Sarkozy heeft een wonder nodig

De Fransen hebben zo’n hekel aan Sarkozy dat ze waarschijnlijk socialist François Hollande tot president kiezen:

Als er nu verkiezingen worden gehouden, verslaat de socialistische kandidaat al zijn negen tegenstanders, inclusief president Nicolas Sarkozy. Maar ook bij een tweede ronde, als Hollande het zou moeten opnemen tegen alleen nog Sarkozy, wint de socialist met gemak. Uit liefst vier recente opiniepeilingen blijkt dat Hollande zeker 10procentpunt voorsprong heeft op zijn rechtse rivaal (standaard.be).

4 gedachten over “Sarkozy heeft een wonder nodig”

 1. De vraag is hoeveel stemmen straks Jean-Luc Melenchon krijgt want hij is het laatste wonder van deze Franse verkiezingen. Stond heel lang op 5% en nu is hij groeiend richting 15%. In een zeer korte tijd gebeurd op basis van afwijzing van de huidige economisch model en diens bezuinigingen.
  Hij wijst resoluut de anglo-saksische economisch model van de hand als grote boosdoener.

  Dit kan parten spelen voor Hollande die zeker gematigd is maar ziet ook niets in de huidige economische politiek van Merkozy.

  Tegen DSK makte Sarkozy sowieso totaal geen kans, maar het schijnt nu dat de Fransen zo zat zijn dat Hollande ook zal makkelijk van hem gaan winnen.

 2. Dit soort wonders kunnen natuurlijk verzorgt worden .. Je laat een paar kinderen bij een school doodschieten , laat daarna een lid van je favoriete gehate minderheid door sluipschutters doodschieten .. Zorg ervoor dat er een bandje bij een groot persbureau terecht komt waarin dat lid die aanslag opeist …. Niemand vraagt om méér bewijs , links gaat onderling bekvechten over de schuldvraag , en zowel jij als degenen die je geholpen hebben ( je neefjes die Palestina bezet houden) spinnen er zo garen bij …. ( slechts een mogelijk scenario natuurlijk, geen beschuldiging )

 3. @2
  Kennelijk heeft dat scenario niet geleid tot het wonder wat Sarky nodig heeft… Wat zou het volgende wonder zijn dat uit de scenariobus kan komen? Banden van die terrorist met Iran dus een preventieve oorlog op zoek naar WMD’s dan maar??? Die methode werkte wonderen voor Bush… 🙂

 4. #1 Precies Ik ben ook echt benieuwd , zoals eerder genoemd zou een wending naar links, oh wonder ik heb deze profetie van mijn vriend en anderen , van de fransen , een bijna fout woord of zo , knipoog,
  komen .
  De britten , ook een moeilijk woord, noemen de fransen ook wel the Frogs! We zullen het zien , kikkers beschikken over magische kwaliteiten!
  Hop hop hop naar de stem bussen en kwaken maar !

Reacties zijn gesloten.