Trekt Samsom de PvdA uit het moeras van het midden?

Een interessante retorische vraag bij socialisme.nu:

Onder de voorgangers van Samsom schoof de PvdA afgelopen jaren steeds verder naar rechts en bereikte ze een historisch dieptepunt in de peilingen. Bestuurder Job Cohen bleek in de oppositie incapabel om Rutte en Wilders met enige overtuigingskracht van repliek te dienen. Draaikont Wouter Bos werd als minister van Financiën in het laatste kabinet-Balkenende zelf boegbeeld van het redden van de banken. Is Samsom anders? (socialisme.nu)

5 gedachten over “Trekt Samsom de PvdA uit het moeras van het midden?”

 1. De SP zet zichzelf buitenspel met haar sceptische en onrealistische opstelling t.a.v. de EU. Samsom hoeft maar een beetje links te løllen en de PvdA vreet de SP leeg.

 2. @1Ja , helaas , en dan zijn de verkiezingen geweest en dan verraad de Partij van de Bilderbergers de boel weer .. Lekker weer met VVD samen , deze keer waarschijnlijk met die andere collaboreurspartijtjes Groen Blerghhh en D’66

 3. Samsom trekt de PvdA, Althans volgens de laatste peilingen naar 23 zetels. Dat is een winst in een korte tijd
  van 9 zetels. Het is tehopen dat deze trend zich verder doorzet. Hopelijk gaat dit niet ten koste van de SP
  want willen we werkelijk een ander beleid wanneer dit kabinet valt dan is het noodzakelijk dat er in NL een
  sterke sociale-samenwerking komt tussen de SP en de PvdA.

 4. @3 Volgens mij moet je dat samenwerkings-evangelie maar eens op de Forums van je eigen partij gaan prediken .. Maar volgens mij moet de PvdA eerst van de Neo-liberalen gezuiverd worden ..

 5. @4: Vanavond melden:
  Datum: dinsdag 10 april 2012
  Tijd: 17.00 – 18.30 uur
  Plaats: Museum voor Communicatie, Zeestraat 82 te Den Haag

  Op dinsdagmiddag 10 april presenteert Diederik Samsom tijdens een townhall-bijeenkomst in Den Haag de keuzes van de Partij van de Arbeid voor de toekomst van Nederland.

Reacties zijn gesloten.