen omdat jij alles en iedereen van alles en nog wat beschuldigd, waarbij je zelfs niet je eigen God ontziet door ‘M van alles en nog wat te beschuldigen.

 62. @65
  Palestijnen zijn vooral Egyptenaren, Saoedis etc. die naar Palistina getrokken zijn. Joden wonen al 3500 jaar in dat gebied. Laten we Hitler er nou niet gaan bijhalen om jou stelling te onderbouwen, dan ben je wel heel verkeerd bezig.

 63. #61
  “[ Ingewijden bevestigen geruchten katholieke Tocht der Tochten] ”
  Leuke zinnetjes altijd.
  V. “Klopt het dat er geruchten zijn over een kruistocht? ”
  A. “Ja, het klopt dat er geruchten zijn over een kruistocht.”

 64. #68
  Kan natuurlijk ook God zijn.
  Ik herinner me tenminste zo’n zinnetje als “Wij de Here God heeft u geschapen naar mijn evenbeeld”
  Of… “Mozes” realiseert zich dat hij nogal schizofreen is. Dan heb je een immers een meervoudige persoonlijkheid.
  God lijkt er ook aan te lijden. Hij beweert dat hij de enige God is maar waarschuwt tevens geen andere goden te aanbidden. (Daar had hij dan ook gelijk in. Immers de Romeinen hadden hem verslagen toen ze met een stuk of 10 goden de halve wereld veroverden.)

 65. @Henk & @Mozes: we gaan hier niet de hele discussie overdoen over wie er recht heeft op Israël/Palestina. Die is al off-topic gevoerd in deze thread.

 66. @67 Als Israel zo belangrijk is voor joden, waarom wonen er dan nog zo veel in de rest van de wereld? Met name in Amerika, daar hebben joden niets te zoeken, dat land is al beloofd aan de indianen.

 67. #72
  Laurent, je hebt de vraag gesteld:
  “Dat begint inderdaad toch allemaal wel heel opzichtig en vreemd te worden, waarom zou je nu zelfs tegen een onderzoek zijn, als er nog niet eens een uitspraak over gedaan wordt?”

  Ik probeer (ook) op die vraag een antwoord te krijgen en dan kan het niet anders dan dat je dat in relatie ziet tot de houding die Israël heeft t..o.v. de Palestijnen. Ik heb #4 al het vermoeden uitgesproken dat Israël zal claimen dat de Palestijnen hartstikke fout zitten op basis van een nog maar net ingevoerde wet. Een wet die weer z’n oorsprong vindt in het (vermeende) recht van Israël/de Joden op het gebied.
  Je kunt daar nu eenmaal niet onderuit. Om even actueel te zijn. In Suriname is ook zoiets aan de hand, zij het dat het daar om een amnestiewet gaat waarbij men er dus vanuit gaat dat de daders (Bouterse m.n.) wel fout waren immers anders spreek je niet over “amnestie”.
  Ik denk dat Israël, terwijl ze aantoonbaar gewoon hartstikke fout zit, dat zal blijven ontkennen en dat ze gewoon doorgaan zoals ze al tientallen jaren doen en dat dat gesteund wordt door onze regering.
  En dan kom je er niet onderuit dat je argumenten aandraagt.

  #74
  Je hebt nog steeds niks gevonden waarom je vindt dat de Palestijnen fout zijn en dat de Nederlandse regering gewoon gelijk heeft als ze zegt dat er geen onderzoek hoeft te komen naar de schending van mensenrechten.

 68. # Mozes #74 wil afsluiten: `Helemaal met je eens. Voor mij is deze discussie dab ook gesloten.’

  Dit is niet aan jóu menneke!! En leer eens spellen.
  Al de tweede keer dat jij komt zaniken en zuigen en dan de discussie `afsluit’.

  Ik zal deze kwestie doornemen met de hoofrdredactie, als jij doorgaat hier opdrachtjes uit de delen als dicussie-ontregelende zio-trol met je onsmakelijke spam die niemand hier lust, is het voor jou snel einde verhaal! Tenzij wij natuurlijk op jullie websites vrij mogen roepen wat we willen, helaas zijn vejalve EAJG alle joodse websites volledig dichtgespijkerd voor andersdenkenden.

 69. @75 ja ok, het kan inderdaad even als verband daarmee hebbende aangestipt worden maar dat is inmiddels in ruime mate gedaan in deze thread.

 70. @76
  Ik reageerde op @72 Laurent en dat er off-topic wordt gechat. Lijk mij een goede zaak om aan dat verzoek voor mij gehoor te geven. Joodse websites zijn mij niet zo bekend trouwens.
  Het topic gaat over bouwen van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Pechtold heeft ipheldering gevraagd en ik heb nog geen antwoord gelezen van minister Rosenthal.

 71. #79
  Jij discussieert niet.

  #77
  Da’s ook weer zo, maar je weet dat ik graag met goed onderbouwde argumenten kom en die ook wil uitlokken bij anderen.

 72. #correctie 81 Je bent een troll Mozes wat ben je? Een vette trol! Een glibberige gollemfiguur!

