Schokkende subsidies provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant publiceert sinds kort een overzicht van alle verleende subsidies. Hiermee zou voor iedereen inzichtelijk moeten zijn waarin de provincie haar publieke gelden in de vorm van subsidies investeert. Dit overzicht wordt ieder kwartaal aangevuld met de laatste gegevens.

Echt superinzichtelijk is het dan weer niet. Het is een PDF bestand wat zich onmogelijk laat converteren tot een bruikbaar spreadsheetje. Mij lukt het in ieder geval niet.

De PVV had hier om gevraagd en dus is het leuk om het met een PVV-brilletje te scannen.

Ik zie bijvoorbeeld een ENORME subsidie voor iets dat “Kunstbalie” heet. Daar gaat de PVV vast moord en brand over krijsen.

En ook een duizendje of 70 voor een quintet dat jazz produceert. Daar hadden die nazi’s in de vorige eeuw ook al zo’n hekel aan, jazz. Dus dat is gefundenes Fressen.

Als je iets belangwekkends ziet in die subsidies, of het bestandje even kan converteren tot een bruikbare spreadsheet, leef je uit.

1 gedachte over “Schokkende subsidies provincie Noord-Brabant”

  1. Voor Richard Mos,
    Wilt u zo vriendelijk zijn om met uw inzicht dat het tijden van “voedselschaarste” onderstaande praktijk van de provincie Brabant keihard aan de kaak te stellen. Het is toch van de zotte dat in deze moeilijke tijden er boeren zijn die subsidie krijgen om te stoppen met intensieve veeteelt. Ik pleit er voor dat u net als bij de Hedwigepolder er voor gaat liggen om deze gekte betaald door de Nederlandse belastingbetaler een halt toe te roepen. (zie PDF)

Reacties zijn gesloten.