Dankzij beleid Bleker wordt Hedwige allerduurste polder van Nederland

Dit kabinet dat absoluut niet weet wat het aan het doen is, rommelt maar wat aan. Dat weten inmiddels alle mensen die een beetje zelfstandig kunnen denken. Met de ontpolderingsprojecten in Zeeland maken ze er helemaal een bende van. Afspraken die gemaakt zijn (waar zo goed als zeker het CDA altijd mee ingestemd heeft omdat ze al oneindig lang in elk kabinet hebben gezeten vanwege het belang voor Nederland *braak*) zijn onbekend of worden ontdoken. Kost dat? Nou te veel geld.

Bleker is bezig om de Hedwigepolder zo min mogelijk onder water te zetten, want Zeeuwse CDA-achterban is boos, wat? Getraumatiseerd. Voor Zeeuwen is het ondenkbaar om grond terug te geven aan water. Dat druist in tegen alles wat Zeeuw is (zij hebben dat iets meer dan de doorsnee Nederlander, die er ook allergisch voor is). Kun je ze na 1953 niet kwalijk nemen.

Maar wat horen we over VVD-collega Atsma? Helemaal niks. Wat doet die dan? Nou hetzelfde als wat Bleker zou moeten doen, land onder water zetten, alleen op een veel kleinere schaal en kost dus ook veel meer. Maar ja, VVD en geld uitgeven, dat kunnen we wel aan ze overlaten. 130 km kunnen rijden op wegen van goud, moet allemaal kunnen voor dat ‘vrijheidsgevoel’ van 10 km harder rijden. Geweldig amice!