Turkse president welkom/moet opdonderen

Gemengde gevoelens bij onze rabiaatbruine diarreevrienden op rechts over het bezoek van de Turkse president Abdullah Gül komende week aan Nederland voor de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Dus stuurt onze bruine regentenkliek weer verwarde signalen uit naar Turkije. Iets tussen “Turkije is een belangrijke handelspartner en één van onze belangrijkste Navo-bondgenoten” en “Turken zijn vies en De Vijand” in. Uit dit interview in de VK blijkt dat de Turkse president in ieder geval niet warm of koud wordt van wat de Goudgele Kuifmakaak en de zijnen allemaal lopen te brallen. Ik denk dat het een grote eer is voor Rutte dat Gül überhaupt komt. Als ik hem was was ik lekker thuis gebleven.

2 gedachten over “Turkse president welkom/moet opdonderen”

 1. Gül had gewoon weer moeten eisen dat Rutte openlijk afstand nam van Wilders’ uitlatingen 😈

 2. Dat ‘neem-afstand’ verzoek kan Gül gewoon doen tijdens zijn speech 😆

  Ik zou, zijnde Venlose Vuilak, maar oppassen met onverstandige dingen te roepen….

  De handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland worden tegenwoordig gekenmerkt door een omvangrijke Nederlandse export naar Turkije, die in 2006 3,3 miljard euro bedroeg. De belangrijkste exportproducten zijn machines en vervoermaterieel, chemische producten en fabricaten. De Nederlandse export naar Turkije laat ten opzichte van 2005 een stijging van 8,7 procent zien en illustreert hiermee de bloeiende commerciële relaties tussen beide landen. De Nederlandse invoer uit Turkije was € 1,8 miljard in 2006 en omvatte diverse goederen, waaronder een omvangrijke invoer aan voedingsmiddelen.

  Als exportland voor Turkije staat Nederland hiermee op de negende plaats, na de andere belangrijke importeurs van Turkse goederen, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Nederland is een van de grootste investeerders in Turkije, samen met Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
  Turkije is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlandse vakantiegangers. In 2009 brachten meer dan 1,1 miljoen Nederlandse toeristen een bezoek aan Turkije.[3]

  En er is zelfs een euromunt http://www.herdenkingsmunt.nl/

  En nog veel meer over die relatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands-Turkse_betrekkingen

Reacties zijn gesloten.