PvdA wil af van marktwerking zorg

Kijk eens aan, dat zijn nog eens mooie plannen van Diederik Samsom.

Als het aan de PvdA ligt, wordt het zorgstelsel in Nederland grondig hervormd. De concurrentie tussen zorgverzekeraars moet worden gestopt, specialisten komen in loondienst en zorginstellingen worden coöperaties.

Mooi zo. Dat is nog eens wat anders dan ‘scherp inkopen’ bij geprivatiseerde ziekenhuizen zoals Edith Schipppers wil.De PvdA maakt dan ook korte metten met de zegeningen van de marktwerking in de zorg:

De PvdA stelt dat de marktwerking in de Nederlandse zorg niet of nauwelijks werkt. De zorguitgaven zijn verder gestegen en veel van die uitgaven zijn volgens de partij verspillingen. Consumenten veranderen nauwelijks van zorgverzekeraar en de markt is voor negentig procent in handen van vier aanbieders.

Ik zou zeggen: ga zo door PvdA. Op die manier is er tenminste iets te kiezen naast de marktgelovigen van de VVD en andere liberale sprookjesgelovers.

8 gedachten over “PvdA wil af van marktwerking zorg”

 1. Maurice de Hond heeft gisteren de uitspraken van Samsom gepeild, waaronder die over de marktwerking in de zorg. Binnenkort de uitslag.

 2. de enige manier om de zorg terug te geven aan de samenleving sinds die vvd-lul met die kotsvinger er een zootje van begon te maken

  #1 vandaag worden de uitslagen bewerkt en geschikt gemaakt voor publicatie…

 3. Twijfels over geloofwaardigheid Samsom zijn inmiddels binnengeslopen ( na het lezen van krapuliteitenalarm ). Willen ze niet gewoon wat kiezers weghalen bij de S.P.?

 4. @3 Dat laatste dus. Marktwerking in de zorg opheffen en gisteren nog op TV zeggen dat een kabinet PvdA en VVD niet uitgesloten is. Totaal ongeloofwaardig!

 5. @4 Dat was een ja/nee vraag, als Samsom nee had gezegd was het hek ook van de dam. Later in het interview nuanceerde hij het, maar ja, dat schrijft bijna niemand op.

 6. @4 Samsom wilde geen kabinet met deze VVD, maar herinnerde zich een VVD van vroeger waarmee hij goed zou kunnen samenwerken. 😉

 7. Klinkt prima, politiek is de enige mogelijkheid om ons uit de impasse te halen. Minister predikt kleinschaligheid en zorgverzekeraar geeft ons de middelvinger.

  Als aanbieder haal ik liever een of andere vergunning bij een ambtelijke instantie dan de huidige totale zinloze onoverkomelijke berg aan voorwaarden van de verzekeraar te trotseren waarna je alsnog het bos wordt ingestuurd.

  Wanneer kunnen we eindelijk gewoon weer es aan ’t werk?

 8. Al gebiedt de eerlijkheid wel te zeggen dat ook Roemer recentelijk samenwerking met de VVD niet uitsloot.

Reacties zijn gesloten.