PVV laat Henk Bleker in de Zeeuwse stront zakken

Of moet ik zeggen Zeeuwse klei? Anyway beetje leedvermaak lijkt me hier wel op zijn plaats: PVV stuurt Bleker terug naar de tekentafel met zijn “compromis” voor de Hedwigepolder. Zelfs Koppejan zag het zitten maar PVV gooit kont tegen de krib. Ik vind dat mooi. Overigens kan het kabinet ook niet bij de PvdA aankloppen met zijn “compromis”. Machtig mooi zo’n kabinet met zo’n met lege handen staande Bleker. Gratis tip: kabinet Den Uyl viel vanwege een probleempje met grondpolitiek.

2 gedachten over “PVV laat Henk Bleker in de Zeeuwse stront zakken”

 1. Politiek gezien is het erg grappig dat de PVV tegen het plan Bleker is (Voor zo lang het duurt!) De argumentatie van Richard de Mos is om te huilen: ” in tijden van voedselschaarste ” . Dat is een non-argument in een land met overproductie van voedsel. Wanneer de TK tegen is dan heeft niet alleen Bleker een probleem. België zal ongetwijfeld dreigen dat het eerder opgemaakte verdrag uitgevoerd wordt.
  Wat als voordeel heeft dat het stukken goedkoper is dan plan Bleker. Terzijde van dit dossier is het goed om te zien hoe de Zeeuw Koppejan als halm in de wind met zijn veel geroemde koppigheid omgaat. Deze man is werkelijk door de mand gevallen nu blijkt dat hij net zoveel principes heeft als een lege mosselschelp.

 2. bron: Telegraaf
  Koppejan: PVV gaat overstag bij Hedwigepolder
  DEN HAAG – CDA-Tweede Kamerlid Ad Koppejan gaat er vanuit dat de PVV alsnog overstag gaat en het kabinetsvoorstel voor het deels onder water zetten van de Hedwigepolder toch de steun krijgt van een meerderheid in de Tweede Kamer. Koppejan zei dat maandag in het Radio 1-programma Stand.nl.

  De gedoogpartner van het kabinet, de PVV, verklaarde zich vrijdagavond tegen het alternatieve plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw), maar Koppejan is niet onder de indruk. „Ze roepen veel”, aldus Koppejan, maar als het voorstel in de Kamer ligt zal er volgens hem toch steun van de PVV zijn.

  Daar KAN die Koppejan best wel eens gelijk in hebben……

Reacties zijn gesloten.