Niet duur: agenten te huur

Even naar de buren in Griekenland die zo uitgeknepen zijn door de banken dat ze nu zelfs hun politie moeten verhuren.

Griekenland onderzoekt een nieuwe manier om geld binnen te halen: het verhuren van agenten voor 30 euro per uur. En met een patrouillewagen erbij komt de uurprijs op 40 euro.

Wat een koopje zeg, zou me niet verbazen als je ook nog zegeltjes krijgt of een knipkaart: 10 uur voor de prijs van 9.

Politiediensten die in aanmerking komen voor ‘huuragenten’ zijn bijvoorbeeld het begeleiden van uitzonderlijke transporten met gevaarlijke stoffen of kunstwerken, diensten die tot nu gratis zijn. Dat meldde het ministerie van Veiligheid vandaag, nadat de Griekse zondagskrant Proto Thema de plannen had onthuld.

Voor iemand met wat geld wordt het zo ook mogelijk om je huis dag en nacht tegen het schorriemorrie te laten bewaken, want de kosten zullen wel aftrekbaar worden gemaakt voor de belastingen.

Hier heeft minister Ter Horst ook al geprobeerd om de politie te beprijzen, dat ging toen niet door, maar wordt vast weer bespreekbaar gemaakt.

Een Staat die het geweldsmonopolie uit handen geeft, heeft in wezen opgehouden te bestaan. Alles alleen nog te koop volgens de wetten van de “vrije” markt.
Binnenkort zelfs te vinden op veilingsites: Agent te huur met gebruik van gevangenis. Bieden vanaf 1 euro.

Overigens wordt de situatie in Griekenland met de dag slechter.

Na de zelfmoord van Dimitris Christoulas afgelopen woensdag, trad de Griekse oproerpolitie dagelijks zonder aanwijsbare reden bijzonder hard op tegen de mensen die op het Syntagmaplein vreedzaam samenkwamen om het slachtoffer te herdenken.[..] De aanvallen van de voorbije dagen hebben doorwinterde journalisten doen beweren dat het tegenwoordig voor hen gevaarlijker werken is in Athene dan in Iran of Irak. [..] Er doen geruchten de ronde dat een aantal paramilitaire bewegingen zich bewapend heeft, dus het blijft extra uitkijken, want Griekenland heeft een traditie van gewapende terroristische organisaties en die steken vaak de kop op in een dergelijk klimaat van zware besparingen en zware agressie van ordetroepen.

Vrolijk Pasen…

2 gedachten over “Niet duur: agenten te huur”

Reacties zijn gesloten.