SP in Boxmeer stapt uit college wegens dwangarbeid voor werklozen

Afgelopen maandag is de SP in Boxmeer uit het college van burgemeester en wethouders gestapt, waarin de partij een coalitie vormde met het CDA en de Lokale Onafhankelijke Fractie (LOF). Het CDA en de LOF willen bijstandsgerechtigden verplichten om met behoud van uitkering te werken, zonder contract en zonder arbeidsrechten. De SP vindt het “onaanvaardbaar” dat werklozen worden gedwongen om te werken onder het minimumloon (lees verder bij Doorbraak.eu).

2 gedachten over “SP in Boxmeer stapt uit college wegens dwangarbeid voor werklozen”

  1. Ja, en dus? Ik heb zelf de luxe situatie dat ik na 2 keer ontslagen te zijn in 5 jaar weer een “uitdaging” gevonden heb, en het bevalt vooralsnog prima! Heb het hesje met “ik ben diensbaar voor de overheid” net kunnen vermijden.
    De SP wethouder stapt eruit, soi. Hier in mijn stad (nou ja ik heb eigenlijk geen stad – of land) Heerlen waar de SP de grootste partij is (heb daar ook wel vaker op gestemd overigens) lopen ook van die SP figuren rond die miljoenen over de balk gooien naar de plaatselijke vastgoed maffia etc. etc. en het woord blijven verkondigen …… hallelujah. Kuttekoppen.

  2. #1. Heerlen, ja, daar zeg je me wat. Ik als Venlonaar kan niet over de SP in Heerlen oordelen, ik kan me nog herinneren dat ik mijn spullen goed bij mij moest houden in de jaren ’90, anders zouden ze op het station wel eens door junks gejat kunnen worden. Het was daar grover dan Uteecht of rotterdam bij elkaar. Ik geloof dat de junks daar nu naar Aken uitgeweken zijn, maar dat neemt niet weg… stel dat de SP daar weg ging en je kreeg net als in de rest van Lb het CDA voor terug, zou dat een verbetereing zijn? Met CDA of VVD wordt Heerlen dus meteen het Wallonie van Nederland, want alles gaat dan naar de vriendenkliek van het CDA.

Reacties zijn gesloten.