 73. @82
  Laurent merkt op bij no.72 de off-topic discussie te stoppen op het recht op Israel/Palestina en niet heel de discussie overdoen. Lijk mij een goed plan. Henk zegt dat hij graag met goed onderbouwde argumenten komt en ook wil uitlokken bij anderen. Dus spreek ook Henk aan. Al bij no.29 verzoekt Laurent on topic te blijven.

 74. @mozes
  Recht of niet is bijna irrelevant, ze zitten nu met de huidige situatie en moeten het oplossen.
  Wij als mensheid vinden het in het algemeen onacceptabel om volkeren uit te roeien of met grof geweld te verdrijven. De absolutistische oplossingen die door extreme groeperingen van beide kanten worden geroepen zijn dus niet realistisch. Er zal een weg gevonden moeten worden waar het bestaansrecht van beide partijen erkend zal worden.
  Wij hebben als bevriende partij dan de taak om steun aan een goede oplossing te betuigen, zwijgen is in dit soort gevallen ook een actie waarmee laat zien akkoord te gaan met mensenrechtenschendingen.

  Als ik in dit licht jouw post #2 lees lijkt het erop dat jouw oplossing een van die extreme kanten is, namelijk: verdrijf en roei een volk uit ten gunste van een ander volk… het kan heel goed dat je intentie niet helemaal goed is overgekomen (emoties enzo) dus het lijkt met op zijn plaats om je een kans te geven het beter uit te leggen dus ik stel je dus de volgende vraag met het verzoek een duidelijk antwoord te geven.

  Mozes, als je millennia oude overleveringen en recht/onrecht even vergeet maar gewoon kijkt naar de huidige situatie welke oplossing steun jij dan?

 75. ..”Wij als mensheid vinden het in het algemeen onacceptabel om volkeren uit te roeien of met grof geweld te verdrijven.”…

  Ugh..de algemene geschiedenis der mensheid wijst toch wel degelijk iets ander uit. Even los van bepaalde intrepetaties van bepaalde reli-stromingen. Zie, bijvoorbeeld ook: http://littlegreenfootballs.com/article/40170_Planned_Parenthood_Bomber-_Theyre_Killing_Babies_There

  Spreek niet over ‘de mensheid’ als zodanig, wanneer je wegkijkt van de dagelijkse realiteit. God/ Allah, als zodanig, zou terecht aan beide neusgaten worden meegetrokken, om voor het Internationaal Tribunaal te verschijnen.

 76. Als ik de ‘Mozes’ figuur op #2 zo lees:

  `Judea en Samaria zin al duizenden jaren van de Joden geweest. Dus er wordt gewoon gebouwd door de Joden op eigen grondgebied. Go for it Israel!!!!!’

  wordt mij op slag weer duidelijk waarom zijn land geen bestaansrecht heeft. De Nazi’s redeneerden ook aldus in hun Groot- Germaanse megolomanisch Lebensraum-streven. Daar zijn naar men zegt, zes miljoen rasgenoten van `Mozes’ de dupe van geworden, maar dat schijnt voor rabiaatrechts-notoire (na)zionisten alleen maar handig te zijn om hun bestiale kolonisatie en uitmoorden van Palestijnen te rechtvaardigen aan de buitenwereld.
  Wie niet voor dat apartheidsland dat de Joodse Staat is, is dus tégen Israël.

  Maar Nederland is niet vóór dat achterlijke imperialistische woestijnland zoals Mozes denkt, alleen onze slappe huichelachtige laarzenlikkersregering die bevlogen de zolen zoent van Nethanyanu en US Republikeinen die de Israëlfirsters-lobby representeren.
  Een verwerpelijke en onsmakelijk imperialistische club, AIPAC geheten, waar de PVV en Hirsi Ali bindingen mee hebben teneinde de Zionistische apartheids- en agressoragenda in ons mooie Nederland te willen implementeren.

  Meningen als #2 van Mozes zijn dermate verwerpelijk dat eigenlijk een tribunaal er preventief over zou moeten oordelen om de agressor in spe te waarschuwen voor de minderwaardigheid en onrechtmatigheid van een visie die ten doel heeft zichzelf het recht te gunnen om claims van 20 eeuwen geleden te rechtvaardigen op grond van al even omstreden en minderwaardige teksten uit een `heilig’ boek.
  Haha, zo kan iedereen wel zijn kassa vullen op grond van `teksten’ uit de Oertijd.
  Daar trappen we niet in vrind!

 77. @Marcy
  De praktijk is gruwelijk, dat ben ik met je eens. Maar ik zie dat niet als dé representatie van de gehele mensheid. Net zoals Abdul (#86) aangeeft steunt Nederland niet zonder enige kritiek mensenrechtenschennis, maar is dat door een minderheid wel het huidige beleid. Ik geloof nog in een betere toekomst voor de mensheid, wanneer de ‘kwaadwillende’ minderheid het minder voor het zeggen heeft. Keer op keer is het helaas toch weer zo dat we daar als mensheid-die-beter-wil tegen moeten opstaan, en is dat niet precies wat Krapuul ook doet hier in Nederland.

Reacties zijn gesloten.