Weer tegenvaller gedoogwrak VVD, CDA, PVV

Het gedoogwrak wordt wederom geconfronteerd met een fikse tegenvaller. Met name voor de PVV is dit een forse klap in het gezicht nu de Raad van State een uitspraak heeft gedaan inzake de visumplicht voor Turken die hier tijdelijk willen komen werken:

Pijnlijke uitspraak voor kabinet

De uitspraak is pijnlijk voor de coalitie van VVD, CDA en gedoogpartner PVV. Deze partijen zetten zich juist in om meer drempels op te werpen voor Turkse migranten.

De groep Turken die kort in Nederland komen werken, is substantieel. Vorig jaar kregen ze van de Nederlandse ambassade in Ankara 10.100 verblijfsvisa. Hun aantal stijgt; in 2010 waren het er 8.600.

Alle werknemers van Turkse ondernemingen en Turkse zelfstandigen vallen onder de visumplicht. Dat kan variëren van zakenlieden en bouwvakkers tot vrachtwagenchauffeurs en wetenschappers.NRC

Dit is dus de de tweede keer deze week dat de Raad van State het zinkende schip een beetje verder onder water duwt.

Je verwacht natuurlijk nu dat de PVV’ers uit hun pak knappen en groen worden van woede, maar ze weten het even niet meer:

Vooral voor de PVV is deze terugslag lastig, omdat de partij van Wilders met name vanwege het immigratiebeleid het kabinet gedoogt. PVV’er Sietse Fritsma liet vanochtend weten “momenteel liever geen commentaar te geven”.

.
😀

3 gedachten over “Weer tegenvaller gedoogwrak VVD, CDA, PVV”

  1. Een PVV’er die ‘liever geen commentaar geeft’, wat is dit nu weer voor politiek correct gedraai? Kom op met dat commentaar! Hou je vooral niet in! Of zou er al een voorstel liggen omde RvS maar te ontslaan, op te heffen, onder de grond te schoffelen? 😀

  2. @ Een PVV’er die ‘liever geen commentaar geeft zit nog te wachten op instructies van de Lijder.

Reacties zijn gesloten.