Uitzendbureaus buiten Polen uit

Uitzendbureaus willen graag en snel voldoen aan een vraag op de markt. U vraagt en wij draaien-principe. Daarvoor spiegelen ze Polen mooie plannen voor met heel veel werk en veel inkomen. De Polen zijn bereid dat werk te leveren en goed. Uitzendbureau regelt accomodatie en Polen komen naar Nederland. Polen betalen voor accommodatie aan uitzendbureaus.

Dan zijn de Polen in Nederland en zitten ze vast. De uitzendbureaus leveren niet altijd dat wat ze voorgespiegeld hebben. Sommigen kunnen amper werk leveren, maar laten wel de Polen betalen voor de accommodatie, want ja, die hebben zij ook duur ingekocht. De Polen zijn dus het haasje van het wanbeleid van de uitzendbureaus die goede sier willen maken, ten koste van anderen.

Deze Polen zijn in de aap gelogeerd en het haasje. Met dank aan Koning Marktwerking.

 

4 gedachten over “Uitzendbureaus buiten Polen uit”

 1. Helaas sta ik onder toezicht van het IAEA, anders had ik deze ui(vreters)zendbureaur,s!!

 2. Jaren geleden werden deze arbeiders al door de diverse Nederlandse UZB’s uitgezogen. Nu helaas nog steeds, ondanks meerdere toezeggingen tot gepaste & gerichte actie. Dit vanuit de UZB’s zelf, maar ook de NL overheid.

 3. Bij deze nodig ik deze Polen hun klachten te uiten bij het meldpunt http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/ (sorry ik moest toch weer even schrikken toen ik het weer las). Maar dan ook diegenen die wel werk krijgen en te horen krijgen dat ze bijvoorbeeld morgen om 6 uur moeten beginnen terwijl ze vanavond een avonddienst hadden, die lieve intercedenten (in dit geval van Otto) schijnen dit te brengen als een “offer you can’t refuse”, een flagrante overtreding van de Arbowet (verhalen van collega’s waarmee ik gewerkt heb).

 4. En wie profiteren van de malafide (maffiose) uitzendbureaus van Polen, Slowaken, Bulgaren, Kroaten, Slovenen, Roemenen en anderen?
  – Bouwondernermers
  – Expeditiebedrijven
  – Aspergekwekers
  – etq
  Dus dan hebben we het over de PVVers:
  * Ino van den Besselaar (personeelsdirecteur van de bouwondernermers tot 2010), nu verantwoordelijk voor het polenscheldpunt, maar kampioen van de uitbuiting van immigranten door onderaannemers;
  * Laurence Stassen (fractievoorzitter Limburgse Staten en lid PVV-Europarlement fractie) die lid is van de familievennootschap van een Steenfabriek in Echt, die sinds jaren Oosteuropeanen uitbuit; tevens komt ze in het EP geregeld op voor de Roermondse en venlose Expeditiebedrijven die Poolse en andere vrachtwagenchauffeurs uitbuiten.
  Wel eens van het woor “hypocriet” gehoord?
  Nee? Dan weet je nu wat het betekent.

Reacties zijn gesloten.