Nederland haalt neus op voor EU-steun voedselbanken

Een column van Rob Berends, politiek verslaggever van De Gelderlander:

Geweldig nieuws voor de behoeftigen in Europa: de Europese Unie gaat de voedselbanken dit jaar steunen met een bedrag van 500 miljoen euro. Helaas voor de klanten van de voedselbanken in Arnhem, Nijmegen en andere plaatsen: Nederland krijgt geen cent. Voor we uitbarsten in een scheldkannonade over akelige Europese bureaucraten die onze zuurverdiende centen uitstrooien over Griekse luiaards, Roemeense crimineeltjes en Poolse hangsnorren, is het goed te weten dat onze regering zelf haar neus heeft opgehaald voor de bijstand uit Brussel (Lees verder bij DG).

11 gedachten over “Nederland haalt neus op voor EU-steun voedselbanken”

 1. Te schofterig voor woorden. Ik zeg het binnenhof belegeren en uithongeren. Gijzelen die hufters.

 2. Maar natuurlijk wél die 500 miljoen bezuinigen op chronisch zieken en gehandicapten… 😐

 3. Wat een achterlijke klootzakken… Volkomen self-centered. De officiele lezing zal wel zijn dat Nederland geen armoe kent. Vertel dat maar (zonder bodyguards) aan iemand die van 50 euro in een maand rond moet komen.

 4. Terecht dat Nederland die hulp niet wil. Nederland is een van de rijkste landen van Europa. Voedselbanken zouden hier niet eens mogen bestaan. Daarnaast is armoedebestrijding een nationale zaak. Liever een paar miljard minder naar de burocraten in Europa dan een paar luizige voedselcenten.

 5. #7 Ik hoop van ganser harte dat u ooit (en liefst spoedig) bij de voedselbank aan moet kloppen.

 6. #7 Als je daarmee bedoelt dat het hier niet zou hoeven voorkomen, mee eens. Echter, er is toch behoefte aan.
  Waarom is het een nationale zaak volgens jou?

 7. Nederlandse politici zijn nog steeds van mening dat dit niet nodig is in Nederland.
  Pure ijdelheid, met de kop in het zand.

 8. #7
  voedselbanken in NL zijn er al jaren en het aantal clienten groeit
  wanneer de cijfers niet liegen, maken er zo’n 60.000 personen wekelijks(!) gebruik van
  De algemene toelatingsregel is gebaseerd op minder dan €180,- p/mnd voor een gezin vrij te besteden. Voor een alleenstaande is dat €50,-
  Met de nieuwe wet inzake één uitkering voor één huishouden die ingaat per 1 juni (ook PVV gesteund) is de verwachting dat voedselbanken nog meer klanten krijgen, terwijl er een tekort is aan vers voedsel. Hoeveel meer mensen moeten er bij komen voordat dit kabinet er een NATIONALE zaak van maakt?

Reacties zijn gesloten.