Stop de plofkip!

Stichting Wakker Dier en de Dierenbescherming zetten zich al geruime tijd om de plofkip uit te bannen. Deze kippen hebben een ellendig leven – hoe kort dat ook duurt –  en na een even ellendig transport worden ze in grote fabrieken vermoord om zo goedkoop mogelijk bij de consument te komen.

Unilever was een van de doelen van Wakker Dier en de Dierenbescherming en heeft aangegeven dat ze gaan beginnen om de plofkip uit te bannen in hun productieproces. Hulde voor als ze het serieus menen.

Maar zolang de onzinprogramma’s op welke zender dan ook geen aandacht aan dit probleem geven, zullen er nog hele volkstammen zijn die niet weten wat een ‘plofkip’ is of wat ze eten. Kom nog regelmatig mensen tegen die ik voorlichting moet geven over het leven van een plofkip, blijf er verbaasd over.

 

3 gedachten over “Stop de plofkip!”

  1. En dan te bedenken dat een dierbaar famililid in een ‘verzorgingstehuis’ tot volle tevredenheid met grote regelmaat, de plofkip op het menu heeft staan omdat het zo ‘lekker mals’ is. Een verkapte vorm van ruiming??

Reacties zijn gesloten.