Opgeleide politieagenten in Kunduz steunen vijand

De gemiddelde Afghaan heeft geen andere keus dan te gokken op de partij die uiteindelijk blijft of wint, en dat is dus eerder de Taliban dan de internationale troepenmacht ISAF, want die missie stopt en die van de Taliban nooit.  Ko Colijn

Raar he? Worden er mannen in Kunduz opgeleid tot politieagent en duiken ze ineens op bij anti-Westerse demonstraties. Nou ik vind dat niet zo raar, waarom zouden ze per se pro-Westers moeten zijn als ze een opleiding hebben kunnen volgen? Gratis leren met wapens om leren gaan en gratis vechttechnieken leren, waarschijnlijk ook nog gevoed en gekleed worden, mooi meegenomen toch in een land waar velen geen luis hebben om dood te drukken.

Maar Ko Colijn heeft het goed gezien, als je wilt blijven leven in zo’n land als Afghanistan, moet je wel je kansen kiezen en ook weten dat het leven een constant balanceren op een koord is. Dat heeft niets met onbetrouwbaar zijn te maken, dat heeft alles te maken met overleven. Wat ik zo begrijp van de mensen in Afghanistan, na alles wat ze al hebben meegemaakt, (alleen al recente geschiedenis) Russische bezetting, Talibanoverheersing, nu weer het Westen dat ze ‘wel even komt redden’ (wat dan al 10 jaar duurt), professionals zijn in het overleven. Ze moeten wel.

4 gedachten over “Opgeleide politieagenten in Kunduz steunen vijand”

  1. Is dat een nieuw inzicht van CoKo lijn? Ik volg dat inteeltclubje Clingendaelers niet.

  2. Nou in ieder geval krijgt die Taliban dan tenminste de beschikking over fatsoenlijk opgeleide politieagenten. Ook belangrijk.

  3. Nou ja, die opgeleidde agenten denken in ieder geval geheel in lijn met het VVD-motto; succes is een keuze. :7

Reacties zijn gesloten.