Henk Kamp (VVD): illegalen tweederangs burgers

In het programma van Pauw en Witteman van 5 april jongstleden, noemt Henk Kamp illegalen tweederangsburgers. Deze schandalige uitspraak deed de VVD minister van (a)sociale zaken in een debat met de Amsterdamse PvdA wethouder Lodewijk Asscher inzake het stage lopen van illegale MBO-leerlingen.

Volgens Kamp moet het stage lopen gekwalificeerd worden als werk en is het derhalve niet toegestaan. Asscher bracht hier tegenin dat er op 4 april een uitspraak is gedaan door de Hoge Raad dat dit niet het geval is. Het ging hier om een onbetaalde stage van drie weken door een illegaal. Lees hier de uitspraak van de Raad van State. Kamp is bovendien veroordeeld:

VII. gelast dat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Stichting Katholieke Universiteit Nijmegen het door haar betaalde griffierecht ten bedrage van € 454,00 (zegge: vierhonderdvierenvijftig euro) voor de behandeling van het hoger beroep vergoedt.

Kamp lapt die uitspraak dus aan zijn laars en jijbakt terloops nog even dat de wet gemaakt is door PvdA minister Ad Melkert in 1995.

Verder lepelt hij nog op dat als deze jongeren wel stage mogen lopen we weer een toestroom krijgen van illegalen in Nederland. Wie zou hem dat ingefluisterd hebben?

Nederland heeft toch ook de VN-verdragen geratificeerd? Daarin ligt ook vastgelegd dat jongeren recht hebben op studie en mijns inziens is stage lopen een onderdeel van de studie.

Er vlogen weer een paar rake bijnamen over Twitter:
Henk Strafkamp, Henk Vluchtelingenkamp, Henk Concentratiekamp om maar er een paar te noemen.
De strijd die Kamp voert over de rug van jongeren die er niets aan kunnen doen dat hun ouders ze hier heen hebben gevoerd is niet Mein Kampf.

14 gedachten over “Henk Kamp (VVD): illegalen tweederangs burgers”

 1. Ja het is toch van de zotte! Stage lopen hoort bij opleiding, anders kunnen ze die niet afronden en is alles voor niets geweest. Ongelooflijk lulhannes.

 2. ik zag de smeerpijp, vertegenwoordiger van het smeerpijpenkabinet
  ik had em ter plekke een beuk op z’n smerigbruine smoel gegeven

 3. Er is in zeventig jaar veel ten slechte veranderd…
  Destijds werden fascisten als Kamp als tweederangsburgers gezien en terecht…!!

 4. Hoezo tweede rangs, er zijn in dit land weinig mensen die verder kunnen zinken dan Kamps.
  Een deel daarvan zit in dit bruine kabinet en de rest….
  Ik wist overigens niet dat je dit mag zeggen, zelfs met vrijheid van meningsuiting is dit discriminatie…
  Nederland laat mij tegenwoordig denken aan de titel van een oud oorlogsboek.
  DE VIS BEGINT BIJ DE KOP TE STINKEN.

 5. herr kamp kan hem beter eens verdiepen hoe het komt dat illegalen hier zolang kunnen blijven .laast een programma op de radio gehoord dat heel veel kapitalisten er een illegaal op na houden als hulp in de huishouding en om dat dit zon succes was lieten ze de hele familie ook over komen .dus doordat zijn rijke vriendjes zo graag mensen willen hebben die ze zo graag uitbuiten zitten er zoveel illegalen maar je mag ze wel als slaaf behandelen mischien heeft kamp er zelf ook wel een in dienst hij heeft er wel het karakter voor maar hun kinderen stage laten lopen zo dat zij straks geen slaven meer hoeven te zijn mag niet van herr kamp dan zijn ze straks niet meer inzetbaar voor zijn rijke vriendjes.

 6. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de houding van beide presentatoren van de o zo verschillige VARA die, terwijl wij hier van verbijstering van de bank vielen, rustig over de kwalijke opmerking heen babbelden.

 7. …”noemt Henk Kamp illegalen tweederangsburgers.”…

  Heeft hij, Henk Kamp, deze specifieke typering daadwerkelijk gebruikt? Ik zal (nog) even uitzendinggemist.nl moeten raadplegen. Vraag blijft evengoed staan.

  @rooie/ 5
  …”dat heel veel kapitalisten er een illegaal op na houden als hulp in de huishouding”…

  Met alle dank aan o.a. Frits Bolkestein. De held, van de VVD, die dit wenselijk achtte. Maar, sinds wanneer is een menselijk individu “illegaal” te noemen?

 8. Ik vond die Kamp tot gisteren een aardige man, prototype van de grijze, loyale boekhouder. Maar hij liep gisteren wel zo verschrikkelijk leeg van woede en frustratie over het het feit dat ontzettend veel burgers, bestuurders en volksvertegenwoordigers zich verzetten tegen de bevelen van zijn minderheidsregering en dat immigranten nog veel halsstarriger kunnen zijn dan hij, dat hij voor mij helemaal heeft afgedaan.

  Over de ruggen van kinderen, en illegalen wegzettend als ondermensen,wil hij wat krom is recht praten.

  En dat maar doordrammen en doorpraten en Asscher niet de ruimte geven om zijn argumenten uiteen te zetten was een minister onwaardig. Het is trouwens wel een vvd-tactiek om dwars door tegenstanders heen te praten. VVD’ers worden met de dag onbeschofter. Pure frustratie van rechts en chagrijn omdat Wilders de hele partij in feite in de tang houdt.

 9. @8 Ja, ga maar terugkijken Marcy, maar zorg dat je niet alleen kijkt. Als dat wel zo is mag je alvast het nummer van de stichting correlatie voorprogrammeren. Ik was in ieder geval pislink na de discussie.

 10. @8 Kamp zegt dit idd en meerdere malen. Wat echt erg is, is dat hij gelijk heeft. Illegalen hebben in Nederland niet dezelfde rechten als ander burgers. De juiste formulering zou zijn geweest, dat Nederland van illegalen tweederangsburgers maakt. Geen recht op onderdak, verbod op werk en gedetineerd zonder strafbaar feit.

 11. Henk Kamp verklaarde ooit dat hij geen probleem had met het op straat zetten van zwangere chinese meisjes zonder paspoort. Dus uit de opvang verwijderen. Regels zijn regels.

 12. Wat ik bij dit soort figuren nooit begrijp is dat ze inderdaad heel sneaky naar een voorganger verwijzen, die heeft die wet gemaakt en ik voer ‘m alleen maar uit, Had Verdonk ook zo’n houtje van met die wet die nog uit de koker van Cohen kwam.

  Ze stellen zichzelf in een handhavende positie terwijl ze zeggen dat ze uitvoeren wat hun voorganger heeft voorgeschreven dus ze zitten juist in de positie om de wet/het beleid naar de realiteit aan te passen. Justitie doet de handhaving en de gemeenten de uitvoering.

Reacties zijn gesloten.