Samsom loopt niet met molentjes

Opvallend is de volgende passage in het 7-puntenplan van Diederik Samsom:

Die duurzame economie komt er niet zonder investeringen in…onderwijs. Lange tijd meende ik dat de beste investering in het milieu een zonnepaneel of een windmolen was. Mis. De best best renderende euro voor het milieu is een euro investeren in onderwijs. Omdat onze kinderen nieuwe technologie kunnen uitvinden waar wij nog niet op konden komen. Wie vooruitgang mogelijk wil maken, moet in onderwijs investeren. Ook als het financieel tegenzit.

Heeft Samsom eindelijk wat van Bjørn Lomborg gelezen? Die bepleit al lang dat vooral investeringen in onderwijs en onderzoek nodig zijn om de technologie te kunnen ontwikkelen die nodig is voor duurzame productie.

8 gedachten over “Samsom loopt niet met molentjes”

 1. Naar mijn mening een goede ‘troonrede’ van Samsom.. belangrijk om te laten zien waar je voor staat en wat er te kiezen is.

  Ik mis allen nog wel de visie op Europa en welke verantwoordelijkheden daar neergelegd mogen worden versus wat we zelf mogen blijven beslissen.

  Als er morgen verkiezingen zouden zijn, gaat mijn stem weer naar de PVDA.

 2. Oester, goed bezig? Inderdaad! Zoals gisteren was te lezen in de media, schurkt PvdA weer tegen de VVD aan. Nu nog even met CDA knuffelen en we zijn weer exact op het pad, sinds WW2. Wat zijn ze dan goed bezig zeg! Driewerf hulde en nog meer houzee in de toekomst. Wees er blij mee, dan pak ik even een emmer. 😥

 3. @3: Marcy:

  Je had toch niet gedacht dat de Pvda ineens echt sociaal zou worden? Welnee, wordt hooguit paars nummer zoveel, is gewoon een kapitalistische partij, verder niks.

 4. @ 4,
  Samsom heeft het volgende gezegt….samenwerking met de VVD en de manier waarop de partij zich nu
  gedraagt gaat dat zeker niet gebeuren, maar ik heb ook wel eens een andere Rutte gezien”,
  Volgens Samsom is een kabinet Rutte-11 alleen mogelijk als de premier de zelfde houding aanneemt als in de begintijd van zijn staatssecretarisschap-socialezaken.
  Toen was hij veel groener ingesteld, dat komt uit een hoek die ik veel aantrekkelijker vind.
  Samsom grapte nog dat een eventueel nieuw kabinet niet perse Rutte-11 hoeft teheten” Het kan ook een andere naam ” hebben ”, doelend op een kabinet dat door de PvdA zou worden geleid.

 5. Allemaal leuk en aardig.
  Wat veel interessanter is , wat doet de neo-liberale vleugel.
  Laten ze het hierbij, of gaan ze op oorlogspad.
  Dan zou een scheuring van de PVDA best wel eens mogelijk worden.

 6. @5

  “Rutte 11 ” . Tegen die tijd is het parlament naar huis gestuurd, en hangen er overal in openbare gebouwen grote portretten van een lachende Rutte. Rutte zelf wisselt geen woord meer met de media, en is inmiddels totaal gecorrumpeerd door de macht. Mensen die zichzelf doodwerken worden postuum geeerd, en consumeren is verplicht. Treurnis en huilen is verboden, en “willen is kunnen ” wordt als officiele mantra ieder uur door de staatstelevisie uitgezonden.

 7. De nieuwe Jezus is opgestaan zo lijkt het wanneer ik sommige reacties lees…
  Blij dat ik niet gelovig ben… !!

Reacties zijn gesloten.