Polen begint meldpunt tegen PVV

Polen heeft een petitie online gezet om te protesteren tegen het PVV-meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen. Volgens de website ‘petitie tegen de discriminerende inhoud van de website zoals gelanceerd door de PVV‘, in drie talen (Pools, Engels en Nederlands), is de PVV-website

er slechts op gericht een klimaat van wantrouwen te creëren tegenover Polen en andere Midden- en Oost-Europeanen. De website is alleen gericht op een specifieke groep mensen. Dat bewijst dat de PVV immigranten uit Midden- en Oost-Europa apart wil behandelen en dus wil discrimineren.

De Polen wijzen er op dat de Nederlandse wetgeving discriminatie verbiedt (hoofdstuk 1, artikel 1 van de Grondwet van Nederland “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”) . Verzocht wordt de volgende stellingen te ondertekenen:

Ik protesteer tegen het discriminerende idee van de Partij voor de Vrijheid (PVV), die een website gelanceerd heeft waar bezoekers worden aangemoedigd om hun problemen met in Nederland wonende Midden – en Oost-Europeanen te melden.
Daarom verzoek ik dat de Nederlandse autoriteiten maatregelen nemen tegen het initiatief van de Partij voor de Vrijheid, en de website verwijderen.

Meldingen worden automatisch verstuurd naar de emailadressen van het Meldpunt Discriminatie Internet, de Tweede Kamer, de Nederlandse nationale Ombudsman, de griffie van de Eerste Kamer en de President van het Europarlement.

10 gedachten over “Polen begint meldpunt tegen PVV”

 1. HEHE EINDELIJK! Begrijpen ze het. Gewoon de trol negeren, hij geilt op de aandacht. En dan hetzelfde antwoord geven als je van hem krijgt. 😛

 2. Nog beschamender voor Nederlanders: Het onderaan afgedrukte antwoord van de “Landelijke Brancheorganisatie van Antidiscriminatie bureaus (LBA)” op een protest van de Poolse ambassade tegen het PVV-MOE meldpunt.
  Citaat:
  “Het is begrijpelijk dat mensen de website discriminerend vinden. De wijze van verwoording, alsmede de presentatie in combinatie met krantenknipsels die berichten over problemen die ‘MOE-landers’ veroorzaken, is tenminste suggestief en tendentieus te noemen. Het is echter de vraag of hier ook sprake is van discriminatie in de zin der wet. In de beoordeling van de Landelijke Brancheorganisatie van Antidiscriminatie bureaus (LBA) is dit niet het geval.”

  – Wat is in godskristusnaam nou weer de LBA? Een “branche-organisatie”, alsof het een onderdeel van het Landbouwschap of het Bedrijfschap Vee en Vlees is! En wat geeft deze branche-pummels het recht om op het oordeel van de rechter vooruit te lopen? Namens wie?

  Leuk hoor, de angsthazen-redenering van deze branchisten van het LBA gaat in vertaling de hele wereld over!

 3. @8 Nee, Arnold, dat is Art1 (ligt kennelijk stil sinds vorig jaar). De LBA heeft geen website (!). Zie bij voorbeeld: ikregeer.nl/documenten/blg-137829
  De LBA vertegenwoordigt de gemeentelijke en provinciale Antidiscriminatiebureaus bij de rijksoverheid.

 4. @9
  De site van de brancheorganisatie leidde mij automatisch naar art.1 Ik vermoed dat de industrie geen levensvatbaarheid meer heeft in tijden waarin de rijksoverheid beledigen en discrimineren van harte aanbeveelt.

Reacties zijn gesloten.