Richard de Mos (PVV) gaat verzuipen in de Hedwigepolder!

Tiswat. CDA-“dissident” Koppejan is (natuurlijk) stil. Maar een zwijgende PVV’er, dat bestaat natuurlijk niet. Dus nu gaat Richard de Mos verzuipen in de Hedwigepolder:

Daarom moet het Kabinet afzien van ontpolderen en de Zeeuwse boeren daar gewoon met rust laten. Desnoods ga ik zelf voor die dijk liggen, als toch besloten wordt deze door te prikken”, aldus PVV-Kamerlid De Mos (nieuwsbank).

Richard, succes!

20 gedachten over “Richard de Mos (PVV) gaat verzuipen in de Hedwigepolder!”

 1. wat een SCHAAMTELOZE NEDERLAAG voor deze professor

  ben benieuwd of aan deze BELOFTE wel wordt vastgehouden
  mijn idee; MEER bruine ratten voor dat gat
  stapelen misschien…

 2. Zeeuwse boeren in de Hedwigepolder? De polder heeft een Belgische eigenaar! Precies zoals totale stompzinnigheid een eigenaar heeft. En die heet Richard de Mos!

 3. Wanneer Dhr Grote Mond Mos er voor gaat liggen wordt de aankoop van Nederlands Natuur Certificaten opeens erg aantrekkelijk. Lijkt me heerlijk om tegen mijn kleinkinderen te kunnen zeggen: opa kocht speciaal voor jou een stuk onder water gezet mosgrond om jullie te kunnen laten genieten wat echte stilte is.

 4. Als ze hem onder water zetten en en Prof. Dr. Mr. Ir. de Mos gaat ervoor liggen dan gooi ik een paar camping stoeltjes chips en een sixpack kouwe kleddâhs in de auto en ga eerste rij zitten.

 5. @7: mijn dank. Er staat een hoop info in aangehaald artikel. o.a. dat dit ‘bezuinigingskabinet’ 100 miljoen extra gaat uitgeven voor het alternatief. (gelieve te lezen: 100 miljoen extra om een paar Zeeuwse gedeputeerden om te kunnen kopen voor het kabinetsbeleid.) Aangezien het geheel niet ontpolderen blijkbaar niet lukt is de vraag hoe de geachte Zeeuwse draaikont-dissident Koppejan nog tevreden moet gesteld worden. Laat me raden: Mauro mag blijven!

  citaat: De door het kabinet gekozen oplossing kost daarmee naar verwachting bijna 100 miljoen euro méér dan wanneer de eerder gemaakte afspraken met Vlaanderen zouden zijn nagekomen.

 6. @3 mevrouw Joke Mizé.
  De belgische eigenaar van de hertogin Hedwigepolder heet Gery de Cloedt. De polder grens aan de Prosperpolder welke op Belgisch grondgebied ligt. In deze Prosperpolder zijn de werkzaamheden voor ontpoldering allang begonnen. Oorspronkelijk behoorden de Prosperpolder en de Hertogin Hedwigepolder tot het verdronken land van Saeftinge maar zijn in het verleden weer ingepolderd. Als ik mij niet heel erg vergis was genoemde Gery de Cloedt ook eigenaar van de Prosperpolder maar heeft deze verkocht aan de Belgische overheid. Ik heb zomaar het idee dat er veel meer achter de protesten zit dan simpele “ontpolderen nee”sentimenten.

 7. De claim tot schadeloosstelling welke de Vlaamse deelregering zegt in te dienen heeft dan ook waarschijnlijk te maken met de gemaakte kosten door Vlaanderen. Kosten voor verwerving en gereedmaken voor ontpoldering van de Prosperpolder. Deze Prosperpolder was samen met de Hertogin Hedwigepolder onderdeel van het natuurcompensatieplan voor de verdieping van de Wester-Schelde. Voornoemde Gery de Cloedt was ook eigenaar van de Prosperpolder en van een baggerfirma. Vlaanderen heeft middels een onteigeningsprocedure de Prosperpolder verworven.

 8. @11-13: U mag wel jij tegen me zeggen, hoor.
  Volgens mij gaat het de boeren en de eigenaar er vooral om de prijs op te drijven, en worden ze daarbij gesteund door de Zeeuwse angst voor het water. Het zou natuurlijk nog heel anders in elkaar kunnen zitten, maar daar zie ik zo gauw geen aanwijzingen voor. Een baggeraar die tegen ontpoldering is, ik bedoel maar, dat klinkt toch vrij onwaarschijnlijk. Bij mijn weten zouden de Belgen het Hedwige-gebeuren betalen, maar Bleker doorkruist die plannen met enorme meerkosten.

  Dit is ook wel een aardig artikel, van Bert Wagendorp: http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1281431/2011/06/21/Stofzuigerverkoper-in-cafe-Het-Verdronken-Land.dhtml. Er staat dat het om 6 boerderijen gaat – dat is toch bizar (“dus als we die boeren nou vijftien miljoen de man geven, zijn we goedkoper uit”)?! Bovendien: “Overigens zit het volgende probleem eraan te komen: de Welzingepolder, die we wél onder water willen laten lopen. Dat is Walcherens oudland, las ik, een middeleeuws polderlandschap met grote cultuurhistorische waarde. De actiegroep staat al klaar, dus dat gaat ook niet door.”

 9. Als Richard nu collega Lucassen meeneemt , die heeft nog een geheim wapen om in het gat in de dijk te stoppen.

 10. @14
  En van deze zes boerderijen is er nog maar een bewoond.
  Ooit zal zo’n recht-toe-rechtaanpolder ook weer als landschappelijke waarde gezien worden maar nu is dat blijkbaar niet zo. “Teruggeven aan de natuur” is kletspraat, maar in kletspraat is men in Nederland nu eenmaal erg goed.

Reacties zijn gesloten.