Rutte en de WSW: een contradictio in terminis

Schokkende onthullingen afgelopen dinsdag bij Nieuwsuur. Men had een reportage over een SW bedrijf dat aangaf niet langer gebruik te kunnen maken van de huidige werknemers als per 1 januari 2013 de wet WWNV in werking treedt. Bij de invoering van deze wet valt de begeleiding weg voor deze werknemers. Men overweegt nu om de gehandicapten achter de geraniums te zetten en Polen in te gaan huren.
Bekijk hier het filmpje.

Wat is nu het geval? Dit is exact dezelfde sociale werkplaats die Rutte, Roemer en Cohen op 13 februari van dit jaar bezochten en waar Rutte beloofde dat niemand zijn of haar baan zou verliezen door de Wet Werken Naar Vermogen.
Het filmpje met de valse beloftes van Rutte is hier terug te vinden.

Emile Roemer heeft op de site van de SP inmiddels aangekondigd opheldering te eisen van Rutte.

Hoeveel valse beloftes krijgen de minder bedeelden nog meer voor de kiezen? Wat als iemand achter de geraniums terecht komt en een huisgenoot heeft onverhoopt ook een uitkering? Het antwoord is duidelijk: dubbel genaaid.

3 gedachten over “Rutte en de WSW: een contradictio in terminis”

 1. Als Rutte weet wat hij veroorzaakt is het de grootste schoft in de parlementaire geschiedenis van de laatste 300 jaar.

  Als Rutte niet weet wat hij veroorzaakt is hij niet capabel en dient dit gedoogwrak zo snel mogelijk te verdwijnen.

  Afgelopen week nog een stuk hier op Krapuul http://www.krapuul.nl/blog/73663/gehandicapten-onvolwaardige-opvreters-gewoon-negren/ waar de belofte van Rutte om bezuinigingen niet “te stapelen” onderuit gehaald. En nu dit weer. Lees dit nog maar eens: http://www.cg-raad.nl/wij_werken_aan/regeerakkoord/analyse/index.php

  Hoe verrot kan een voormalig “links liberaal” in een paar jaar worden!

  Thomas von der Dunk: “Ik kan mij echter niet herinneren ooit één stuk van intellectueel niveau van Rutte of Verhagen in de krant te hebben gezien, dus dat is voor beide heren – die tijdens hun studie ook al meer de eeuwige student dan de aankomende denker hebben uitgehangen – te hoog gegrepen”.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/3107045/2012/01/05/Over-een-halve-eeuw-ook-excuses-voor-Rutte.dhtml

 2. …”Als Rutte weet wat hij veroorzaakt “…

  Reken maar dat die lamzak exact weet wat hij veroorzaakt.

  ..”Hoe verrot kan een voormalig “links liberaal” in een paar jaar worden!”…

  Die lamzak heeft niets, maar dan ook helemaal niets, met het Liberalisme. VVD is enkel een partij voor en door opportunisten. Het bewijs ligt er al geruime tijd. Ranzige plucheplakkers.

Reacties zijn gesloten.